اپراتورها خسته از بیتوجهی: تعرفه را خودمان طبق قانون اصلاح میکنیم
سه اپراتور تلفن همراه کشور در نامهای که نسخهای از آن به دست پیوست رسیده،…
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
مزایده باند فرکانس ۵G این هفته طبق اعلام وزیر ارتباطات تعیین تکلیف میشود و شنیده میشود، تنها همراه اول و رایتل برنده اولیه دو بلوک ۱۰۰ مگاهرتزی فرکانس در رنج ۳۶۰۰-۳۸۰۰ مگاهرتز شدند.
به گزارش پیوست، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در گفتوگویی با شبکه خبر اعلام کرد فناوری نسل پنجم تلفن همراه، به تدریج و با بهروزرسانی سیستم عامل اندروید فعال میشود. سازمان تنظیم مقررات نیز پیشتر جدولزمانبندی فعالسازی ۵G را روی گوشیهای سامسونگ اعلام کرده بود.
طبق گفته وزیر ارتباطات توسعه ۵G در دستور کار دولت قرار دارد.
اسفند سال ۱۴۰۳ بود که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با اصلاح بندهایی از مصوبه پیشین خود در خصوص باندهای فرکانس ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز، مصوبه واگذاری باند فرکانسی 5G را منتشر کرد و وزیر ارتباطات نیز در گفتوگویی با پیوست اعلام کرده بود که مشکلات باند فرکانسی مورد نیاز فایو جی برطرف شده است.
حال مدیرعامل شاتل موبایل در توییتی به نقل از ایستنا خبر داده که همراه اول با پیشنهاد قیمت ۸ هزار میلیارد تومانی و رایتل با ۱۴ هزار میلیارد تومانی، برنده اولیه دو بلوک ۱۰۰ مگاهرتزی فرکانس در محدوده ۳۶۰۰-۳۸۰۰ مگاهرتز شدند.
هاشمی در گفتوگو با پیوست اعلام کرده بود: «ما دو تکه صد مگ را به صورت پیوسته در نظر گرفتیم که میتواند فرصت بسیار خوبی برای برنده این مزایده باشد. هرچند برخی از اپراتورها به دلیل وجود پیوستگی میان این صد مگ و سایر فرکانسهای خود، نسبت به این مساله، موضع دارند. با این وجود قرار نیست به دلیل ورود اپراتوری و در اختیار گرفتن طیفی در یک مقطع، این فرایند را معطل کنیم.»
بر این اساس باند فرکانسی ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ به دو بلوک ۱۰۰ مگاهرتزی تقسیم شده و باند A1 که ۳۶۰۰ تا ۳۷۰۰ مگاهرتز است چهار هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان قیمتگذاری اولیه شده است. باند A2 که بین ۳۷۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز است نیز چهار هزار و ۶۵۸ میلیارد تومان قیمت اولیه دارد.
برنده مزایده هر کدام از این باندهای فرکانسی حداکثر دو ماه از اعلام نتایج مزایده فرصت دارند یکسوم مبلغ کل مزایده را به حساب دولت واریز کنند. همچنین ۵۰ درصد مبلغ باقیمانده باید تا دو ماه پس از ابلاغ فرکانس و ۵۰ درصد دیگر نیز تا ۱۰ بعد از دریافت فرکانس پرداخت شود.
وزیر ارتباطات درباره فناوری ۵G گفت: یکی از اقداماتی که در چارچوب دیپلماسی فناوری دنبال کردیم، موضوع فعالسازی امکان استفاده از نسل پنجم تلفن همراه روی گوشیهای ساسونگ بود. ما با دعوت از سفیر کشور کره جنوبی با او مذاکره کردیم و طبق پیگیریهایی که انجام شد، فناوری ۵G روی نسلهای مختلف تلفن همراه سامسونگ، در حال فعال شدن است.
حمید فتاحی رئیس رگولاتوری پیشتر اعلام کرده بود: تقسیم متعدد باند فرکانسی اپراتورها را متحمل هزینههای قابل توجه برای تهیه سختافزار و تجهیزات خواهد کرد. همچنین برخوردار نبود کاربران از کیفیت مناسب سرویس ارائه شده از دیگر نتایج و پیامدهای این مشکل است. در آن زمان رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اشاره کرد که برگزاری مزایده برای فرکانسهای جدید دربردارنده موضوع ریفارمینگ نیز است. او گفت که ما این موضوع را برای سایر باندهای فرکانسی بهمنظور بهرهمندی اپراتورها از یک پهنای باند مناسب و ارائه سرویس باکیفیت برای کاربران در دستور کار قرار دادیم.