مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۱ آبان ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
پیامرسان «آیگپ» از مجموعه روی خط مدیا به شرکت «توسعه فناوریهای هوشمند کیان ایرانیان» واگذار شده است؛ شرکتی که سهامداران آن طبق اطلاعات درج شده در آگهی روزنامه رسمی متشکل از گروه سرمایهگذاری نور دنا (متعلق به همراه اول)، گروه دادهپردازی بانک پارسیان و شرکت تابان آتی داده پرداز (تاپ) هستند.
فروردین ماه امسال بود که اخباری غیر رسمی مبنی بر خرید پیام رسان آیگپ از سوی کنسرسیومی با عضویت گسترش الکترونیک مبین ایران (زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام)، همراه اول، بانکهای پارسیان و پاسارگاد و با هدف توسعه یک پیامرسان ملی شنیده شده بود. خبری که بعدا توسط روابط عمومی شرکت مبین وان تکذیب شد. اما حالا بنیانگذار آیگپ در توییتر خود رسما واگذاری این پیامرسان را از شرکت روی خط مدیا به شرکت توسعه فناوریهای هوشمند کیان ایرانیان اعلام کرده است.
محمد رسول کاظمی، بنیانگذار آیگپ و مدیرعامل شرکت روی خط مدیا، در گفتوگو با پیوست با اعلام اینکه این واگذاری اوایل مهرماه صورت گرفته است، دلیل آن را این گونه شرح میدهد: «از سال گذشته با فیلترینگ تلگرام، شروع حمایتهای دولتی از برخی پیامرسانهای بومی و هچنین حضور بانک ملی به عنوان حامی یکی دیگر از پیامرسان های بومی، توسعه کسبوکار ما به صورت شخصی پیش نمیرفت و به عنوان یک شرکت خصوصی نیاز به سرمایهگذار داشتیم.»
خرداد ماه سال ۹۶ بود که شورای عالی فضای مجازی ابتدا مصوبهای برای ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی تصویب و درآن وزارت اراتباطات را ملزم به حمایتهای لازم از پیامرسانهای بومی کرده بود. به دنبال آن لیست پیامرسانهایی که مشمول حمایتهای دولتی میشوند، اعلام شد. اختصاص پنج میلیارد تومان وام وجوه اداره شده، ارائه ۵۰ گیگابیت بر ثانیه پهنای باند داخلی برای هرکدام از پیام رسانها به صورت پلکانی ۱۰ گیگابیتی و درنظر گرفتن پنج گیگ اینترنت به صورت پلههای یک گیگی از جمله حمایتهای وزارت ارتباطات از پیامرسانهای داخلی تاکنون بوده است؛ اما آنگونه که کاظمی میگوید: «هرچند پیامرسان آیگپ یکی از پیامرسانهای مورد تایید شورای عالی فضای مجازی بود که برای دریافت این حمایتها در لیست وزارت ارتبطات قرار داشت اما وام ۵ میلیاردی را تنها سه پیامرسان سروش، بیسفون و گپ دریافت کردند و آیگپ به خواست خود ما هیچ یک از این حمایتهای دولتی را دریافت نکرده است.»
بنیانگذار آیگپ درباره دلیل صرفنظر کردن از وام دولتی به پیوست اعلام میکند: «برای باز پرداخت وام باید بعد از سه سال، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سود به اصل مبلغ وام اضافه کرده و در مجموع ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به وزارت ارتباطات پرداخت میکردیم. ما نمیتوانستیم با سرمایهگذاری روی یک پیامرسان، چنین سودی را ظرف سه سال داشته باشیم.»
کاظمی همچنین در مورد دلیل نپذیرفتن پهنای باند و سرورهای پیشنهادی وزارت ارتباطات میگوید: «برخلاف سایر پیامرسانها، ما هیچ سرور و پهنای باندی از شرکت ارتباطات زیرساخت نگرفتیم و به سراغ سرمایهگذار رفتیم تا او این کار را برای ما انجام دهد. میخواستیم خصوصی بمانیم. ضمن اینکه تجهیزات زیرساختی که آنها به ما پیشنهاد دادند بسیار قدیمی بود که قابلیت بالا آوردن یک سایت را هم نداشت.»