نصب دکلهای مخابراتی جعلی صحت ندارد
به دنبال انتشار اخباری در خصوص نصب دکلهای مخابراتی جعلی در سطح کشور، کانال خبری…
۱۲ تیر ۱۴۰۴
۱۲ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
پلتفرم کارزار با حفظ روحیه تیمی در دوران جنگ و دستوپنجه نرم کردن با قطعی اینترنت و اختلالات توانست ۱۲ روز جنگ را پشتسر بگذارد اما مدیرعامل این پلتفرم میگوید اگر جنگ ادامه پیدا میکرد کارزار هم مجبور به تعدیل نیرو و توقف میشد.
به گزارش پیوست، حامد بیدی مدیرعامل پلتفرم کارزار درباره اتفاقاتی که در دوران جنگ برای کارزار افتاد میگوید: در جنگ به دلیل قطع اینترنت، اختلالات زیرساخت و ایراناکسس شدن، دیتاسنترها از کار افتادند. علاوه بر این موارد، امکان ارسال ایمیل برای تایید امضاها وجود نداشت و اختلال شدید روی درگاههای پرداخت نیز از جمله مهمترین رخدادها برای پلتفرم کارزار بود. غیر فعال شدن و بستن امکان ارسال لینک از طریق پیامک باعث شد ما نتوانیم لینک کارزارها را به دست امضاکنندگان بعد از انتشار برسانیم و این مشکل، بخشی از ایرادات فنی بود که بیشتر کسب و کارهای اینترنتی با آن درگیر بودند.
به گفته بیدی: علاوه بر این موضوعات، به دلیل محدودیتهایی که روی پلتفرم اعمال شد، کارزار نتوانست به شکل مطلوبی ماموریت اجتماعی خود را پیش ببرد. به دستور نهادهای امنیتی ما اجازه انتشار بسیاری از کارزارهایی که اندک زاویهای با روایت رسمی جنگ داشتند را پیدا نکردیم. بنابراین نتوانستیم صدای بسیاری از مردمی که مطالبات متفاوتی از جمله درخواست صلح و آتشبس داشتند را در دوران جنگ میزبانی کنیم. درواقع پلتفرم کارزار فضایی است که بخشهایی از صدای مردم را بازتاب میدهد و همچنین از سانسور اجباری هم رنج میبرد.
او در ادامه گفت: در دوره جنگ، تلاش کردیم بحثهای تکنیکال و فنی را رفع کنیم و پیرو حل این مشکل برای ارتباطات درون تیمی، تلگرام و گوگلمیت را که از آنها قبل از جنگ استفاده میکردیم، با ساختارهای دیگری جایگزین شدند. درواقع روز اول جنگ روی سروری که در اختیار داشتیم پیامرسانهای داخلی درست کردیم و ارتباطات ما روی آن پیامرسان اختصاصی ادامه پیدا کرد و باعث شد ارتباطات تیم در حالت دورکاری از بین نرود و به این صورت، تابآوری کردیم اما اگر جنگ چند روز دیگر ادامه پیدا میکرد ما نیز مانند دیگر کسبوکارها نمیتوانسیم زیاد دوام بیاوریم و ناچار میشدیم بسیاری از بخشها را غیرفعال کنیم و تعدیل نیرو داشته باشیم و حتی ممکن بود جنگ منجر به توقف این کسب و کار شود.
مدیرعامل کارزار گفت: بعد از شروع جنگ بسیاری از افراد دورکار شدند و بسیاری از فعالیتها از جمله برگزاری رویدادها متوقف شد، تمام افراد تیم در بخش انتشار و ویراستاری کارزارها مشغول فعالیت شدند و کمک کردند؛ چون انتشار و ویراستاری کارزار به دلیل از کار افتادن هوش مصنوعی و ابزارهای دیگر سخت شده بود. این کمک کردن در بخش ویراستاری و انتشار باعث شد در اوج جنگ نیز بتوانیم همچنان کارزارهای مردمی را منتشر کنیم. معتقدم ادامه فعالیت کارزار به دلیل ساختن روحیه تیمی و ایجاد حس ماموریت اجتماعی در سازمان قبل از اتفاق افتادن جنگ بود.
او به فشارهای مالی نیز اشاره میکند: از نظر مالی نیز به دلیل اختلالات و مشکلات تحت فشار زیادی قرار گرفتیم و درواقع در آستانه تعدیل نیروها بودیم اما اما با توقف جنگ در تلاش هستیم که شرایط را به وضعیت قبل از جنگ برگردانیم. البته تیم کارزار در بازههای زمانی دیگر مانند سال ۱۴۰۱ نیز شرایط مشابهی را تجربه کرده است. در حالت کلی میتوان گفت در مقاطع مختلف، محدودیتها از جمله قطعی اینترنت و سیاستگذاریها مشکلآفرین است.
بیدی معتقد است: حفظ روحیه تیم مخصوصا برای استارتآپی که در حوزه اجتماعی فعالیت میکند باید همدل با آن ماموریت اجتماعی باشد. اگر از نظر روحیات سازمانی، افراد همدل با ماموریت اجتماعی باشند، در بحرانها نیز خود را تطبیق میدهند و همدل میشود.
او درباره تابآوری دیگر کسبوکارها میگوید: مجموعهای از اتفاقات فنی و منابع انسانی به تاب آوری تیمها کمک میکند اما در نهایت اندازه بحرانهای از این دست بسیار بزرگ است و سیاستهای اشتباه بحران را تشدید میکند. وقتی در حوزه تاب آوری صحبت میکنیم باید درباره بحرانهایی که از پیش طراحی میشوند صحبت کرد. بحران هایی که در کشور به وجود میآیند فقط بحران جنگ نیست و بحران سو مدیریت نیز بسیار قابل توجه است. با قطع اینترنت، اختلالات گسترده و از کار انداختن پیامکها و موضوعات مختلف باعث میشود کسب و کارهای اینترنتی هرچقدر هم که تاب آور باشند شانسی برای بقا پیدا نکنند. چون این کسب و کارها مبتنی بر اینترنت و شبکه کار میکنند وقتی این کانال ها از بین برود شانسی برای بقا ندارند.