skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

طرح رفع موانع اقتصاد دیجیتال پیش‌نویس شد

مجلس و بخش خصوصی برای توسعه اقتصاد دیجیتال همکاری می‌کنند؛ شروع بررسی جدید روی رمزارزها

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

برگزاری جلسه‌ طرح رفع موانع اقتصاد دیجیتال با حضور نمایندگان بخش خصوصی در مجلس موجب شده است مشکلات مربوط به رمزارزها و پلتفرم‌ها به عنوان عوامل موثر در اقتصاد دیجیتال در مرکز پژوهش‌ها بررسی شود و بعد از نهایی شدن در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار بگیرد.

به گزارش پیوست؛ طرح رفع موانع اقتصاد دیجیتال در کمیته اقتصاد دانش‌بنیان و دیجیتال ذیل کمیسیون اقتصادی مجلس در اول اردیبهشت بررسی و پیش‌نویس شد. عباس رمدانی، دبیرکل سازمان نصر کشور به عنوان یکی از حاضران جلسه کمیته اقتصاد دانش‌بنیان با اشاره به اینکه یکی از وظایف مجلس رفع مشکلات اقتصاد دیجیتال و تدوین موارد قانونی است گفت: در این جلسه از معاونت علمی و وزارت ارتباطات نیز نمایندگانی حضور داشتند اما سازمان نصر کشور تنها نماینده بخش خصوصی بود. در این جلسه موضوعات مختلفی از جمله مشکلات اعضای سازمان نصر و فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال مطرح شد اما موضوع اصلی رفع موانع اقتصاد دیجیتال بود تا قانونی در مجلس برای کمک به اقتصاد دیجیتال تصویب شود. باتوجه به حساسیتی که وجود دارد این موضوعات کمتر مطرح شده بود و در این جلسه ما توانستیم فاکتورهای زیرساختی، مقررات‌گذاری، موانع حقوقی، رمزارزها و ساختارهای حمایتی مربوط به اقتصاد دیجیتال را مطرح کنیم.

او با اشاره به اینکه مسئله رمزارزها یکی از مشکلات حوزه اقتصاد دیجیتال است که در جلسه بررسی طرح رفع موانع اقتصاد دیجیتال  مطرح شد گفت: رمزارزها یکی از مشکلات بزرگ کشور در اقتصاد دیجیتال است که در این جلسه ما این موضوع را مطرح کردیم. معتقدیم در وضعیت تحریم‌ها رمزارزها می‌توانند در مسائل حاکمیتی موثر باشند. مانع بزرگ این مسئله بانک مرکزی است که برخی حساب‌ها را مسدود و درخواست کرد مشتریان برای باز شدن حساب‌های خود تعهد بدهند و اگر این فعالان تعهد ندهند حساب آنها توسط بانک مرکزی باز نمی‌شود؛ همچنین بانک مرکزی درخواست کرده بود اطلاعات مشتریان را در اخیتار داشته باشد.

طبق گفته او: یکی دیگر از چالش‌های حوزه رمزارزها تعدد نهادهای تصمیم‌گیرنده از جمله بانک مرکزی، شورای عالی فضای مجازی و تشکل‌های نظارتی است. معتقدم می‌توانند این مسئله را به سازمان نظام صنفی که متولی این حوزه است واگذار کنند. کمیسیون های مختلف که مربوط به موضوع رمزارزها است در سازمان نصر تشکیل دادیم که لایحه‌ای برای این موضوع ارائه دهیم.

دبیرکل سازمان نصر کشور ادامه داد: بانک مرکزی متولی حاکمیتی سیاست‌گذاری مالی است و مجلس به عنوان ناظر بر موضوع رمزارزها حق قانونی دارد که درباره این موضوع اقداماتی انجام دهد. ما مدافع بخش خصوصی هستیم و حاکمیت نیز مسئول اقتصاد دیجیتال است. رمزارزها هرگز از حوزه بانک مرکزی خارج نمی‌شود اما سازمان نصر در تلاش است که تصدی‌گری رمزارزها را برعهده بگیرد. معتقدم سازمان نصر عالی‌ترین متصدی این حوزه است و در جلسه روی این موضوع تاکید شد.

رمدانی افزود: قبل از این جلسه‌ جلسات دیگری نیز با حضور رئیس کمیته اقتصاد دانش‌بنیان و دیجیتال برگزار شده بود اما این اولین جلسه‌ به صورت رسمی بود و قرار است کارگروه‌هایی در این خصوص دست به کار شوند. در این کمیته موضوعاتی که مربوط به اقتصاد دیجیتال است با محوریت سازمان نصر کشور مطرح می‌شود و نمایندگان بانک مرکزی، کمیته ارتباطات و وزارت صمت حضور دارند و کار کارشناسی انجام می دهیم. مرکز پژوهش‌ها نیز بازوی فکری و اجرایی مجلس است. آنها نیز از این طرح استقبال کردند. این پیشنهادات و این طرح در نهایت به مرکز پژوهش های مجلس ارسال و آنجا تدوین می شود. مرکز پژوهش‌ها رابط بین سازمان نصر و مجلس است.

مشکلات پلتفرم‌ها دغدغه اصلی مرکز پژوهش‌ها

مسعود شریفی کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان یکی دیگر از حاضران جلسه کمیته اقتصاد دانش‌بنیان و دیجیتال گفت: چالش کسب‌وکارهای پلتفرمی، مسئولیت پلتفرم‌ها، قانون مسئولیت پلتفرمی، رقابت و انحصار در موضوع پلتفرم‌ها، مجوز و اینماد، چالش‌هایی بود که مرکز پژوهش‌ها در جلسه کمیته اقتصاد دانش‌بنیان و دیجیتال به آن اشاره کرد. از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه که در طرح مذکور هم به آن اشاره شده است، ضرفیت‌های برنامه هفتم برای هوشمندسازی و ظرفیت بخش خصوصی مخصوصا ماده ۱۰۷ بود.

شریفی گفت: مجلس سرفصل جدید و خوبی برای حمایت از اقتصاد دیجیتال باز کرده است و گام اول آن وضع قانون برای رفع موانع توسعه اقتصاد دیجیتال است که به همت کمیته اقتصاد دیجیتال شروع به کار کرده است. کسب‌وکارها و پتلفرم‌ها چالش‌های متفاوتی با تنظیم‌گری دارند و این جلسه موجب مرور این چالش‌ها در مسیر توسعه اقتصاد دیجیتال شد. در جلسه به این نتیجه رسیدیم که برای رفع این چالش ها برخی از قوانین باید مجدداً تنظیم شود و برخی دیگر نیاز به اصلاح دارد و مواردی باید اضافه شود. مجموع این موارد در طرح رفع موانع توسعه اقتصاد دیجیتال مطرح شده است.

او در پاسخ به این سوال که این طرح در چه مرحله‌ای تا نهایی شدن قرار دارد گفت: مرکز پژوهش‌ها محل تجمیع پیش‌نویس‌ها است و از اصناف و دیگر نهادها پیگیری می‌کند تا مواد قانونی و پیشنهادهای خود را بفرستند. در حال حاضر مرکز پژوهش‌ها مشغول جمع‌آوری نظرات و ماده‌های قانون است تا این طرح در آینده بعد از جمع‌بندی به صحن کمیسیون بیاید و مسئله رفع موانع اقتصاد دیجیتال پیش برود.

او درباره جایگاه رمزارزها در این طرح گفت: رمزارزها نیز در جلسه مطرح شد اما این طرح بسیار کلان‌تر از موضوع رمرزارزها است و هنوز نمی‌توان درباره آن صحبت کرد.

https://pvst.ir/l1q

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو