مدیرعامل شاپرک: اختلال کارتخوانها به دلیل اجرای مانور سنجش آمادگی شبکه پرداخت بود+بهروزرسانی
مدیرعامل شاپرک دلیل اختلال موقت دستگاههای کارتخوان فروشگاهی را اجرای مانوری برای سنجش آمادگی شبکه…
۲۸ تیر ۱۴۰۴
۶ مرداد ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
معاون فناوری اطلاعات بانک قرضالحسنه مهر دلیل تغییر کُر این بانک را گسترش فعالیت بانک قرضالحسنه مهر عنوان کرد به گونهای که دیگر کُر قبلی این بانک جوابگوی پاسخ به نیازهایشان نبوده است.
به گزارش پیوست، بانک قرض الحسنه مهر ۲ خردادماه به صورت بیگبنگ، کُر خود را از فرانگین توسن به بنکو تغییر داد. هر چند این بانک تمامی نرمافزارهای متمرکز بانکی موجود در بازار ایران را نیز بررسی کرده بود در نهایت با توجه به شناختشان از محصولات توسن و آشنایی این شرکت با این بانک تصمیم به انتخاب بنکو به عنوان سیستم بانکداری متمرکز خود گرفتند.
محمد حقدادی، سرپرست معاونت فناوری اطلاعات و عضو هیاتعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران درباره چگونگی مهاجرت این بانک از سیستم بانکداری متمرکز فرانگین توسن به سیستم بنکو گفت: بانک در سالهای پیش، از سیستم بانکداری متمرکز فرانگین توسن استفاده کرده است. البته در تاریخچه بانک قرضالحسنه مهر ایران، این بانک با سیستم متمرکز نگین شروع کرده و در یک مرحله بخش کوچکی از عملیات خود را نیز روی سیستم فرانگین منتقل کرده است و در نهایت بانک تصمیم گرفته است تا فعالیت خود را روی سیستم بانکداری متمرکز بنکو ادامه دهد.
او دلیل مهاجرت اخیر را رشد انفجاری در تعداد مشتریان بانک قرضالحسنه مهر ایران عنوان کرد و ادامه داد: فرانگین در بسیاری از مواقع دیگر پاسخگوی نیاز بانک قرضالحسنه مهر نبود از همین رو تصمیم به تغییر کر بانک گرفته شد.
حقدادی با اشاره به رشد این بانک طی ۴ سال گذشته گفت: در این دوره زمانی تعداد پروندههای تسهیلاتی ۶۱ درصد، تعداد مشتریان حقیقی ۷۱ درصد، تعداد مشتریان حقوقی ۱۰۴ درصد، تعداد خودپردازها ۴۸ درصد، مشتریان اینترنتبانک ۱۶۵ درصد و همراه بانک بانک قرضالحسنه مهر ایران ۲۸۰ درصد رشد داشته است.
او تاکید کرد که با توجه به رشد بانک قرضالحسنه و برنامهریزی برای رشد آینده آن، تغییر کر یا سیستم یکپارچه بانکی در این بانک یک الزام بود.
او افزود: اکنون بانک بیش از بیست میلیون مشتری و همراهبانک آن بیش از ۱۰ میلیون نصب دارد که هشتاد درصد آن هم فعال هستند و این عدد بزرگی است. تا پیش از این توسن تجربه مشابهی در بانکهایی که از سیستم توسن استفاده میکردند نداشت. تراکنشهای بانک قرض الحسنه مهر ایران ۷۱ درصد رشد کرده همچنین استفاده از کانالهای بانکداری الکترونیکی بانک قرضالحسنه نسبت به دیگر مشتریان توسن در این چهار سال ۳۳۰ درصد رشد را تجربه کرده است.
او تاکید کرد که بانک قرض الحسنه مهر رتبه چهارم را از میان بانکها از نظر تراکنشهای شاپرکی دارد.
او در پاسخ به این سوال که از چه زمانی نیاز به تغییر کر را در بانک حس شد گفت: تقریباً از دو سال پیش نیاز به مهاجرت را حس کردیم و این روند را با حضور مشاوران پیش بردیم. موضوع مقیاسپذیری محصول انتخابی از یکسو برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار بود؛ از سویی باید مطمئن میشدیم که کر جدید جوابگوی تمامی نیازمندیهای ما خواهد داد و این کر در چند بانک اجرا شده و موفقیتآمیز بوده است.
حقدادی در ادامه و در توضیح بررسی بانک قرضالحسنه برای انتخاب مناسبترین روش برای مهاجرت عنوان کرد که این بانک روشهایی همچون خرید سیستم بانکداری متمرکز از خارج از کشور، خرید مجوز و لایسنس سیستم بانکداری متمرکز از شرکتهای ایرانی و حتی تولید یک سیستم متمرکز را بررسی کرده است که در نهایت این بانک سیستم بانکداری متمرکز بنکو را از توسن را انتخاب کرد.
حقدادی در توضیح دلیل این انتخاب گفت: شرکت توسن ساختار بانک را میشناخت و سیستم قبلی هم برای او بود همچنین احتمال فرایند انتقال روی سیستم مرکزی جدید به دلیل این که هر دو محصول برای یک شرکت است با دغدغه کمتری انجام میشد. البته بنکو معماری نوینی در برابر سیستمهایی که در دنیا مورد استفاده هستند ندارد اما نسبت به فرانگین معماری جدیدتر و بهتری دارد. همچنین معماری جدید به جهت جدا بودن مدل کسبوکار و حسابداری، قابلیت توسعهپذیری بیشتری همراه با پایداری بیشتر را در اختیار بانک قرار میدهد.
حقدادی همچنین توضیح داد که فرایند تصمیمگیری مهاجرت سیستم بانکداری متمرکز در بانک قرضالحسنه مهر ایران یک سال زمان برده است. به گفته او این مهاجرت باید در مرداد ۱۴۰۳ انجام میشده اما به دلیل تغییرات در ساختار مدیریت بانک به بهار ۱۴۰۴ موکول و در دوم خردادماه بانک قرضالحسنه مهر ایران روی سیستم بانکداری متمرکز بنکو قرار گرفته است.
او در ادامه اضافه کرد که بانک قرضالحسنه مهر ایران درواقع دو پروژه انتقال دیتاسنترهای بانک از توسن به خود بانک و مهاجرت از سیستم متمرکز بانکداری را هم زمان انجام داده است.
حقدادی در این خصوص گفت: با انتقال دیتاسنترها به بانک، در واقع بنکو به صورت مستقیم روی دیتاسنتر خود بانک منتقل شد. بعد از این مهاجرت بسیاری از مسائل فنی مانند زمانهای پاسخگویی بهبود قابل توجهی یافت.
طبق گفته او ارتقای زیرساختهای سختافزاری و انتقال دیتاسنتر به داخل بانک نیز موجب شد تا مدل و سرعت سرویسدهی بهبود پیدا کند.
حقدادی در پاسخ به این سوال که تقریباً پس از پیادهسازی کر جنگ نیز آغاز شد در آن دوره چگونه شرایط را مدیریت کردید گفت: هنگامی که انتقال سیستم متمرکز بانکداری اتفاق میافتد عواملی هستند که باعث میشوند بدنه بانک دچار مشکل شود زیرا فرایند و فضای جدیدی به وجود آمده است و بعضاً ممکن است کارها به آن صورت که در فرانگین اتفاق میافتاد در بنکو اتفاق نیفتد. برای تسهیلگری در این مورد کمیتهای برای بررسی مشکلات و اولویتبندی و ارجاع آنها به شرکت توسن ایجاد شد تا پس از مشخص شدن مشکلات توسن آنها را در فرایند نسخهگذاری جدید برطرف کند اما در بازه جنگ دوازده روزه نسخهگذاری متوقف شد؛ با وجود اینکه کار اصلاحی انجام نشد سیستم با ثبات خوبی از فضای پرتنش آن روزها گذر کرد.
او تاکید کرد که جداسازی دیتاسنتر بانک ازشرکت توسن در دوره بحران خیلی به بانک کمک کرد. زیرا اکنون دیتاسنترهای زیرنظر خود بانک قرار گرفتهاند.
او در آخر عنوان کرد که بر اساس برنامه راهبردی بانک قرضالحسنه مهر ایران این بانک انتظار دارد تا سال ۱۴۰۶ میزبان چهل میلیون مشتری باشد.