کوینبیس نشت اطلاعات کاربران و اسناد هویتی را در حمله سایبری تایید کرد
صرافی رمزارزی کوینبیس در مستندات قانونی ارائه شده به نهدهای نظارتی آمریکا حمله سایبری و…
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
در حالی که شرکت اپل اعلام کرده قصد دارد بخش بزرگی از تقاضای بازار ایالات متحده را با واردات آیفونهای تولیدشده در هند پاسخ دهد، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در سخنانی صریح نسبت به این تصمیم ابراز نارضایتی کرده است. ترامپ میگوید از تیم کوک، مدیرعامل اپل، خواسته تا بهجای گسترش فعالیت در هند، تولید را در داخل آمریکا افزایش دهد.
به گزارش پیوست به نقل از تککرانچ، ترامپ در جریان یک نشست اقتصادی در دوحه گفت: «به او گفتم، تیم، تو دوست من هستی، من با تو خیلی خوب رفتار کردهام. تو داری ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری [در آمریکا] میکنی، ولی حالا شنیدم که در حال ساخت در سراسر هند هستی. من نمیخواهم تو در هند بسازی. تو میتوانی در هند بسازی اگر هدفت پاسخ به تقاضای هند است، زیرا هند یکی از بالاترین تعرفهها را در جهان دارد.»
رئیسجمهور آمریکا که سیاستهای تجاریاش مبتنی بر افزایش تعرفهها علیه کشورهای مختلف بوده، اضافه کرد اپل قرار است تولید خود را در ایالات متحده افزایش دهد. با این حال، او جزئیاتی درباره زمانبندی یا مکان این افزایش تولید ارائه نکرد.
این در حالی است که تولید آیفون در آمریکا احتمالا هزینههای تولید و در نتیجه قیمت تمام شده گوشیهای محبوب اپل را تا حد قابل توجهی افزایش میدهد. تحلیلگران بنک آو امریکا میگویند تولید این گوشی در خاک آمریکا میتواند قیمت آن را تا حدود دو برابر افزایش دهد.
شرکت اپل در واکنش به اظهارات رئیسجمهور آمریکا تاکنون اظهار نظری رسمی منتشر نکرده است. این شرکت پیش از این اعلام کرده بود که قصد دارد طی چهار سال آینده ۵۰۰ میلیارد دلار برای توسعه ظرفیت تولید در آمریکا سرمایهگذاری کند. این طرح شامل راهاندازی واحدهای جدید تولید، استخدام بیش از ۲۰ هزار نیروی کار و تاسیس آکادمی تولید برای آموزش نیروی متخصص است.
اظهارات ترامپ تنها یک روز پس از آن مطرح می شود که دولت هند یک پروژه ۴۳۵ میلیون دلاری شرکت تایوانی فاکسکان، بزرگترین تولیدکننده محصولات اپل، را برای تولید چیپ در خاک هند تایید کرده است. این پروژه بخشی از راهبرد گستردهتر اپل برای کاهش وابستگی به زنجیره تامین چین و توسعه ظرفیت تولید در کشورهای جایگزین، به ویژه هند و تایوان است.
گزارشی که بلومبرگ در ماه آوریل منتشر کرده است نشان میدهد که اپل هماکنون حدود ۲۰ درصد از آیفونهای خود را در هند تولید میکند. همچنین روزنامه فایننشال تایمز پیشتر اعلام کرده بود که سازنده آیفون در تلاش است تا سال ۲۰۲۶ تمام تقاضای آیفون بازار آمریکا را از هند وارد کند.
علاوه بر این گزارش جدیدی از والاستریت ژورنال نشان میدهد که فشار تعرفهها بالاخره سازنده آیفون را مجبور به افزایش قیمت کرده و این شرکت در حال برنامهریزی است تا قیمت مدلهای جدید (آیفون ۱۷) را افزایش دهد. با این حال اپل سخت در تلاش است تا از نسبت دادن افزایش قیمت به تاثیر تعرفهها خودداری کند و آنها را به طراحی جدید و ویژگیهای جذاب نسبت دهد.
اختلافنظر میان اپل و دولت ترامپ بر سر مکان تولید آیفونها، نمایانگر چالش بزرگتری در اقتصاد جهانی است: تلاقی بین کارآمدی زنجیره تامین جهانی با فشارهای سیاسی برای بومیسازی تولید. در حالی که شرکتهایی مانند اپل به دنبال متنوعسازی جغرافیای تولید خود هستند تا خطرات ژئوپلیتیک را مدیریت کنند، سیاستمداران و دولتها میخواهند سرمایهگذاری و اشتغال را به داخل مرزهای خود هدایت کنند.
با توجه به عدم اعلام موضع رسمی اپل، باید دید این غول فناوری چگونه میان الزامات جهانیسازی و انتظارات سیاسی داخلی تعادل برقرار خواهد کرد.