skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

فرصت ۲۰ روزه کمیسیون فرهنگی به وزارت ارتباطات در مورد بازی‌های رایانه‌ای

تحریریه پیوست

۹ بهمن ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸


کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ۲۰ روز به وزارت ارتباطات فرصت داد تا با تشکیل کمیته‌ای، بحث نظارت بر بازی‌های رایانه‌ای را بررسی کند.
به گزارش پیوست، محمد اسماعیل سعیدی، نماینده عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کرد روز گذشته (۸ بهمن) وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای پاسخ به سئوال نصرالله پژمانفر، عضو دیگر این کمیسیون، در جلسه کمیسیون فرهنگی حاضر شد.

سعیدی افزود: «سوال آقای پژمانفر درمورد بازی‌های رایانه‌ای و موضوع نظارت و صدور مجوز این بازی‌ها بود. آقای وزیر پاسخ داد که بحث صدور مجوز و نظارت بر بازی‌ها برعهده وزارت ارتباطات نیست. حوزه زیرساخت‌ها و بسترسازی در حیطه وظایف کاری آنها است. بحث نظارت برعهده سیستم قضایی و همچنین ارائه مجوزهای محتوا نیز مربوط به صدا و سیما و وزارت ارشاد است.» به گفته سعیدی، در این جلسه مقرر شد وزارت ارتباطات با تشکیل کمیته‌ای در عرض ۲۰ روز موضوع سوال آقای پژمانفر را بررسی کند. این کمیته با حضور کمیسیون فرهنگی، وزارت ارتباطات، وزارت فرهنگ و صدا وسیما تشکیل خواهد شد تا موضوع مجوزها و نظارت بر بازی‌ها بررسی شود و پس از پایان مدت تعیین شده گزارشی به کمیسیون فرهنگی ارائه دهند.
سعیدی در پاسخ به سوال پیوست که آیا پژمانفر از پاسخ وزیر قانع شد، بیان کرد: «در مورد این سوال بحث قانع شدن یا نشدن مطرح نبود. البته سوال به صحن علنی ارائه نمی‌شود بلکه کمیسیون فرهنگی به وزارت ارتباطات فرصت داد تا موضوع را بررسی کند و مشخص شود که چه نهادی متولی مجوزها و نظارت بر بازی‌های رایانه‌ای است و برای نظارت بر بازی‌ها راهکار ارائه دهند.»

پیشتر نیز عباس صالحی،وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درجلسه صحن علنی (۱۸ مهر) مجلس برای پاسخ به سوال نصرالله پژمانفر درمورد «نبود نظارت بر بازی‌های رایانه‌ای» در مجلس حاضر شده بود. در آن جلسه پژمانفر از نبود نظارت مناسب بر بازی‌های رایانه‌ای انتقاد کرد و معتقد بود بنیاد ملی بازی‌ها به عنوان ناظر بر بازی‌های رایانه‌ای به وظیفه خود عمل نمی‌کند.
صالحی، وزیر ارشاد نیز در پاسخ به سوال این نماینده گفته بود: «در حوزه نظارت بازی‌های یارانه‌ای ۱۵ ناشر مجوز دارند که این مجوز بر اساس استعلامات صورت گرفته است و مختص به بازی‌های خارجی است. قبل از انتشار باید برای بازی پروانه انتشار صادر شود و بر اساس رده‌بندی سنی امکان انتشار بازی فراهم می‌شود. همچنین نظارت‌های کافی درباره بازی‌های یارانه‌ای موبایلی هم صورت می‌گیرد.»
وزیر ارشاد همچنین در مورد نظارت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای بر بازی‌های رایانه‌ای بیان کرد: «نظارت‌ بنیاد به گونه‌ای است که نظام رده‌بندی سنی لحاظ شده تا خانواده‌ها بتوانند نظارت کافی داشته باشند.»
سوال پژمانفر از وزیر ارشاد به رای گذاشته شد و با ۹۴ رای موافق، نمایندگان از پاسخ‌های وزیر قانع نشدند.
چند روز پس از جلسه سوال از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد ملی بازی‌ها در نامه‌ای که به رسانه‌ها ارسال کرده بود، ادعای مجلس مبنی بر بی‌توجهی بنیاد به وظایف نظارتی‌ و قانونی‌اش، را با هیچ‌ یک از شواهد موجود بازار هم‌خوان ندانست.بنیاد تاکید می‌کند که این نهاد براساس وظایف نظارتی‌ در اساسنامه‌اش بر تمامی حوزه‌های مرتبط با تولید، تامین، واردات و صادرات بازی‌های ویدیویی و رایانه‌ای نظارتی فراگیر را اعمال کرده است.

http://pvst.ir/5rb

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو