ٔدولت آمریکا در پرونده ضدانحصار جدیدی برای جدا کردن اینستاگرام و واتاپ از متا تلاش میکند
بیش از یک دهه پس از رشد انفجاری فیسبوک و خرید دو رقیب نوپا یعنی…
۲۴ فروردین ۱۴۰۴
۲۱ فروردین ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تحلیلگران بنک آو امریکا میگویند انتقال خط تولید آیفون به ایالات متحده برای شرکت اپل امکانپذیر است، اما این اقدام هزینههای تولید محبوبترین گوشی جهان را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد و چالشهای لجستیکی بزرگی را پیش روی اپل میگذارد. تحلیلگران این بانک میگویند که تنها تفاوت دستمزد نیروی کار در آمریکا میتواند بهای ساخت آیفون را تا ۲۵ درصد افزایش دهد.
به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، تیم تحلیلگران بنک آو امریکا به رهبری وامسی موهان روز چهارشنبه طی یادداشتی اعلام کردند که هرچند اپل اپل میتواند نیروی انسانی کافی را برای مونتاژ آیفون در داخل آمریکا جذب کند، اما همچنان بخش قابل توجهی از قطعات مورد استفاده در تولید آیفون در چین مونتاژ میشوند و باید آنها از طریق واردات به ایالات متحده منتقل شوند.
تحلیلگران این بانک میگویند در صورتی که اپل مجبور شود تا تعرفههای متقابل برای واردات این قطعات را پرداخت کند، هزینه کلی ساخت آیفون میتواند تا بیش از ۹۰ درصد افزایش یابد.
این برآورد در شرایطی منتشر میشود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، با وجود تعلیق ۹۰ روزه تعرفهها برای دیگر کشورهای جهان، به جنگ تجاری با چین پایبند است و تعرفههای واردات از این کشور به شکل قابل توجهی افزایش داده است. در حالی که دولت ترامپ تعرفههای متقابل برای دهها کشور را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد، تعرفه کالاهای چینی را به دلیل آنچه بی احترامی پکن خوانده است، تا رقم بیسابقه ۱۲۵ درصدی افزایش داد. چین نیز که از مدتها پیش اعلام کرده بود آماده هرگونه تقابل با آمریکا است، در پاسخ به تعرفههای ترامپ تعرفههای تلافیجویانهای تا سقف ۸۴ درصد بر کالاهای آمریکایی وضع کرده است.
با این حال روز گذشته به دلیل انتشار خبر توقف موقت تعرفهها از سوی ترامپ، ارزش سهام شرکت اپل بیش از ۱۰ درصد افزایش یافت و این شرکت بهترین عملکرد روزانه خود از ژوئیه ۲۰۲۰ تا به امروز را به ثبت رساند. اما به طور کلی ارزش سهام این شرکت از ابتدای سال میلادی تاکنون ۲۳ درصد ریزش کرده است و تنها از زمان اعلام تعرفههای ترامپ در دوم آوریل، ۱۴ درصد از ارزش این شرکت کاسته شده است و این کاهش ارزش چیزی بالغ بر ۴۷۹ میلیارد دلار از ارزش بازار اپل را نابود کرد.
در همین حال، شرکت تحلیلگر Rosenblatt Securities هفته گذشته هشدار داد که تعرفهها میتوانند مانند بمبی برای ارزش سهام اپل عمل کنند. دن آیوِز از شرکت Wedbush نیز هدفگذاری قیمتی خود برای شرکت اپل را کاهش داده است و میگوید جنگ تعرفهای «فاجعهای تمام عیار» برای این شرکت خواهد بود. نگرانیها از افزایش قیمتها باعث هجوم خریداران برای تهیه آیفون در آخر هفته گذشته شد و گزارشهای منتشر شده نشان میدهد که اپل پیش از ضربالاجل اجرای تعرفهها چندین هواپیمای حامل آیفون را از چین به ایالات متحده منتقل کرده است تا از افزایش شدید قیمت این گوشی در بزرگترین بازار خود جلوگیری کند.
تحلیلگران بنک آو امریکا میگویند برای آنکه اپل بتواند مونتاژ نهایی آیفون را به خاک آمریکا منتقل کند، باید برای واردات قطعات و زیرمجموعههای تولیدشده در خارج، از دولت ترامپ معافیت مالیاتی بگیرد؛ اما به گفته موهان، تحقق چنین امری بعید به نظر میرسد.
مهمتر از همه، وی خاطرنشان کرد «تا زمانی که مشخص نشود این تعرفههای جدید چقدر دوام دارند، بعید است اپل اقدام به انتقال خط تولید خود به داخل خاک آمریکا کند.»
او با وجود این پیشبینیها همچنان رتبه خرید برای سهام اپل را حفظ کرده و هدف قیمتی ۲۵۰ دلاری برای آن در نظر دارد. در حال حاضر هر سهم شرکت اپل بالاتر از ۱۹۰ دلار معامله میشود و موهان همچنین انتظار دارد که اپل به روند گوناگونسازی زنجیره تامین خود ادامه دهد و تولید آیفون را بیش از پیش به کشورهایی همچون هند انتقال دهد.