skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

شایان عارضی

شایان عارضی نویسنده میهمان

داده نفت سفید است

شایان عارضی
شایان عارضی
نویسنده میهمان

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

شرکت رایان هم‌افزا با سابقه طولانی مدت حضور خود در بازار سرمایه و ارائه خدمات به چیزی در حدود ۷۰ درصد بازیگران این بازار، نقش تعیین کننده‌ای در بازار سرمایه ایفا می‌‌کند. در این نشست رضوان مدنی با ترسیم نقشه راه کلی و خدمات فناورانه‌ای که در سال‌های اخیر ارائه کرده‌اند، به پیوست از مترصد بودن این شرکت در راستای همکاری با استارت‌آپ‌ها و توسعه پلتفرم‌‌ها با توجه به در اختیار داشتن مهم‌ترین کلان‌ داده‌های بازار سرمایه گفت.

به گزارش پیوست؛ محمدرضا رضوان مدنی، مدیرعامل رایان هم‌افزا در نشست خبری این شرکت از لزوم ایجاد اتصال با سایر بازیگران این زیست بوم و تمرکز بر پیش‌روی با جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا گفت. او با ارائه آمارهایی از سهم این شرکت در بازار سرمایه گفت: شرکت رایان هم‌افزا حدود ۷۵ کارگذاری در حوزه بورس اوراق بهادار و انرژی و بورس کالا دارد که مشغول سرویس دهی هستند. حدود ۲۵۰ صندوق سرمایه‌گذاری و ۴۰ سبدگردان از ما سرویس می‌گیرند. این آمارها به این منتهی شده است که حدود ۷۰درصد بازیگران بازار سرمایه به نوعی با رایان به عنوان شریک استراتژی همکاری می‌کنند. چنین سهم عظیمی از خدمات دهی در بازار سرمایه نقش کلیدی و تعیین کننده‌ای را در این بازار برای رایان هم‌افزا تعیین می‌کند.

بانک‌ها، پیش‌تاز فناوری اطلاعات

او در ادامه با اشاره به انقلاب صنعتی چهارم و اهمیت فناوری اطلاعات در سطح جهانی، نگاه ویژه و لزوم سرمایه‌گذاری در این حوزه را گوش‌زد کرد و گفت: نظام بانکی کشور به سبب منابع مالی که در اختیار دارد در این زمینه جلوتر است. او در ادامه با عنوان این موضوع که بانک‌ها به راحتی می‌توانند در این زمینه هزینه کنند، آمار سرمایه‌گذاری ‌آن‌ها در این حوزه را بیان کرد: سال گذشته بانک‌ها حدود صد همت را در حوزه فناوری اطلاعات سرمایه‌گذاری کردند در حالی که این عدد در بازارهای سرمایه به دو همت می‌رسید. همین اختلاف هم سبب جلوتر بودن نظام بانکی در حوزه فناوری دیجیتال شده است. او سرمایه‌گذاری جدی و عمیق را لازمه پیش‌روی بازار سرمایه در زمینه فناوری اطلاعات دانست.

سرویس‌هایی که ارائه شده‌اند

مدیرعامل رایان هم‌افزا در ادامه اقداماتی که این شرکت در راستای پیشرفت در فناوری اطلاعات انجام داده از عملیاتی شدن سرویس آپشن خبر داد. او گفت: سرمایه‌گذاران نزدیک به چهار سال است که مطالبه عرضه این سرویس را داشتند و  این پروژه تقریبا تمام شده است و در مراحل پایانی دریافت مجوزهای مربوطه است. انتظار می‌رود که این سرویس در خرداد ماه در اختیار سرمایه‌گذاران قرار بگیرد. سرویس اندوخته مالی دیگر سرویسی بود که رضوان مدنی وعده ارائه آن تا پایان خرداد ماه را داد.

او با بیان این موضوع که یکی از دلایل شکست شرکت‌ها نبود گفت‌وگو در لایه‌های آن و فقدان درونی‌سازی پذیرش فرهنگ دیجیتال در سازمان‌ها است، گفت: مهم‌ترین مقوله در  این مساله ایجاد دیالوگ در میان لایه‌ها و ارکان مختلف یک سازمان است. ما این گفت‌وگوها را در بین شرکت‌های بازار سرمایه، شرکت‌های فناوری اطلاعات با حاکمیت و کارگذاران سامان داده‌ایم. می‌توانم بگویم یک هم‌گرایی در زمینه حرکت به سمت توسعه فناوری دیجیتال ایجاد شده است.

همچنین برای پیش‌برد هرچه سریع‌تر این فرآیند معاونتی به نام معاونت نوآوری و تحول دیجیتال به عنوان سفیر تحول دیجیتال در شرکت رایان هم‌افزا ایجاد شده است.

مدیرعامل این شرکت در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به زیان‌رسان بودن فعالیت‌های موازی و پیش‌برد چندین فعالیت به دست یک سازمان از لزوم گسترش دایره فعالیت شرکت‌ها و تعامل با دیگر شرکت‌ها گفت: این فعالیت‌ها به صورت حلقه‌های بسته شاید در ابتدا و کوتاه مدت منافعی را به همراه داشته باشد اما در بلند ذی‌نفعان را با چالش مواجه می‌کند. به همین جهت هم با از ابتدا تلاشمان بر این بوده که با تکیه بر تمام ظرفیت‌های ذی‌نفعان چه بیرونی و چه درونی فعالیت‌های خود را پیش ببریم.

رضوان مدنی از پروژه کارت هدیه سرمایه‌گذاری به عنوان یکی از تجربه‌های موفق این همکاری‌ها با شرکت‌ها یاد کرد و هدف از توسعه آن را این‌گونه بیان کرد: یک ارائه سرویس کارت هدیه سرمایه‌گذاری با هدف حفظ منابع مالی در صندوق‌های سرمایه‌گذاری و دو توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری، که اگر کسی قصد اهدای هدیه به کس دیگری را داشته باشد این فعالیت بتواند به ترویج فرهنگ سرمایه‌گذاری کمک کند.

محصول دیگری که این شرکت به صورت جدی روی آن کار کرده است و هفته گذشته به طور رسمی از آن رونمایی کرد، محصول توثیق دیجیتال دارایی‌های بازار سرمایه است. رضوان مدنی کاکرد این محصول را این‌گونه توضیح می‌دهد: سرویسی که ما عرضه کرده‌ایم این امکان را فراهم می‌کند که مردم دارایی‌هایشان را همزمان که در صندوق‌های مربوطه است، به طور اعتباری وثیقه کنند و بتوانند مابه‌ازای توثیقی که انجام می‌شود از ظرفیت اعتباری استفاده کنند. این فرآیند قدرت خرید مردم از بنگاه‌ها را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر موجب کاهش نکول می‌شود. با این قابلیت دارایی فرد در صندوق سرمایه‌گذاری به راحتی به سبد دارایی فرد منتقل می‌شود و دیگر نیازی به شکایت و فرآیندهای این چنینی ندارد. این سرویس نیاز به جابه‌جایی دارایی را از بین برده و درصد نکول را به صفر می‌رساند.

او در ادامه گفت: فکر می‌کنم این سرویس جزو سرویس‌هایی است که برای بازیگران همه صنایع مالی کشور یک بازی برد برد را با مجموعه رایان هم‌افزا رقم می‌زند.

یکی دیگر از اقدامات مهمی که این شرکت برای توسعه اکوسیستم فناوری و در جهت توسعه دیجیتال به انجام رسانده، استفاده از ظرفیت و محصولات شرکت‌های بیرونی بوده است. یکی از پروژه‌های مهمی نیز که برای نمونه به توسعه آن به این شکل پرداخته‌اند توسعه سرویس ‌API شرکت است. رضوان مدنی اهمیت این موضوع را این‌گونه توضیح می‌دهد: API یکی از مهم‌ترین سرویس‌هایی است که اگر درست و اصولی توسعه پیدا کند و در اختیار ذی‌نفعان بیرونی قرار بگیرد، می‌تواند به توسعه استارت‌آپ‌ها و فین‌تک‌ها کمک کند.

او یکی از دلایل حضور کمرنگ استارت‌آپ در بازار سرمایه را همین وجود نداشتن سرویس‌های پایه و قرار نگرفتن در اختیار شرکت‌ها در صورت وجود داشتن، دانست.

تمام این اقدام‌ها به نوآوری‌های بسیار پیچیده‌تر و کاربردی‌تری در بازار سرمایه منتج می‌شود.

داده، رکنی حیاتی

تمام این نوآوری‌ها و همکاری با دیگر شرکت‌ها بدون حضور یک رکن کلیدی امکان‌پذیر نیست. رکنی که او برای پیگیری سخنان خود آن را نفت سفید خواند و گفت: در آینده مهم‌ترین رکن توسعه فناوری دیجیتال است داده است. اگر مجموعه‌ای بتواند داده‌های کلان را نظم داده و امکان بهره‌وری و استفاده از آن را فراهم کند جزو موفق‌ترین مجموعه‌ها در آینده خواهد بود. مجموعه رایان هم‌افزا هم به ازای سهمی که از بازار سرمایه‌ دارد، بیش‌ترین حجم داده‌های این حوزه را در اختیار دارد.

رضوان مدنی فراهم کردن امکان بهره‌برداری از این داده‌ها را در عین رعایت حریم خصوصی و امنیت کاربران از مهم‌ترین اهداف این شرکت دانست.

رضوان مدنی در پاسخ به پیوست در زمینه موضوع کلان داده و داشتن برنامه و پروتوکلی مشخص برای اشتراک‌گذاری این داده‌ها با استارت‌آپ‌ها و توسعه‌دهندگان پلتفرم‌ها گفت: یک کمیته مرتبط با حکمرانی داده در شرکت ایجاد شده تا به شکل عمیق و تخصصی به بررسی این مساله و تامین امنیت داده بپردازند. امکان بهره‌وری و عملیاتی کردن داده به این معنی نیست که بدون توجه به امنیت و هماهنگی با نهادهای مختلف این داده‌ها را استفاده کنیم. ما در حال ایجاد بستری با هماهنگی مشتریان، مبتنی بر نیاز بازار، توجه ویژه به قوانین بالادستی کشور و حفظ امنیت هستیم. در همین راستا از متخصصان و صاحب‌نظران نیز کمک گرفته‌ایم.

 

https://pvst.ir/l5z

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو