شرکتها چطور میتوانند از نابرابری و آسیب ناشی از آن در عصر هوش مصنوعی جلوگیری کنند
در حالی که فناوری هوش مصنوعی با سرعتی بیسابقه در حال گسترش است و وعده…
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
در حالی که اپل خود را برای معرفی نسل جدید گوشیهای آیفون در پاییز امسال آماده میکند، منابع آگاه به والاستریت ژورنال از بررسی احتمال افزایش قیمت مدلهای جدید این شرکت خبر دادهاند؛ تصمیمی که قرار است برای در امان ماندن از خشم کاخ سفید به تغییرات طراحی و افزودن ویژگیهای نوآورانه نسبت داده شود.
به گزارش پیوست، منابع مطلع میگویند، شرکت اپل بهطور جدی در تلاش است تا افزایش قیمتها را بیارتباط به تعرفههای ایالات متحده بر واردات کالاهای چینی جلوه دهد و از حساسیتهای سیاسی و واکنشهای منفی عمومی جلوگیری کند. این در حالی است که بیشتر محصولات اپل همچنان در چین تولید میشوند.
با وجود توافق اخیر میان ایالات متحده و چین برای تعلیق بخشی از تعرفهها، تعرفهای ۲۰ درصدی که دولت ترامپ در ابتدای دوره دوم خود به بهانه نقش چین در تجارت مواد مخدر بر کالاهای چینی از جمله گوشیهای هوشمند اعمال کرده، همچنان پابرجاست. همچنین، تعرفه متقابل از سوی چین نیز برای مدت محدودی از ۱۲۵ درصد به ۱۰ درصد کاهش یافته است.
با این حال گزارش والاستریت ژورنال از تغییر در طراحی همراه با افزایش قیمت احتمالی خبر داده است. طبق این گزارش، آیفونهای جدید اپل طراحی جدید و بدنهای فوق نازک خواهند داشت.
تیم کوک، مدیرعامل اپل، در پاسخ به بحران زنجیره تامین که در نتیجه بالا گرفتن جنگ تجاری میان پکن و واشنگتن رخ داده است، بخش قابل توجهی از تولیدات خود را از چین، به هند و تایوان منتقل کرده است. طبق آخرین گزارشها، اپل در تلاش است تا سال ۲۰۲۶ تمام آیفونهای مورد نیاز برای بازار آمریکا را در هند تولید کند و در حال حاضر ظرفیت تولید این کشور حدود ۳۰ میلیون گوشی در سال است. کوک میگوید، اکثر آیفونهایی که در بازه زمانی آوریل تا ژوئن به آمریکا ارسال میشوند، ساخت هند هستند.
با این حال، تولید مدلهای ردهبالای آیفون یعنی نسخههای پرو و پرومکس همچنان در چین ادامه دارد و با اینکه تولید این نسخهها نیز در هند آغاز شده است، اما ظرفیت آن به نظر بسیار محدود است و ظرفیت تولید انبوه و زیرساختهای فنی هند هنوز در سطح مورد نیاز برای این مدلهای پیشرفته نیست. مدلهای پرو از باتریهای بزرگتر و سیستمهای دوربین پیشرفتهتری برخوردار هستند.
طبق برآورد بانک سرمایهگذاری جفریز، از حدود ۶۵ میلیون آیفونی که سال گذشته در آمریکا فروخته شد، بین ۳۶ تا ۳۹ میلیون دستگاه از نوع پرو یا پرومکس هستند.
منابع نزدیک به اپل اعلام کردهاند که جبران هزینههای ناشی از تعرفهها تنها از طریق کاهش هزینه تامینکنندگان امکانپذیر نیست، و در نتیجه اگر قیمت محصولات افزایش نیابد، حاشیه سود اپل سقوط میکند. با این حال، مدیران اپل تمایلی ندارند که افزایش قیمتها را علنا به تعرفهها نسبت دهند.
شاید یکی از دلایل اصلی این حساسیت، واکنش کاخ سفید به اقدام اخیر یکی دیگر از غولهای فناوری باشد. دولت ترامپ در واکنش به گزارشی درباره تصمیم احتمالی آمازون برای نشان دادن تاثیر تعرفهها بر قیمتها (نمایش سهم تعرفه از قیمت تمام شده) را «خصمانه» توصیف کرد و پس از آن آمازون گفت که این ایده هیچگاه تایید نشده و اجرا نخواهد شد.
در چنین شرایطی، اپل به گزینهای روی آورده که آن را «کمهزینهترین انتخاب» توصیف میکند: افزایش قیمت آیفونهای جدید با ارائه دلایلی جزئیات فنی و طراحی، بهجای اشاره مستقیم به تعرفهها.
ططمدلهای جدید که احتمالا آیفون ۱۷ نام میگیرند، از پاییز امسال روانه بازار میشوند. در حال حاضر، آیفون ۱۶ پایه با قیمت ۷۹۹ دلار و آیفون ۱۶ پرو مکس با قیمت پایه ۱۱۹۹ دلار به فروش میرسد. گفته میشود که یک مدل جدید با طراحی نازک (احتمالا با نام آیفون ایر) نیز جایگزین آیفون ۱۶ پلاس ۸۹۹ دلاری خواهد شد.
طبق برآورد شرکت اپل، تعرفههای فعلی تنها در اولین سه ماهه حدود ۹۰۰ میلیون دلار هزینه اضافی برای این شرکت به همراه خواهد داشت.
علاوه بر این، گزارش وااستریت ژورنال میگوید اپل در حال بررسی است تا بخشی از تولید آیفون را نیز به داخل خاک ایالات متحده منتقل کند که البته چنین اقدامی به سالها زمان و سرمایهگذاری گسترده نیاز دارد و طبق برآوردها ممکن است قیمت تمام شده آیفون را حدود ۹۰ درصد افزایش دهد.
از سوی دیگر، هند بهسرعت در حال تبدیل شدن به پایگاه اصلی مونتاژ آیفونهای صادراتی برای بازار آمریکا است و اپل سهم مهمی در این روند دارد. این کشور سال گذشته حدود ۱۳ تا ۱۴ درصد از صادرات جهانی آیفون را به خود اختصاص داد و انتظار میرود این رقم امسال دو برابر شود. با این حال، این میزان همچنان برای تامین کامل بازارهای آمریکا و هند کافی نخواهد بود.