بررسی ساعت هوشمند گلکسی واچ ۴؛ جهش بزرگ سامسونگ
طراحی زیبای سامسونگ گلکسی واچ ۴، نرمافزار هوشمند، رابط کاربری جدید و حسگر سلامت دقیق،…
۵ شهریور ۱۴۰۱
شرکت شیائومی در حال حذف نام Mi از گوشیهای رده بالای خود است و سری 11T در این تغییر نام تجاری پیشرو است. امروز میخواهیم یکی از جدیدترین بالاردههای این شرکت یعنی شیائومی 11 تی پرو را بررسی کنیم. شیائومی 11T pro از صفحهنمایش OLED ۱۲۰ هرتزی با پشتیبانی از Dolby Vision، چیپست پنج نانومتری اسنپدراگون ۸۸۸ ، بلندگوهای هارمان/کاردان و شارژر فوق سریع ۱۲۰ واتی برای باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد.
شیائومی ۱۱ تی پرو شبیه اکثر گوشیهای سری Mi11 است. تعداد دوربینها تغییر کرده، اما طراحی کلی ثابت مانده و این لزوماً یک ایراد نیست. رنگ خاکستری این بالارده چند روزی مهمان ما بود.
شیائومی 11T Pro توسط شرکت فراکو برای بررسی در اختیار پیوست قرار گرفته است.
هرچند گوشیهای تیره معمولاً گوشیهای جذابتری هستند، اما در عوض اثر انگشت و لک در این مدل گوشیها بیشتر جذب میشود. پس اگر با این موضوع مشکل دارید، گوشیهایی با رنگ روشن مانند آبی آسمانی یا سفید مهتابی، برای شما گزینه بهتری است.
گوشی Xiaomi 11T Pro دارای استاندارد IP53 برای مقاومت در برابر گرد و غبار و پاشش آب است. این یعنی بهتر است این گوشی را زیر آب نگیرید چون احتمال آسیب دیدن آن وجود دارد. پنل شیشهای پشتی این گوشی بالارده از هر چهار طرف کمی به سمت قاب خمیده است و این خمیدگی باعث میشود گوشی باریکتر از آنچه هست به نظر برسد. یک ماژول مستطیلشکل بزرگ با رنگ مشکی میزبان فلش LED سهگانه، میکروفون سوم و همچنین ماژول اختصاصی دوربین است. بیرونزدگی ماژول دوربین باعث میشود گوشی به خوبی روی میز جا نگیرد. حالا نگاهی به کنارههای شیائومی ۱۱ تی پرو میاندازیم.
کناره سمت چپ کاملاً خالی است، در حالی که کلیدهای تنظیم صدا و پاور در سمت راست قرار دارند. کلید قفل/ پاور به عنوان یک اسکنر اثر انگشت عمل میکند و سرعت و دقت فوقالعادهای دارد. لبه بالایی گوشی یک میکروفون دیگر و یکی از بلندگوها را در خود جای داده است. بلندگوی دیگر در لبه پایینی تعبیه شده. پورت USB-C، میکروفون اصلی به علاوه درگاه دو سیمکارت نیز در کنار این بلندگو قرار گرفتهاند.
ابعاد این گوشی ۱۶۴.۱ در ۷۶.۹ در ۸.۸ میلیمتر است که نیم میلیمتر باریکتر و ۱۴ گرم سبکتر از نسل قبلی خود یعنی Mi 10T Pro است.
شیائومی از صفحهنمایش ۶.۶۷ اینچی AMOLED در این گوشی استفاده کرده است. این صفحهنمایش از یک پنل تخت ۱۰ بیتی با وضوح 1080p و پشتیبانی از نرخ تازهسازی تصویر ۱۲۰ هرتزی پویا بهره میبرد. در قسمت بالایی این صفحهنمایش حفرهای کوچک برای دوربین سلفی به چشم میخورد. در نهایت، سنسورهای لمسی با نرخ نمونهبرداری چشمگیر ۴۸۰ هرتزی عمل میکنند، ویژگیای که حتماً گیمرها از آن استقبال خواهند کرد. علاوه بر پشتیبانی از HDR10+ ، صفحهنمایش Xiaomi 11T Pro از Dolby Vision نیز پشتیبانی میکند؛ ویژگیای که فقط در گرانترین گوشیهای شیائومی مانند Mix 4 و 11 Ultra به کار رفته است.
شیائومی ۱۱ تی پرو از یک باتری بزرگ ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی تغذیه میکند که در تست عمر باتری، عملکرد نسبتاً متوسطی داشت، به طوری که تقریباً یک روز کامل برای برقراری تماس، ۱۲ ساعت وبگردی در حالت ۱۲۰ هرتزی یا ۱۴ ساعت تماشای ویدئو شما را همراهی خواهد کرد. توجه داشته باشید همه برنامههای ویدئویی با فرکانس ۶۰ هرتزی اجرا میشوند.
یکی از جذابترین ویژگیهای شیائومی ۱۱ تی پرو، پشتیبانی از شارژ سریع ۱۲۰ واتی است. شیائومی این ویژگی را HyperCharge مینامد. به دلیل تقسیم باتری پنج هزار میلیآمپر ساعتی این گوشی به دو سلول مجزا، احتمال داغ کردن آن تقریباً صفر است. در تست شارژ، بالارده شیائومی در مدتزمان ۲۳ دقیقه به طور کامل شارژ شد که برای یک باتری پنج هزار میلیآمپر ساعتی بسیار سریع است.
شیائومی ۱۱ تی پرو دو بلندگوی مستقل در بالا و پایین بدنه گوشی دارد. بلندگوی بالایی به عنوان یک اسپیکر مکالمه نیز عمل میکند. دو بلندگو صدایی به اندازه کافی بلند و با خروجی متعادل تولید میکنند. توجه داشته باشید، ویژگی Dolby Atmos که به طور پیشفرض روشن است تاثیری در بلندی صدا ندارد، اما به تولید صدای بسیار بهتر با باس و تنهای میانی بیشتر کمک میکند؛ بدون Dolby Atmos، صدا کمعمق و فاقد باس است. بنابراین، پیشنهاد میکنیم همیشه Dolby Atmos را روشن نگه دارید.
شیائومی 11T Pro از اندروید 11 با رابط کاربری MIUI 12.5 بهره میبرد. هرچند MIUI 13 نیز وارد بازار شده و در اولین بهروزرسانی میتوانید آن را ارتقا دهید. شیائومی با سری جدید 11T به سه بهروزرسانی بزرگ اندروید و چهار سال آپدیت امنیتی متعهد شده است. این تعهدی است که مطمئناً میتواند تعداد زیادی از کاربران را به سمت خرید 11T یا 11T Pro سوق دهد.
شیائومی 11 تی پرو از تراشه پنج نانومتری اسنپدراگون 888 5G بهره میبرد. پردازنده گرافیکی Adreno 660 وظیفه پردازشهای گرافیکی این گوشی را بر عهده دارد که در حال حاضر یکی از بهترینها در بازار گوشیهای هوشمند است. شیائومی 11T Pro با هشت یا ۱۲ گیگابایت رم LPDDR5 و فضای ذخیرهسازی ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایتی در دسترس است. در تست بازی هیچ مشکل و لگی وجود نداشت و اکثر بازیها به خوبی اجرا شدند. اسنپدراگون ۸۸۸ یکی از تراشههای موجود در بازار است که بهراحتی داغ میشود، این تراشه در تست CPU در مدت یک ساعت، بیش از حد داغ نشد اما مقدار زیادی از عملکرد پردازنده را برای این کار قربانی کرد.
در بنچمارک GPU، شیائومی 11 تی پرو در مدتزمان ۲۰ دقیقه با بیش از ۸۱ درصد توان پردازش گرافیکی خود عمل کرد اما بعد از مدتی بیش از حد داغ شد و به حالت هواپیمای اجباری رفت تا آزمایش را با حدود ۷۵ درصد حداکثر سرعت پردازنده گرافیکی ادامه دهد. گوشی در طول پردازشهای سنگین به طور ناخوشایندی از ناحیه اطراف دوربین داغ میشود.
شیائومی 11T Pro چینش دوربینهای عقبی را از Mi 11i وام گرفته است. اما اکنون در 11T Pro شاهد لنز اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، لنز فوق عریض هشت مگاپیکسلی و یک لنز تلهماکرو پنج مگاپیکسلی هستیم که یک فلاش LED هم در کنار لنزها دیده میشود. لنز تلهماکرو یک لنز دو در یک است که به کاربران اجازه میدهد در فاصلههای خیلی نزدیک روی سوژههای کوچک زوم کنند و فوکوس آن را تغییر دهند. دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی دریچه ۱.۵۲ اینچی دارد و ساخت شرکت کرهای سامسونگ است. این لنز از پیکسلهای ۰.۷ میکرومتری و گشودگی دریچه دیافراگم f/1.75 بهره میبرد. دوربین فوق عریض هشت مگاپیکسلی این گوشی سونی IMX355 است که از f/2.2 استفاده میکند و از حالت عکاسی در شب نیز پشتیبانی میکند. دوربین ماکرو پنج مگاپیکسلی نیز پیکسلهای ۱.۱۲ میکرومتری دارد و ساخت سامسونگ است. این لنز دریچه ۱.۵ اینچی دارد و گشودگی دریچه دیافراگم آن f/2.4 است. دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی این گوشی هم OmniVision OV16A1 با پیکسلهای یک میکرومتری است و به فیلتر Quad-Bayer متکی است. این سنسور به گشودگی دریچه دیافراگم f/2.4 متکی است که فوکوس ثابتی دارد. به لطف سه میکروفون در اطراف Xiaomi 11T Pro، میتوانید زوم اختیاری صوتی را هنگام فیلمبرداری فعال کنید؛ به این ترتیب میتوانید روی یک موضوع خاص، مثلاً یک گوینده یا یک خواننده، بهتر تمرکز کنید.
دوربین اصلی شیائومی ۱۱ تی پرو به طور پیشفرض عکسها را با کیفیت ۱۲ مگاپیکسل ذخیره میکند. عکسهای این گوشی در روشنایی روز کیفیت قابل قبولی دارد و کاربر را راضی نگه میدارد. جزئیات کافی و محدوده دینامیکی عکسها خوب است (HDR خودکار فعال نمیشود). کنتراست خوب است و رنگها دقیق به نظر میرسند. نویزی نیز در این تصاویر دیده نمیشود. البته در این تصاویر برخی از قسمتهای عکس بیش از حد شارپ میشوند. این موضوع بیشتر در سوژههای با پیچیدگی بالا مانند چمن، شاخه و برگ درختان و غیره به چشم میآید و در مورد رنگها به نظر میرسد تصاویر کمی سردتر از واقعیت باشند.
به طور خلاصه، عکسهای ۱۲ مگاپیکسلی بدون توجه به اینکه در حال تماشای آنها روی صفحهنمایش گوشی یا کامپیوتر هستید، راضیکننده به نظر میرسند، اما به دلیل پردازش بیش از حد، کمی مصنوعی جلوه میکنند.
در مورد زوم دو برابری انتظار میرفت تا حدودی بزرگنمایی بدون افت کیفیت باشد، اما اینچنین نبود؛ به نظر میرسد برای صاف کردن اعوجاج تصویر، گوشی به صورت نرمافزاری پردازشهایی انجام میدهد. در حالت پرتره دوربین اصلی، سوژهها پرجزئیات و واضح هستند و دقت بلر کردن پسزمینه راضیکننده است.
اکنون به سراغ لنز فوقعریض میرویم که عملکرد آن به عنوان یک لنز متوسط، کاملاً رضایتبخش است. نویز به طور چشمگیری کم، محدوده دینامیکی خوب و اعوجاج تصویر به طرز ماهرانهای صاف میشود.
دوربین ماکرو پنج مگاپیکسلی نسبتاً منحصربهفرد است. تصاویر ثبتشده توسط این دوربین دارای جزئیات غنی با فوکوس مناسب هستند. رنگها و کنتراست نیز عالی است؛ اما به دلیل استفاده از لنز تله ۵۰ میلیمتری، عمق میدان به قدری کم است که با وجود فوکس خودکار موجود، احتمالاً اغلب با عکسهای تار مواجه میشوید. با وجود همه اینها، دوربین ماکرو این گوشی در لیست بهترینهای موجود در بازار قرار میگیرد. شیائومی ۱۱ تی پرو، درست مانند گوشیهای اخیر Mi i، از حالت عکاسی در شب خودکار پشتیبانی میکند. تصاویر در این حالت دارای نوردهی متعادلی هستند، وضوح بسیار خوبی دارند، اشباع رنگ ثابت مناسب، نویز بسیار اندک، و محدوده دینامیکی نیز خوب است.
شیائومی ۱۱ تی پرو دارای یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی Quad-Bayer است که عکسهای ۱۶ مگاپیکسلی با رزولوشن کامل را به جای عکسهای چهار مگاپیکسلی مورد انتظار ذخیره میکند که منجر به کمی افت کیفیت میشود اما همچنان قابل قبول است. عکسهای پرتره در حالت سلفی دارای جزئیات متوسط است اما جداسازی سوژه با دقت بالایی انجام میشود.
شیائومی 11T Pro یک گوشی بالارده با مشخصات و عملکردی شبیه به گوشیهای پرچمدار است. این گوشی همهکاره با یکی از بهترین صفحهنمایشهای OLED و یکی از سریعترین تراشههای موبایلی یعنی اسنپدراگون 888 عرضه شده است. دوربین این گوشی شاید یکی از بهترین گزینههای موجود در بازار نباشد اما قطعاً کاربر را از نتیجه راضی نگه میدارد. از ویژگیهای برجسته 11T Pro میتوان به صفحهنمایش بزرگ OLED با پشتیبانی از Dolby Vision و شارژ سریع ۱۲۰ واتی با باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی اشاره کرد.