گزارش رفتار ترافیکی اسنپ: تغییر ساعات اداری بر روند ترافیک و قیمتگذاری تاکسیهای اینترنتی موثر است
بررسی سفرهای اسنپ طی هفته اول مهر در شهرهای مورد اشاره بیانگر این است که…
۲۲ مهر ۱۴۰۳
۱۳ خرداد ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
همکاری گروه مالی فیروزه به عنوان یکی از سرمایهگذاران و حامیان اکوسیستم استارتآپی کشور با پلتفرم سرمایهگذاری جمعی «ایدههاب» بعد از گذشت تقریبا ۸ ماه پایان یافت.
به گزارش پیوست، گروه مالی فیروزه این خبر را روز گذشته (۱۲خرداد) و با ارسال بیانیهای به رسانهها اعلام کرده است. در این بیانیه دلیل اصلی پایان یافتن این همکاری که تنها در حوزه تامین مالی جمعی بود، گسترش فعالیتهای مالی شرکت ایده هاب و تمایل حضور این شرکت در حوزههای دیگر تامین مالی که تضاد منافع مستقیم میان طرفین این همکاری ایجاد میکرده، اعلام شده است.
رامین ربیعی، مدیرعامل گروه مالی فیروزه در گفتوگو با پیوست در مورد جزییات این همکاری و پایان یافتن آن میگوید: «فیروزه در بخش سرمایهگذاری ومشاوره مالی به شرکتهای استارتآپ یکی از قدیمیترین فعالان است و تاکنون به صورت مستقیم در حوزه مشاوره مالی، جذب سرمایه و ادغام مشتریان بزرگی مانند شیپور، الوپیک، اسنپ و دیگران داشته است. تنها حوزهای که تاکنون وارد آن نشده بودیم تامین مالی جمعی یا crowdfunding بود که چندان هم برای ورود به آن تمایل نداشتیم؛ اما زمانی که سال گذشته فرابورس از برنامههای خود برای راهاندازی سامانههای تامین مالی جمعی صحبت کرد، ایدههاب به دلیل نداشتن مجوزهای رسمی از سازمان بورس این پیشنهاد همکاری را به ما داد.»
او در توضیح این پیشنهاد و قبول آن از سمت گروه مالی فیروزه اعلام میکند: «فیروزه یک شرکت سرمایهگذاری است که هم مجوز سرمایهگذاری و هم کارگزاری و دیگر مجوزهای لازم در زمینه مالی را از سازمان بورس دریافت کرده است. بنابراین ما میتوانستیم به عنوان یک نهاد مالی مانند یک چتر رگولاتوری برای ایدههاب باشیم تا بتوانیم در قالب یک همکاری مشترک با این شرکت، به حوزه تامین مالی جمعی نیز وارد شویم . از آنجا هم که در آن زمان هیچ تضاد منافعی با شرکت ایدههاب به عنوان یک پلتفرم سرمایهگذاری جمعی نداشتیم و این همکاری هم ضرری برای مجموعه نداشت و این تصمیم گرفته شد.»
ربیعی اعلام میکند که از مهر ماه گذشته (زمان شروع رسمی همکاری) تا چند ماه پیش که ایدههاب تصمیم به تغییر استراتژی خود برای ورود به دیگر حوزههای تامین مالی نگرفته بود، این همکاری به صورت موفقیتآمیز در حال انجام بوده و در این مدت هم سه تامین مالی جمعی روی شرکتهای استارتآپی پیاده، آستین و فِرش باکس از دل همکاری این دو شرکت بیرون آمده است.
مدیرعامل گروه مالی فیروزه با اشاره به دلیل تصمیم گروه مالی فیروزه برای پایان این همکاری با ایدههاب به پیوست میگوید: «ایدههاب چند ماه پیش تصمیم گرفت به حوزههای دیگر تامین مالی که میتوانست با ما تضاد منافع داشته باشد وارد شود و این کار به معنی این بود که انگار ما با یکی از زیرمجموعههای خود که در آن سهام داریم وارد رقابت شدهایم. به همین خاطر به دلیل تضاد منافع و اینکه دیگر این همکاری با توجه به این تغییر استراتژی ایدههاب برای ما توجیهی نداشت تصمیم به پایان همکاری گرفتیم.»
ربیعی با اشاره به اینکه علاوه بر تضاد منافع تغییر استراتژی ایدههاب برای ورود به دیگر حوزههای تامین مالی هم میتوانست باعث سوءتفاهم در بازار و لطمه به برند گروه مالی فیروزه شود میافزاید: «در یک مورد شرکت استارتآپی برای گرفتن خدمات به ما مراجعه کرد اما ما به این شرکت اعلام کردیم که چون مشاور رقیب شما هستیم امکان ارائه سرویس به شما را نداریم. همین شرکت در نهایت به ایدههاب که ما بخشی از سهام آن را داشتیم مراجعه و از آنها خدمات لازم را دریافت کرد. این شرایط وجه خوبی در بازار برای نام ما ایجاد نمیکرد چرا که میتوانست این باور را ایجاد کند که به صورت صوری ارائه خدمات به شرکت استارتآپی رقیب را رد و غیر مستقیم آن را به همکار زیرمجموعه خود واگذار میکنیم.»
مدیر مالی گروه فیروزه تاکید میکند که هیچ چیز برای این شرکت بالاتر از اصول حرفهای نیست؛ چرا که وقتی قرار است به شرکتی مشاوره مالی داده شود باید آن شرکت به صورت ۱۰۰ درصد به آن مجموعه اعتماد داشته باشد. به گفته او مجموع این شرایط باعث شده تا گروه مالی فیروزه برای جلوگیری از لطمه خوردن به این اعتماد، همکاری خود با ایدههاب را پایان دهد. اگرچه ربیعی اعلام میکند که این پایان همکاری به معنی پایان یافتن حمایت از ایدههاب یا دیگر شرکتهای استارتآپی نیست، اما آنها دیگر هیچ شراکتی با ایدههاب نخواهند داشت.
گروه مالی فیروزه یکی از اولین شرکتهای ایرانی است که با راهاندازی ابزار مالی از تقریبا ۱۵ سال پیش امکان ورود سرمایه خارجی به کشور را فراهم کرد. تاسیس گروه مالی فیروزه و راهاندازی دفتر آن در تهران به اوایل سال ۸۶ و راهاندازی اولین محصول مالی آن باز میگردد. محصولی که برای اولین بار به سرمایهگذاران اروپایی این فرصت را داد تا به بازار بورس تهران دسترسی و امکان سرمایهگذاری در کشور را داشته باشند. رامین ربیعی در گفتوگویی که پیشتر در شماره ۵۳ با ماهنامه پیوست داشت اعلام کرده بود که این شرکت طی سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ توانسته نزدیک به ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه خارجی وارد کشور کند.