skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بررسی گوشی هواوی Honor 10؛ ظهور بِن تِن

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۸ آبان ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

شماره ۶۲

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

نام آنر، زیربرند موفق شرکت هواوی، این روز‌ها حسابی بر سر زبان‌ها افتاده است. پیش از بررسی محصول اجازه دهید ابتدا نگاهی بیندازیم به این برند نوپا. آنر در سال ۲۰۱۳ پا به عرصه رقابت در بازار جهانی موبایل گذاشت و در مدت‌زمان کوتاهی به پرفروش‌ترین برند آنلاین بازار چین تبدیل شد. برند آنر چهار سری جذاب را روانه بازار می‌کند که هر کدام ویژگی‌های خاصی دارند. سری View بسیار قدرتمند در اجرا، سری N تلفیقی از کارایی و تجسم زیبایی‌شناسی، سری X مد روز و در نهایت سری Lite اقتصادی با ویژگی‌های پرچمداران هستند. سری N پرچمداران برند آنر به حساب می‌آیند. آنر ۱۰ آخرین عضو معرفی‌شده از سری N است. آنر مانور زیادی روی هوش‌ مصنوعی دوربین این گوشی داده، تا آنجا که عبارت AI Camera را در پشت گوشی و روبه‌روی دوربین دوگانه هک کرده است. این شرکت چینی آخرین پرچمدارش را با ارائه‌ دو تکنولوژی پیشرو به مشتریان رونمایی کرد: یکی هوش‌ مصنوعی به‌کاررفته در دوربین موسوم به AI Camera و دیگری طراحی CMF (Color, Material, Finish) که زیبایی واقعی را به نمایش می‌گذارد. به ادعای شرکت هواوی و به ‌لطف پیشرفت چشمگیر سیستم پردازش عصبی خودمختار به‌کاررفته در تراشه کرین ۹۷۰، هوش‌ مصنوعی دوربین آنر ۱۰ آغازگر عصر جدیدی در عکاسی گوشی‌های هوشمند است. حال این پرچمدار مانند بن‌تنِ قهرمان آمده تا در این هیاهوی پرچمداران لاکچری و گران‌قیمت به داد همه اقشار مختلف جامعه برسد و فرصت استفاده از یک گوشی پرچمدار را به ‌طور یکسان به همه بدهد.

آنچه خوبان همه دارند تو یکجا داری

آنر ۱۰ با دست پر به میدان آمده و دارای سه ویژگی برجسته و مهم است. ظاهری زیبا، دوربینی قدرتمند و قیمتی استثنائی آن را به پیشنهادی وسوسه‌انگیز تبدیل کرده است. طراحی این گوشی نسبت به نسل قبلی، یعنی آنر ۹، انقلاب بزرگی به ‌شمار می‌رود. اندازه گوشی از ۱/۵ اینچ به ۸/۵ اینچ تغییر کرده و حاشیه بالا و پایین گوشی جای خودش را به صفحه‌نمایش داده تا نسبت تصویر ناگهان از ۱۶:۹ به ۱۹:۹ تغییر پیدا کند. اضافه شدن ناچ به بالای نمایشگر پنل جلویی دستگاه را به شکل و شمایل تکراری پرچمداران جدید درآورده است. اما همین امر موجب شده نسبت صفحه‌نمایش به بدنه از ۷۴ درصد به ۸۶ درصد برسد. به ‌دلیل ارگونومی خوب دستگاه‌، کار کردن با یک دست حتی برای کوچک‌ترین دست‌ها نیز به ‌راحتی امکان‌پذیر است. طراحی پنل پشتی دستگاه اما بسیار جذاب است. استفاده از ساختار ۱۵ لایه‌ای تابشی در پنل شیشه‌ای سه‌بعدی دستگاه باعث به دام انداختن نور جذب‌شده می‌شود و رنگی به زیبایی شفق قطبی در پشت دستگاه پدید می‌آید. بیرون‌زدگی دوربین دوگانه‌ کمی از یکپارچگی پنل پشتی کاسته است. همچنین هنگامی که گوشی را روی سطح صاف می‌گذارید به دلیل این برآمدگی گوشی لَنگ می‌زند و حس خوبی را به کاربر القا نمی‌کند. البته که به‌ قیمت چشم‌پوشی از زیبایی چشم‌نواز پنل شیشه‌ای با پوشاندن قاب ژله‌ای داخل جعبه، این مشکل برطرف می‌شود. در مجموع، ترکیب آشنای شیشه و فلز، و طراحی آرورا گلس به‌ همراه نمایشگر Full View برای آنر ۱۰ ظاهری جذاب و دوست‌داشتنی به ارمغان آورده است.
هواوی تمرکز ویژه‌ای روی دوربین پرچمداران جدیدش داشته و همان‌طور که بارها گفته شد با استفاده از هوش ‌مصنوعی سعی کرده است قدرت عکاسی آنر ۱۰ را تقویت کند. این گوشی مجهز به دوربین دوگانه‌ اصلی (۱۶ و ۲۴ مگاپیکسل با F 1.8) و دوربین سلفی تکی (۲۴ مگاپیگسل با F 2.0) است. نرم‌افزار دوربین تغییرات زیادی نسبت به نسل قبلی داشته. در منوی دوربین اصلی شش حالت برای انتخاب مدل ثبت تصویر وجود دارد.

امکان ثبت تصاویر زنده یا Moving Picture مدت‌هاست در گوشی‌های هواوی و آنر فراهم است که نیازی به توضیح اضافه ندارد. اما مهم‌ترین گزینه در دوربین آنر ۱۰، یعنی همان AI، جان تازه‌ای به عکس می‌دهد. AI با توجه به سوژه، تنظیمات دوربین را هوشمندانه تغییر می‌دهد و بهترین ترکیب رنگ‌ را به عکس اضافه می‌کند. با مقایسه عکس‌های گوناگون در شرایط مختلف مشخص می‌شود عکس‌هایی که با قابلیت AI ثبت شده‌اند رنگ‌بندی جذاب‌‌تری دارند. AI دوربین آنر ۱۰، که توسط تکنولوژی NPU موجود در چیپ‌ست کرین ۹۷۰ پشتیبانی می‌شود، قابلیت تشخیص ۵۰۰ حالت مختلف را دارد که تمامی این حالت‌ها در ۲۲ بخش دسته‌بندی می‌شود.
قابلیت پردازش تصویر به صورت قسمت به قسمت یکی از حیاتی‌ترین ویژگی‌های AI دوربین آنر ۱۰ است. پردازش قسمت به قسمت یعنی دوربین می‌تواند محتویات داخل تصویر را شناسایی کند و برای هر کدام یکی از آن ۵۰۰ حالت مختلف را در‌ نظر بگیرد، و در نهایت با ادغام این قسمت‌ها، نتیجه‌ نهایی را ثبت کند. برای درک بهتر این مساله تصور کنید که در حال عکاسی از غروب خورشید کنار دریا هستید. با فعال کردن گزینه‌ AI، دوربین ابتدا مکانی را که شما در آن هستید تشخیص می‌دهد و حالت عکاسی منظره را به‌ صورت خودکار فعال می‌کند. سپس اجزای تصویر را جدا می‌کند، بدین صورت که برای آسمان، خورشید، دریا و ساحل تنظیمات مخصوص به خودشان را انجام می‌دهد و در نهایت نتیجه‌ تمامی این تغییرات را روی عکس گرفته‌شده اعمال می‌کند. عکس‌هایی که با قابلیت AI گرفته می‌شوند این امکان را دارند که بعد از ثبت تصویر، تغییرات اعمال‌شده توسط AI حذف شود. روشن و خاموش کردن تنظیمات AI روی عکس‌های گرفته‌شده میزان بهبود کیفیت عکاسی در حالت AI را کاملاً نشان می‌دهد. آنر ۱۰ به لطف دوربین دوگانه از قابلیت زوم دوبرابری بهره می‌برد که در مقایسه با دیگر پرچمداران به‌خصوص در مقایسه با دوربین سه‌گانه‌ میت‌۲۰ پرو کاملاً رضایت‌بخش است. آنر با استفاده از هوش‌ مصنوعی موجود در پردازنده‌اش قابلیت جالبی به نام AR lens به قسمت دوربین اضافه کرده که دارای دو بخش Effects و Backgrounds است. اولی قابلیتی کاملاً آشناست که چندین ماسک مختلف مانند حیوانات دارد و دومی امکان اضافه کردن تصویر زمینه‌ کارتونی را فراهم می‌کند، بدین ترتیب که سوژه در هر مکانی که باشد با فعال کردن این گزینه بک‌گراندهای کارتونی مختلف از جمله مکان‌های معروف پشت سرش اضافه می‌شود. مابقی امکانات دوربین گوشی به صفحه More منتقل شده است. امکاناتی از قبیل فیلمبرداری آهسته، تصویربرداری در شب، عکاسی مونوکروم، نقاشی با نور، پانورامای سه‌بعدی، تایم‌لپس و عکاسی در حالت Pro در این قسمت وجود دارند. علاوه بر موارد بالا یک قابلیت دیگر به نام Artist mode وجود دارد که تمامی فیلتر‌های موجود در نرم‌افزار Prisma را عرضه می‌کند. جالب آنکه برخلاف پریسما که بعد از گرفتن عکس افکت‌ها را روی عکس اعمال می‌کند، می‌توان قبل از عکاسی تاثیر افکت انتخاب‌شده را بر سوژه مشاهده کرد.

هر گلی علت و عیبی دارد

آنر ۱۰ با تمام مزایایی که دارد مانند تمامی گوشی‌های دنیا کمبود‌ها و معایبی هم دارد. آنر ۱۰ به ‌نحوی اولین گوشی دارای حسگر اثرانگشت زیر صفحه‌نمایش است. هواوی سعی داشت با تکنولوژی حسگر اثرانگشت اولتراسونیک در زمینه‌ استفاده از سنسور زیر نمایشگر پیشگام باشد. عکس‌العمل سریع سنسور اثرانگشت در گوشی‌های هواوی زبانزد است و با اختلاف زیادی از گوشی‌های سامسونگ و اپل در جایگاه اول قرار دارد. اما آنر ۱۰ با تعجب فراوان از این قافله عقب مانده و سرعت عمل قابل قبولی ندارد، که می‌تواند مستقیماً به خاطر استفاده در زیر نمایشگر باشد. اما این سنسور به‌کاررفته در زیر نمایشگر مزایایی هم دارد. حسگر اثرانگشت آنر ۱۰ با انگشت مرطوب، کاملاً خیس و حتی چرب هم باز می‌شود که این خود مزیت بسیار بزرگی در بین گوشی‌های هوشمند به‌ حساب می‌آید. مشکل دیگری که در آنر ۱۰ به چشم می‌خورد در رابطه با پنهان کردن ناچ است. همان‌طور که می‌دانید اخیراً بریدگی صفحه‌نمایش به پایه‌ اصلی طراحی گوشی‌های هوشمند تبدیل شده است و نبود آن گویی باعث آبروریزی در بین دیگر گوشی‌ها می‌شود. ظاهراً تکلیف طراحان گوشی‌های هوشمند هنوز با خودشان معلوم نیست؛ از طرفی قابلیتی را اضافه و آن را برجسته می‌کنند از طرف دیگر قابلیت دیگری برای از بین بردن همان ویژگی اضافه‌شده می‌گذارند. امکان مخفی کردن ناچ در گوشی‌هایی که به صفحه‌نمایش OLED مجهزند بی‌عیب است، چرا که سیاهی اضافه‌شده به نمایشگر با سیاهی لبه‌ دستگاه ادغام شده و انگار اصلاً از ابتدا چیزی وجود نداشته است. اما مخفی کردن ناچ در گوشی‌هایی که صفحه‌نمایش OLED ندارند، از جمله آنر ۱۰ که از صفحه‌نمایش IPS LCD استفاده می‌کند، چندان دلچسب نیست. چرا که رنگ سیاه در این نمایشگرها با سیاهی مطلق موجود در OLED تفاوت زیادی دارد و کاملاً مشخص است که قسمتی از صفحه‌نمایش پوشانده شده است.
آنر ۱۰ فاقد درگاه حافظه جانبی است و تنها در دو نسخه ۱۲۸ و ۶۴ گیگابایتی عرضه شده. این مورد برای کسانی که دیتای زیادی روی گوشی‌ هوشمندشان نگه می‌دارند نقص بزرگی به حساب می‌آید. اما خوشبختانه جک سه و نیم میلی‌متری هدفون سر جای خودش باقی‌ است.

ختم کلام

طی چند سال اخیر گوشی‌های هوشمند وارد عصر جدیدی شده‌اند. در واقع آن‌قدر قابلیت‌های متنوع به این گوشی‌ها اضافه شده است که به احتمال زیاد تا چند سال آینده تمام کارهای ممکن با همین گوشی‌های هوشمند انجام می‌شود. انجام بازی‌های سنگین، عکاسی و فیلمبرداری حرفه‌ای و قابلیت‌های دیگر، تقریباً وجودشان در گوشی‌های هوشمند عادی شده است. این هیاهو زمانی برای کاربران جذاب‌تر می‌شود که بتوانند این قابلیت‌ها را در اختیار داشته باشند. حال آنکه گوشی‌های هوشمند روز‌به‌روز گران‌تر و از دسترس‌ کاربران دورتر می‌شوند. وقتی صحبت از گوشی پرچمدار می‌شود ناخودآگاه به ‌یاد گوشی‌های گران‌قیمت می‌افتیم. در حالی که ابرقهرمان‌هایی نظیر نوت ۹، P20 Pro، OnePlus 6 و iPhone Xs Max بر سر گران‌قیمت‌تر بودن می‌جنگند، آنر ۱۰ با قیمتی کمتر از ۴۰۰ دلار به عبارت پرچمدار ارزان‌قیمت معنایی تازه بخشید. آنر ۱۰ به لحاظ ارزش خرید، با‌ارزش‌ترین گوشی هوشمند دنیاست. با این حال به دلیل شرایط پیچیده‌ اقتصادی کشور، ارزان‌ترین پرچمدار دنیا چندین میلیون تومان برای ایرانی‌ها آب می‌خورد.

این مطلب در شماره ۶۲ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۶۲ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/ax
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو