مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۳ اسفند ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰
رئیس سازمان تاکسیرانی اعلام میکند که دریافت مجوز از شهرداری برای تاکسیهای اینترنتی به معنی ایجاد محدودیت برای این کسبوکارها و تعطیلی آنها نخواهد بود. به باور علیرضا قنادان دریافت مجوز تاکسیهای اینترنتی از شهرداری تنها این فعالان را ملزم به رعایت قوانینی خواهد کرد که هم اکنون در حوزه حملونقل شهری وجود دارد. او همچنین تاکید میکند که دریافت مجوز شهرداری از سمت این کسبوکارها قانونگذاری قیمتی برای آنها را در پی نخواهد داشت.
به گزارش پیوست، چهارشنبه هفته گذشته بررسی لایحه اصلاح قانون توسعه حملونقل عمومی در دستور کار جلسه هیات دولت قرار گرفت که موضوع دریافت مجوز تاکسیهای اینترنتی از شهرداری نیز در این لایحه گنجانده شده است. مدیران شرکتهای تاکسی اینترنتی بزرگ کشور از جمله اسنپ و تپسی در گفتوگو با پیوست عملیاتی شدن این لایحه را آسیب بزرگی به کسبوکار تاکسیهای اینترنتی دانسته و آن را عاملی بر تعطیل شدن کسبوکارهایشان معرفی میکنند.
اما رئیس سازمان تاکسیرانی تهران این اظهارات را تایید نمیکند و بر این باور است که دریافت مجوز این فعالان از شهرداری برای هیچ کسبوکاری محدودیت ایجاد نخواهد کرد. علیرضا قنادان، در گفتوگو با پیوست در پاسخ به این سوال که چرا پروانه کسب اتحادیه کسبوکارهای مجازی برای فعالیت این شرکتها کفایت نمیکند گفت: «ما در قانون جواز کسب را به رسمیت میشناسیم که توسط اتحادیه کسبوکارهای مجازی صادر میشود؛ اما این جواز کسب جواز تخصصی نیست و مجوز دیگری در قانون حوزه حمل و نقل وجود دارد که پروانه فعالیت نام دارد. در ماده ۳۱ و۳۲ قانون تخلفات راهنمایی و رانندگی شهرداریها موظف شدند که برای شرکتهای حملونقلی تشکیل کمیسیون دهند و اگر تخلفی از سمت آنها منجر به جرح یا فوت شد از طریق چند مرحله این اتفاق پیگیری شود.»
او در ادامه افزود: «بر اساس این ماده از قانون اگر تخلفی صورت گرفت در مرحله اول تذکر داده میشود و اگر چنین مواردی ادامه پیدا کرد تعلیق پروانه فعالیت صورت خواهد گرفت. در قانون نوشته شده تعلیق پروانه حملونقل یکی از مجازاتهایی است که باید در قانون پیگیری شود.» او معتقد این مساله در قانون وجود داشته و مطرح شدن آن در زمان فعلی تنها برای رفع ابهاماتی است که درباره آن وجود دارد. براساس اظهارات قنادان در این زمینه اختلاف نظرهای شکلی وجود دارد؛ اما در ماهیت این موضوع که تاکسیهای اینترنتی باید پروانه فعالیت دریافت کنند ابهامی وجود ندارد.
یکی از دلایل مخالفت تاکسیهای اینترنتی برای دریافت مجوز از شهرداری، رقیب بودن مجموعه تاکسیرانی در این نهاد با این فعالان است. مدیران این کسبوکارهای اینترنتی بر این باورند قانونی که رقیب برای آنها در نظر بگیرد به نفع آنها نخواهد بود.
قنادان درباره رقیب محسوب شدن شهرداری برای شرکتهای تاکسی اینترنتی به پیوست گفت: «سازمان تاکسیرانی، سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی است و ۸۰ هزار تاکسی تهران زیرمجموعه ۲۲ شرکت حملونقلی کار میکنند و ما روی فعالیت آنها نظارت میکنیم. شرکتهای مختلف از ما پروانه فعالیت میگیرند و با ما کار میکنند. ما شرکت رقیب نیستیم و رگولاتور محسوب میشویم.» قنادان با اعلام اینکه در حالحاضر چندین شرکت دیگر در حوزه تاکسیهای آنلاین از شهرداری پروانه فعالیت گرفتند و مشغول به کار هستند اعلام کرد: «کابین و کارپینو از جمله شرکتهای هستند که از شهرداری پروانه فعالیت دریافت کرده و محدودیتی هم در فعالیت آنها به دنبال دریافت مجوز ایجاد نشده است.» براساس اظهارت او از میان ۵۶ شرکت تاکسی اینترنتی هم اکنون تنها ۴ شرکت از شهردای مجوز گرفتهاند. همچنین آنطور که قنادان اعلام میکند امسال سازمان تاکسیرانی در تهران برای ۱۸ هزار ماشین و راننده مجوز صادر کرده که آنها بتوانند برای سرویس مدارس فعالیت کنند.
قنادان در پاسخ به این سوال پیوست که چرا به جای ارائه مجوز شهرداری برای نظارت روی تاکسیهای اینترنتی، از دستورالعمل نظارتی تهیه شده از سمت وزارت صنعت و معدن و وزارت کشور در این زمینه استفاده نمیشود گفت: «دستورالعمل وزارت صمت و وزارت کشور درباره آژانسها است و درباره تاکسیهای اینترنتی نیست. ضوابط نظارت توسط شورای عالی ترافیک تعیین شده و ما هم در همان چارچوب نظارت میکنیم. صدور مجوز در قانون دیده شده و در سایر کشورهای دنیا هم روال به همین شکل است.»
او تاکید کرد که شهرداری در موضوع تاکسیهای اینترنتی از خودش کلامی به قانون اضافه نمیکند: «در ماده ۴ قانون شوراها که مصوب مجلس است آمده که تعیین کرایه حمل و نقل درون شهری بر عهده شورای شهر است. شورای شهر نهاد مردمی است و قانونگذاری میکند و ما ملزم به رعایت آنها هستیم.» رئیس سازمان تاکسیرانی تهران اعلام میکند که شهرداری تاکنون دخالتی در قیمتگذاری سرویسهایی که از این نهاد مجوز دارند نکرده است. او تصریح میکند که آنها ضد مردم نیستند و سرویسی که مردم از آن رضایت داشته باشند را تعطیل نمیکنند.
قنادان همچنین از نظاممند کردن ثبتنام رانندگان در سیستم حملونقل شهری خبر میدهد. او با اعلام راهاندازی یک سامانه برای شناسایی رانندگانی که پروانه فعالیت شهرداری دارند به پیوست گفت: «ما یک سامانه طراحی کردیم و هر راننده که کدملی خودش را وارد کند پروانه فعالیت او در سامانه قابل مشاهده خواهد بود و ثبت نام راننده کنار خیابان از طریق این سامانه از بین خواهد رفت.»
قنادان با اعلام اینکه برخی شرکتهای تاکسی اینترنتی قوانین تاکسیرانی را به اجرا نمیگذارند گفت: «برای برخی شرکتهای تاکسیرانی در بخش خصوصی قانونهایی گذاشته شده که براساس آن باید ماشینشان ویژگیهایی داشته باشد و از سوی تاکسیرانی هم چک میشود. این قانونها شامل بیمه مازاد حمل مسافر، دریافت معاینه فنی دو بار در سال و غیره است. این قوانین به دلیل مدیریت آلودگی هوای کلانشهرها گذاشته شده است. در حال حاضر برخی شرکتها آمدند که تعداد سفرهایشان بیشتر از این شرکتهاست و مدعیاند روزانه بیش از یک میلیون سفر دارند؛ اما هیچ یک از این قوانین را بر نمیتابند و خودشان را حملونقلی نمیدانند.» قنادان با اشاره به اینکه چنین شرایطی فعالیت در بازار حملونقل شهری را غیرعادلانه کرده افزود: «اگر گروهی این قوانین را رعایت نکنند و از اتحادیه مجوز گرفته باشند کاری از دست شهرداری برای برخورد با آنها برنمیآید. راهکار نظارتی که در قانون وجود دارد مجوز است و این مجوز ابزار نظارتی است.»
او در پایان در پاسخ به این سوال که چه مواردی در این مجوز شهرداری مورد بررسی قرار خواهد گرفت گفت: «آلایندگی ناوگان در این شرکتها بررسی خواهد شد و ناوگان آنها ملزم به دریافت معاینه فنی خواهد بود. رانندگانی که با این شرکتها فعالیت میکنند باید مورد بررسی قرار بگیرند و در این زمینه باید قانونگذاری اتفاق بیافتد. راننده نمیتواند بیش از ۱۲ ساعت کار کند و این به لحاظ ایمنی مشکل دارد. این قوانین در حملونقل عمومی کشور رعایت میشود و برای تاکسیهای اینترنتی هم همین این روال طی خواهد شد.»