skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

قرارداد ۱۶.۵ میلیارد دلاری تسلا و سامسونگ برای تولید تراشه‌ در تگزاس

۶ مرداد ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

در یک همکاری راهبردی جدید که می‌تواند نقش مهمی در آینده خودروهای خودران داشته باشد، سامسونگ الکترونیکس طی یک قرارداد ۲۲.۸ تریلیون وونی (معادل ۱۶.۵ میلیارد دلار) با تسلا در کارخانه جدید خود در ایالت تگزاس آمریکا به تولید تراشه‌های هوش مصنوعی نسل برای خودروهای شرکت تحت رهبری ایلان ماسک مشغول می‌شود. این تراشه‌ها قرار است در کارخانه جدید سامسونگ در ظهر تیلور، ایالت تگزاس تولید شوند و قرارداد این دو شرکت تا پایان سال ۲۰۳۳ ادامه دارد.

به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، ماسک، مدیرعامل تسلا، در شبکه اجتماعی ایکس خبر انعقاد این قرارداد بزرگ را تایید کرد؛ قراردادی که نقش مهمی در آینده سامسونگ به عنوان یکی از قطب‌های تولید تراشه جهان ایفا می‌کند.

سامسونگ کره در سال‌های اخیر در بخش تولید قراردادی تراشه‌ها یا ریخته‌گری تراشه با چالش‌هایی نظیر کمبود سفارش و عدم بهره‌برداری کامل از ظرفیت مواجه بوده و از رقابت با فعالان پیشتاز این حوزه باز مانده‌است.

ماسک در پستی نوشت: «ریخته‌گری بزرگ جدید سامسونگ در تگزاس به تولید نسل بعدی چیپ A16 تسلا اختصاص می‌یابد. به سختی می‌توان اهمیت راهبردی این همکاری را بزرگ‌نمایی کرد. سامسونگ در حال حاضر تراشه A14 را تولید می‌کند. شرکت TSMC تراشه A15 را که طراحی آن به تازگی تمام شده است، ابتدا در تایوان و سپس در آریزونا تولید خواهد کرد.»

طبق گفته ماسک رقمی که سامسونگ اعلام کرده است، حداقل ارزش قرارداد را منعکس می‌کند و خروجی واقعی احتمالا چند برابر این مبلغ است. ماسک براساس این قرارداد شخصا می‌تواند از خط تولید بازدید و بهینه‌سازی فرایند ساخت را هدایت کند.

در حالی که سامسونگ هم‌اکنون تراشه‌های AI4 تسلا را تولید می‌کند، کارخانه جدید تگزاس وظیفه تولید تراشه AI6 را برعهده خواهد داشت که به گفته ماسک، پایه اصلی سخت‌افزار رانندگی خودران نسل بعدی تسلا خواهد بود.

استقبال بازار و جهش ارزش سهام تسلا

پس از اعلام این خبر، سهام سامسونگ در بورس سئول با جهشی ۶.۸ درصدی به بالاترین سطح خود از سپتامبر سال گذشته رسید. همچنین سهام برخی تامین‌کنندگان قطعات مانند Soulbrain نیز با افزایش ۱۶ درصدی به اوج رفت. در حالی که سخنگوی سامسونگ از اظهارنظر رسمی خودداری کرده است، تحلیلگران معتقدند این قرارداد می‌تواند جان تازه‌ای به واحد زیان‌ده ریخته‌گری چیپ این شرکت بدهد.

وی-سرن لینگ، مدیر عامل بانک Union Bancaire Privee در سنگاپور، در این رابطه می‌گوید: «کسب‌وکار ریخته‌گری سامسونگ زیان‌ده بوده و با کم‌کاری دست و پنجه نرم می‌کند و در نتیجه این قرارداد کمک بزرگی خواهد بود. همکاری با تسلا ممکن است به جذب مشتریان دیگر هم منجر شود.»

رقابت سامسونگ با TSMC و گامی به سوی فناوری ۲ نانومتری

با اینکه شرکت TSMC تایوان همچنان با سهم ۶۷.۶ درصدی از بازار جهانی ریخته‌گری یا تولید قراردادی چیپ و همکاری با شرکت‌هایی همچون اپل و انویدیا، پیشتازی این بازار را در اختیار دارد و سامسونگ تنها ۷.۷ درصد از تقاضای جهانی را تامین می‌کند، قرارداد با تسلا می‌تواند نشانه‌ای از اعتماد بازار به فناوری پیشرفته‌ سامسونگ در نسل بعدی تولید تراشه باشد.

به گفته تحلیلگر NH Investment & Securities، اگرچه این قرارداد در مقایسه با درآمد سالانه بخش تولید تراشه‌ها چندان رقم بزرگی محسوب نمی‌شود، اما از نظر فنی و نوآوری در بلندمدت تاثیر بسزایی دارد. همچنین این همکاری، موقعیت سامسونگ را به عنوان جدی‌ترین جایگزین TSMC تقویت می‌کند؛ به‌ویژه در شرایطی که اینتل هنوز نتوانسته اعتماد بازار را نسبت به برنامه‌ بلندمدتش جلب کند.

ابهام در مورد فناوری خودران تسلا

ایلان ماسک تاکید کرده است که آینده تسلا به موفقیت در دستیابی به فناوری واقعی خودران بستگی دارد. او هفته گذشته پس از گزارش ضعیف درآمد، پیش‌بینی کرد که تسلا «چند فصل سخت» پیش‌رو دارد تا بتواند خودروهای کاملا خودران را به تولید انبوه برساند؛ هدفی که برای نیمه دوم ۲۰۲۶ یا پایان آن سال مشخص شده است.

با این حال، برخی تحلیلگران نسبت به تحقق این هدف تردید دارند. ماسک اعلام کرده است که تسلا در آینده‌ای نزدیک از تراشه‌های مختلفی از جمله AI5 (تراشه ساخت TSMC) و AI6 (ساخت سامسونگ) برای تولید انبوه استفاده خواهد کرد؛ تغییری سریع که ممکن است به نارضایتی برخی مشتریان منجر شود.

تسلا از سال ۲۰۱۶ اعلام کرده بود که خودروهایش سخت‌افزار لازم برای رانندگی خودران را دارند، اما به‌تازگی اعلام شد که به‌روزرسانی سخت‌افزاری برای نسل‌های قدیمی به‌دلیل هزینه بالا و پیچیدگی متوقف می‌شود.

روبوتاکسی و چالش‌های اجرایی

تسلا در ماه‌های اخیر شروع به ارائه خدمات تاکسی بدون راننده در آستین تگزاس کرد، اما این پروژه هنوز به مرحله‌ای نرسیده است که بتواند خودروها را بدون نیاز به یک ناظر انسانی حاضر در ماشین به خیابان بفرستد.

علاوه بر این، ویدیوهایی که اولین کاربران این سرویس منتشر کرده‌اند نشان‌دهنده نقض برخی قوانین راهنمایی و رانندگی است. مجموعه قابلیت‌های ارائه‌شده تحت عنوان «رانندگی تمام‌خودکار» همچنان نیازمند نظارت انسانی هستند.

با این حال قرارداد ۱۶.۵ میلیارد دلاری سامسونگ و تسلا برای تولید تراشه AI6، علاوه بر تقویت موقعیت سامسونگ در صنعت نیمه‌هادی‌ها، گام مهمی در مسیر تحول فناوری خودران تسلا به‌شمار می‌رود. در حالی‌که تسلا برای تحقق چشم‌انداز خودروهای کاملا خودران در تلاش است، همکاری با دو غول آسیایی (TSMC و سامسونگ) در زمینه تراشه‌های نسل جدید، نشان از رقابت فشرده در این حوزه حیاتی دارد. موفقیت یا شکست این پروژه می‌تواند پیامدهای مهمی برای بازار خودرو، فناوری هوش مصنوعی و صنعت نیمه‌هادی در سطح جهانی به همراه داشته باشد.

 

https://pvst.ir/lvd

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو