skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

همراه اول و رایتل برنده مزایده فرکانس 5G شدند

میثم قاسمی تحریریه

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

همراه اول و رایتل در مزایده فرکانس‌های ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز برنده شدند تا به صورت رسمی خدمات نسل ۵ تلفن همراه (5G) ارائه کنند.

به گزارش پیوست، شب گذشته (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حساب کاربری خود در شبکه ایکس اعلام کرد: «با انجام مزایده، واگذاری فرکانس‌های ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز به‌عنوان یکی از مهمترین فرکانس‌های توسعه 5G، مسیر توسعه اینترنتِ بسیار سریع و به روزِ ثابت و سیار با شتاب زیاد آغاز می‌شود و انشالله مردم و کسب و کارها به زودی از آن بهره‌مند خواهند شد.»

در خبری که سایت رسمی وزارت ارتباطات منتشر کرده است نیز به نقل از حمید فتاحی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، همین موضوع آمده است. اما در هیچ‌کدام از این اخبار، اکنون نامی از برندگان مزایده نیامده است. این در حالی است که وزیر ارتباطات در پاسخ به یکی از کاربران در شبکه ایکس نوشت: «برندگان رسما اعلام شدند»

با وجود این، صبح امروز (۳۰ اردیبهشت) شرکت مخابرات ایران و همراه اول در دو نامه مجزا خطاب به سازمان بورس، برنده شدن در مزایده فرکانس ۳۷۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز را اعلام کردند.

براساس اطلاعات پیوست، شرکت رایتل با قیمت ۱۴ هزار میلیارد تومان برنده تکه باند فرکانسی ۳۶۰۰ تا ۳۷۰۰ مگاهرتز شده است. برای این تکه، همراه اول حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان و ایرانسل حدود ۹ هزار میلیارد تومان پیشنهاد داده بودند. همچنین تکه باند ۳۷۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز با قیمت ۸ هزار میلیارد تومان به همراه اول واگذار شده است. در این بخش نیز ایرانسل قیمتی حدود ۵.۵ هزار میلیارد تومان ارائه کرده بود. بدین ترتیب اپراتور دوم نتوانست هیچ‌کدام از باندهای 5G را از آن خود کند.

باند فرکانسی ۳۶۰۰ تا ۳۷۰۰ مگاهرتز، چهار هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان و باند ۳۷۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز نیز چهار هزار و ۶۵۸ میلیارد تومان قیمت‌گذاری اولیه شده بودند.

برنده شدن رایتل در مزایده فرکانس 5G در حالی است که این اپراتور در زمینه توسعه 4G نیز توفیق چندانی نداشته و بخشی از فرکانس خود را با دیگر اپراتورها به صورت RAN Sharing استفاده می‌کند. همچنین این اپراتور تاکنون هیچ سایت 5G در کشور راه‌اندازی نکرده است. این در حالی است که براساس گزارش رگولاتوری، همراه اول و ایرانسل هرکدام بیش از هزار سایت 5G در کشور با استفاده از مجوز بهره‌برداری آزمایشی، راه‌اندازی کرده‌اند.

با توجه به وضعیت اقتصادی اپراتور سوم، مشخص نیست رایتل از چه محلی می‌تواند مبلغ مزایده را پرداخت کند؛ اما شنیده می‌شود این اپراتور که متعلق به شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی) است، در نظر دارد مبلغ ۱۴ هزار میلیارد تومان مزایده را با بخشی از مطالبات شستا از دولت، تهاتر کند. مطالبات شستا از دولت بیش از هزار هزار میلیارد تومان است.

تکه باندی که رایتل برنده مزایده آن شده، به بخش‌هایی که پیش از این به های‌وب، فناپ و ایرانسل برای ارائه TD-LTE داده شده بود، نزدیک است و از همین رو ارزش بیشتری دارد و قیمت آن نیز در مزایده بالاتر رفته است.

هنوز مشخص نیست ایرانسل برای ادامه ارائه خدمات 5G از چه روشی استفاده می‌کند.

https://pvst.ir/l6n
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو