اسنپ طرح «تشخیص انحراف از مسیر» را برای مسافران فعال کرد
اسنپ به منظور امنیت بیشتر سفرها قابلیت «تشخیص انحراف از مسیر» را در تمام شهرهای…
۲۷ آذر ۱۴۰۳
۴ اسفند ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
فعالان بازار کامپیوتر از کاهش خریدوفروش در این بازار خبر میدهند و اعلام میکنند که علاوه بر کاربران معمولی حالا میزان خرید این کالاها توسط سازمانهای دولتی هم با کاهش قابل توجهی روبهرو شده است.
به گفته محمدعلی هاشمی، از فعالان قدیمی بازار کامپیوتر در حالحاضر سازمانها و ارگانهای دولتی نیز تمایلی به خرید ندارند و استعلامهای دولتی برای خرید این کالا به حداقل رسیده است.
او با بیان اینکه در ماههای پایانی سال، کامپیوتر اولویت خرید مردم نیست و کاهش قدرت خرید به ویژه در بازار کامپیوتر بیشتر از هر صنفی چشمگیر است، ادامه داد: «طبق روال معمول، بازار کامپیوتر از اواخر بهمن ماه دچار رکود میشود و خرید و فروشها به شدت کاهش مییابد. با این حال سالهای گذشته بسیاری از سازمانها و ارگانهای دولتی، اقدام به خرید PC (کامپیوتر شخصی) و به خصوص All-in-one میکردند؛اما اکنون خریدهای دولتی نیز کاهش یافته و استعلامی در این رابطه وجود ندارد.»
این فعال بازار کامپیوتر ایران همچنین با اشاره به افت شدید خرید در بازار تبلت و نوتبوک درباره دلیل این وضعیت گفت: «گوشیهای هوشمند جایگزین این کالاها شدهاند و کاربری که گوشی هوشمند با کارایی بالا دست میگیرد، دیگر نیازی به تبلت ندارد. از طرفی قیمت نوتبوک نیز مانند کالاهای دیگر بین ۲ تا ۳ برابر رشد پیدا کرده که موجب شده مصرفکنندگان کمتر سراغ این کالا بیایند.»
به گزارش روابط عمومی اتحادیه فناوران رایانه، هاشمی در خصوص وضعیت عرضه و تقاضای کالا در بازار کامپیوتر نیز اعلام کرد: «هرچند کالا در بازار کامپیوتر نسبت به سال قبل به مراتب کمتر است؛ اما نیاز مصرف کنندگان تامین میشود. در واقع میتوان گفت تعداد کالا در انبارها کاهش یافته و خرید و فروش بین همکاران هم مانند قبل نیست.»
هاشمی با بیان اینکه واردکنندگان نوتبوک در سالهای گذشته ماهانه ۲۰ هزار نوتبوک از گمرک ترخیص و در سطح کشور توزیع میکردند ادامه داد: «اکنون به طور متوسط ماهانه ۲ هزار نوتبوک وارد بازار میشود. اما با توجه به افزایش قیمت نوتبوک و کاهش تعداد مصرفکنندگان، این میزان واردات نوتبوک اکنون جوابگوی تقاضای خریداران است.»
پیشتر سیدمهدی میرمهدی، رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه استان تهران نیز در گفتوگو با پیوست درباره وضعیت بازار شب عید اعلام کرده بود که با توجه به عادی شدن روال ثبت سفارش و واردات کالاهای کامپیوتری، بازار مشکلی در تامین کالا برای شب عید ندارد. او همچنین با اشاره به نبود تقاضا در بازار از کاهش ۱۵ درصدی قیمت کالاهای رایانهای خبر داده بود.
با وجود ابراز اطمینان میرمهدی از موجودی کالاهای بازار کامپیوتر برای شب عید، نمازیفرد، عضو هیات مدیره پاساژ کامپیوتر رضا ماه گذشته گفته بود که تزریق کالا به بازار کامپیوتر به دلیل مشکلات وارداتی بسیار کاهش یافته و بازار با کمبود کالا مواجه است.