۷ پلتفرم فروش آنلاین طلا مشترکا اعلام کردند برداشت ریالی از پلتفرم متوقف نشده است
۷ پلتفرم فروش آنلاین طلا در بیانیهای مشترک اعلام کردند که برداشت ریالی از پلتفرمهای…
۱۳ تیر ۱۴۰۴
۱۴ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
میاره، کسبوکار فعال در حوزه لجستیک خردهفروشی، در روزهای جنگ به پنج درصد توان عملیاتی خود سقوط کرده و با قطعی اینترنت و نبود دسترسی به دیتاسنترها وضعیت سختتری نیز پشت سر گذاشته است.
به گزارش پیوست، احمدرضا برکتین، مدیرعامل میاره، میگوید این کسبوکار بعد از جنگ با هفتاد و پنج درصد توان خود در حال فعالیت است اما فعلا تمامی فعالیتهای مارکتینگ و بازاریابی خود را متوقف کرده و هنوز در حالت آمادهباش جنگی فعالیت میکند.
برکتین شرح روزبهروز آن چه برای این کسبوکار در روزهای جنگ گذشت را اینگونه آغاز کرد که: «چالشها برای ما تنوع بسیاری داشت. روز نخست حمله دشمن، ناوگان میاره آسیب چندانی ندیده بود. اما به دلیل شرایط بخشی از ناوگان نتوانست مانند همیشه حضور پیدا کند. روز جمعه و شنبه درخواست مردم برای خریدهای سوپرمارکتی افزایش پیدا کرد و به دلیل کاهش ظرفیت ناوگان کیفیت سرویسدهی نیز افت کرد و در برخی موارد حتی تحویل کامل انجام نشد.»
او در ادامه گفت: «روز یکشنبه بیست و چهار خرداد حملات مستقیم به تهران در طول روز نیز انجام میگرفت بر خلاف این که در روزهای نخست شبها و عموما در طول شب شاهد حملات بودیم؛ با ادامه این روند جمعیت زیادی از تهران خارج شدند و بسیاری از ناوگان ما نیز با همان جمعیت از تهران خارج میشدند. در نتیجه تمام این اتفاقات بخش قابل توجهی از فروشگاهها و وندورهای میاره نیز فعالیتشان را متوقف کردند. در شهرستانها تا روز یکشنبه شاهد اختلال در ارائه خدمت نبودیم اما بعد از روز یکشنبه که تهران و دیگر شهرها با آماج حمله قرار گرفت درخواست از سوی شهرستانها بیشتر شد.»
او در خلال صحبتهای خود به مشکلات خطا در مسیریابها اشاره کرد و گفت: «روز دوشنبه بیست و پنج خرداد خطاهای لوکیشن و مسیریابها به قدری زیاد شد که دیگر هیچ پیکی در تهران قادر به کار کردن نبود؛ قبلاً هم با اتفاقات مشابه مواجه شده بودیم اما نه به گستردگی آنچه در روزهای جنگ تجربه کردیم زیرا در گذشته خطا یا به صورت منطقهای اتفاق میافتاد یا در محدوده زمانی کوتاهی این روند را تجربه میکردیم. اما در طول جنگ همه زیرساختهای لوکیشن محور به صورت کامل و در بازه زمانی طولانی از کار افتاد. در این نقطه ما به صورت تکنیکی کاملاً از دسترس خارج نشدیم اما به جهت عملیاتی قادر به انجام کاری نبودیم. در نتیجه دوشنبه صبح که سیستمهای ما شروع به کار کرد ناوگان آنلاین میاره در تهران به کمتر از پنج درصد رسید. در روز ۲۷ و ۲۸ خرداد هم تعداد وندورهای فعال در تهران کمتر از ده درصد بود؛ البته که درخواستها کم شده بود اما به همان میزان هم از حجم ناوگان کاسته شده بود.»
اختلال در مسیریابی بهعنوان جزوی جدانشدنی از یک کسبوکار فعال در حوزه لجستیک، میاره را مجبور به اعمال اقداماتی بنیادیتر کرد. برکتین در این راستا توضیح داد: «این اتفاقات باعث شد تا کل پلتفرم را بدون لوکیشن بازطراحی کنیم. در زمان اختلال مسیریابها بود که زیرساخت پیامکی هم از دست رفت و میاره بستر خود را برای اطلاعرسانی به ناوگان از دست داد. از بین رفتن زیرساخت پیامک ارسال پیامهای ورود ناممکن کرد که این موضوع برای ما با آسیب جدی همراه بود. دو روز بعد از این اتفاقات توانستیم مشکل خطای لوکیشن و وابستگی به زیرساخت اینترنت را با روشهای جایگزین رفع کنیم.»
به گفته برکتین قطعی اینترنت در روزهای جنگ با تجربه دیگر قطعیها متفاوت بود.
او درباره این تجربه عنوان کرد: «ما برای شرایط مشابه آمادگی تقریبی داشتیم. اما دلیل این که چرا دو روز طول کشید تا این موضوعات را رفع کنیم این بود که ارتباط بین دیتاسنترهای ما با وجود این که همگی سرورها در داخل کشور قرار دارد قطع شده بود. زیرساختهای ما یا اوپن سورس هستند یا روی زیرساختهای ایرانی هستند؛ میاره بعد از سال ۱۳۹۶ و با تجربه قطعی اینترنت تمامی دیتاسنترها را داخلی کرد. اما در روزهای جنگ با وجود این که گفته میشد اینترنت داخلی وجود دارد دیتاسنترهای میاره قادر به ایجاد اتصال با یکدیگر نبودند و چنین تجربهای برای ما جدید بود.»
او در ادامه روایت ماجرا از نبود «حتی یک آبباریکه اینترنت» برای عرضه اپلیکیشن بازطراحی شده روی سرورها گفت. به گفته برکتین بعد از دو روز تلاش تیم فنی میاره این کسبوکار توانست با ۲۵ درصد از توان خود به خدمترسانی بازگردد.
او در ادامه بیان کرد: «به عبارتی توان ما تا ده درصد کاهش پیدا کرد. روز پنجم تا دوازدهم با ۲۵ درصد ظرفیت کار کردیم اما روز آخر که منتهی به آتش بس شد شاهد حملات شدیدی بودیم و در زمانهایی به پنج درصد از ظرفیت خود برمیگشتیم زیرا در هر صورت بخش قابل توجهی از کار ما در خیابان میگذرد. چهار روز بعد از آتش بس به ظرفیت ۴۵ درصدی رسیدیم و این روزها نیز با ۷۵ درصد از ظرفیت در حال فعالیت هستیم.»
او درباره وضعیت اینترنت در روزهای بعد از جنگ عنوان کرد: «اینترنت به حالت قبل بازنگشته حتی دیتاسنترها هم در وضعیت قبلی نیستند. اما میاره به دلیل این که تصمیم گرفته بود نیاز خود را به اینترنت بینالملل کاهش دهد اکنون با بهرهوری هشتاد تا نود درصد فعالیت میکند اما توسعه همچنان کار بسیار سختی است.»
به توضیح برکتین، میاره برای انجام مسئولیت اجتماعی خود کمیسیون پیکهای این کسبوکار را کاهش داد و سعی کرده است تا در این روزها از پرسنل و کارکنان ناوگان این کسبوکار محافظت کند.
به گفته برکتین امنیت ملی اولویت است اما باید راه حلی برای زمانهای جنگی وجود داشته باشد. او در این راستا به تجربه چین و روسیه برای ارائه پروتکلها اشاره کرد. برکتین در آخر اضافه کرد اگر تنها راه حل محافظت از کشور نادیده گرفتن وضعیت کسب و کارها باشد کمکم کسبوکارها از بین خواهند رفت و این مشکل نیازمند یک راهحل جایگزین است.