حلقه هوشمندی که خیانتکاران را رسوا میکند؛ جاسوس احساسات یا ابزاری برای اعتمادسازی؟
شرکت جدیدی با گردآوری فناوریهای جدید جمعآوری و تحلیل داده طرحی را برای تولید یک…
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گزارشی از رویترز به نقل از سه منبع مطلع میگوید دولت ترامپ در تلاش برای اعمال تغییراتی بر یک فرمان اجرایی لحظه آخری از دولت بایدن است که جهان را به سه سطح متفاوت برای دسترسی به چیپهای پیشرفته تبدیل میکند. در حال حاضر براساس این فرمان اجرایی کشورهایی همچون ایران، چین و روسیه در لیست سیاه قرار دارند و ۱۲۰ کشور جهان نیز در سطح دوم این دستهبندی تنها به تعداد محدودی از چیپهای هوش مصنوعی دسترسی دارند.
به گزارش پیوست، این قانون که چارچوب انتظار هوش مصنوعی نام دارد در ماه ژانویه از سوی وزارت بازرگانی براساس فرمان اجرایی جو بایدن ابلاغ شد و شرکتها باید از ۱۵ مه از محدودیتهای آن پیروی کنند.
براساس این قانون جهان کشورهای جهان از لحاظ دسترسی به سه سطح مختلف تقسیم میشوند. ۱۷ متحد آمریکا در کنار تایوان در سطح اول قرار دارند و محدودیتی برای دسترسی به چیپهای پیشرفته نخواهند داشت. حدود ۱۲۰ کشور در سطح دوم قرار میگیرند و سرحدی برای تعداد چیپهای قابل فروش به آنها در نظر گرفته شده است و کشورهای دیگری نظیر ایران، چین، روسیه و کره شمال در سطح سوم قرار میگیرند و صادرات چیپ به طور کلی به آنها ممنوع است.
با این حال رویترز میگوید مقامات دولت ترامپ در حال بررسی طرحی هستند که رویکرد چند سطحی این قانون را کنار گذاشته و به جای آن دریافت مجوز دولت به دولت را جایگزین آن میکند؛ اقدامی که صنعت چیپهای هوش مصنوعی را به یکی از برگهای برنده مذاکرات آمریکا با دیگر دولتها بدل خواهد کرد.
براساس چنین ساختاری دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمرمیکا، میتواند از چیپهای پیشرفته در استراتژی مذاکراتی خود با دیگر دولتها کمک بگیرد.
هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی ایالات متحده، در ماه مارس در کنفرانسی اعلام کرد که میخواهد محدودیتهای تجاری ایالات متحده را در مذاکرات با دیگر کشورها به گفتمان بگذارد.
البته احتمال دارد که دولت ترامپ آستانه پایینتری را برای کشورها در نظر گرفته و فراتر از آن را منوط به دریافت مجوز کند. براساس قوانین فعلی، محمولههای معادل یا کمتر از ۱۷۰۰ پردازنده H100 شرکت انویدیا در سرحد صادراتی به کشورها محاسبه نمیشوند و نیازی به اطلاع رسانی به دولت در این باره وجود ندارد و الزامی برای دریافت مجوز نیست.
به گفته یکی از منابع رویترز، دولت ترامپ در حال بررسی است تا این تعداد را به ۵۰۰ چیپ H100 کاهش دهد.
سخنگوی وزارت بازرگانی آمریکا از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است و سخنگوی کاخ سفید نیز هنوز به درخواست اظهارنظر پاسخی نداده است.
مقامات دولت ترامپ ماهها است که میگویند به دنبال قانونگذاری «قدرتمندتر اما سادهتر» هستند اما برخی از متخصصان معتقدند که حذف سطحبندیهای دوران بایند باعث پیچیدگی بیشتری مقررات میشود.
کن گلوک، نایبرئیس شرکت اوراکل و از منتقدان قانون فعلی، میگوید این سطحبندیها منطقی نیستند و به گفته او در این سطح بندی یمن و اسرائیل هردو در سطح دوم قرار میگیرند.
گلوک که میگوید اطلاعی از برنامههای دولت ترامپ برای تغییر جدی در این مقررات ندارد، افزود: «تعجب نمیکنم اگر بار دیگر این [قانون] را بررسی کنند.»
انویدیا و اوراکل هردو از منتقدان جدی این قانون هستند که در ماه ژانویه اعلام شد.
صنعت هوش مصنوعی و تولیدکنندگان چیپ اعلام کردهاند که محدودیت دسترسی به چیپها باعث میشود تا کشورها فناوری خود را از چین خریداری کنند. برخی از قانونگذاران آمریکایی نیز با این اظهارنظر موافقند. هفت سناتور جمهوریها طی نامهای به لوتنیک در اواسط ماه آوریل از خواستهاند تا این قانون را لغو کند.
قانونگذاران در این نامه تصریح میکنند که چنین محدودیتهایی باعث میشود تا خریداران، به ویژه در کشورهای سطح ۲، به «جایگزینهای بدون قانون» از چین روی آورند.