skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس پژوهشگاه فضایی: ۸۰ درصد پروژه‌های فضایی جنبه اقتصادی دارد

۲۵ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

۸۰ درصد پروژه‌های فضایی جنبه اقتصادی و ۲۰ درصد آن جنبه حاکمیتی دارد. رئیس پژوهشگاه فضایی گفت که موضوع ماهواره‌های فضایی محرمانه نیست و حدود ۲۰ درصد آن جنبه حاکمیتی دارد و ۸۰ درصد آن کاملا جنبه اقتصادی و کاربردی برای عموم مردم دارد.

به گزارش پیوست، وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در نشست خبری این پژوهشگاه گفت: موضوع ماهواره تا حد زیادی در پشت یک دیواری بوده است و‌ جزئیات آن به رسانه‌ها و عموم مردم منتقل نشده است و فقط نتیجه پرتاب مشخص می‌شد اما ما به دنبال ایجاد اتاق شیشه‌ای هستیم زیرا این موضوع محرمانه نیست و افراد دانشگاهی و علمی در پیشبرد موضوعات‌ فضایی فعالیت می‌کنند.

در همین راستا امروز (۲۵ اردیبهشت) پژوهشگاه فضایی از ماهواره‌‌ها و محصولات فضایی رونمایی کرد.

 برای حل ناترازی برق همکاری می‌کنیم

یزدانیان با اشاره به اینکه باتری لیتیوم یون یکی از مهمترین بخش‌های ماهواره است تاکید کرد که این باتری توسط خود پژوهشگاه تولید می‌شود. او در پاسخ به این سوال پیوست که آیا از این نوع باتری می‌توان برای پایداری شبکه در زمان قطعی برق استفاده کرد گفت: در زمینه‌ ذخیره‌سازهای انرژی برای ایجاد پایداری در زمان قطعی‌های برق و اینترنت، آمادگی همکاری داریم و برای رفع ناهم‌ترازی انرژی به اندازه توان پژوهشگاه فضایی، خدمات ارائه می‌دهیم.

او اضافه کرد: ما در پژوهشگاه فضایی ایران در راستای ناترازی برق با یکی از FCPهای کشور در زمینه تامین سیستم‌های ذخیره‌ساز انرژی سایت‌هایشان قرارداد امضا کرده‌ایم؛ با توجه به اینکه محصولات باتری‌ها و ذخیره‌سازهای انرژی تجاری شده‌اند، این قرارداد به FCP تحویل داده شد. همچنین ما از طریق وزیر ارتباطات به دولت اعلام کرده‌ایم که در دو حوزه باتری‌های لیتویم-یون و ذخیره‌ساز انرژی خورشیدی می‌توانیم حمایت‌های لازم را انجام دهیم.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اهمیت پنل خورشیدی توضیح داد: پژوهشکده انرژی در اصفهان پنل‌های خورشیدی را توسعه داده است؛ ما ادعای ساخت صفحات را نداریم ولی آنها را توسعه دادیم. بهره‌برداری و نگهداری از پنل دو تخصص جداگانه است. پنل خورشیدی در کشور وارد می‌شود و برای تجهیزات مخابراتی نیز آزمایشگاه تائید نمونه داریم.

ماهواره خیام
ماهواره خیام

یزدانیان با اشاره به تاثیر تحریم‌ها در پیشبرد این حوزه توضیح داد: در سال‌های گذشته به دلیل تحریم‌ها به سمت توسعه دانش‌بنیان حرکت کردیم. درحال حاضر بیش از ۹۰ درصد از سیستم‌های ماهواره در داخل کشور تولید می‌شوند و ۱۰ درصدی که وارد می‌شود نیز دانشش در داخل وجود دارد است و صرفا به عنوان پشتیبان استفاده‌ می‌کنیم.

او مثال زد: دانش ساخت سنسور به‌عنوان کلیدی‌ترین قطعه، در ایران وجود دارد اما به دلیل اینکه باید از چند نوع سنسور در ماهواره استفاده شود، یک سنسور تولید داخل است و ۲ سنسور وارداتی است.

سنسور ماهواره‌ها
سنسور ماهواره‌ها

در ادامه رئیس پژوهشگاه فضایی ایران درباره همکاری پژوهشگاه فضایی با شرکت ملی پست توضیح داد: ماهواره خیام به شناسایی تغییرات کاربری و مدیریت کلان شهری کمک می‌کند. پژوهشگاه فضایی با سازمان ثبت اسناد در‌خصوص مدیریت ساختار شهری همکاری می‌کند. همچنین این همکاری با شرکت پست و تهیه پروژه جی‌نف نیز پیش گرفته شده است.

اولویت ماهواره سنجشی است

یزدانیان درباره انواع ماهواره‌ها گفت: سه نوع ماهواره داریم؛ ماهواره سنجشی، ناوبری و ارتباطی. در ماهواره سنجشی موضوع راداری و‌ تصویربرداری در حوزه‌هایی مثل کشف معاون و راه‌ها اهمیت دارد. با وجود اینکه موضوع ماهواره ارتباطی و مخابراتی عقبه بیشتری نسبت به سنجشی دارد، درحال حاضر منظومه‌های سنجشی در اولویت است. همچنین  برای ماهواره‌‌های ارتباطاتی فعالیت را شروع کرده‌ایم و در همکاری با کشورهای همسایه درحال توسعه ماهواره هستیم. بدون ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی، نمی‌توانیم به اهداف خود برسیم؛ ما باید به سمت منظومه‌سازی ماهواره‌ای حرکت کنیم، نه تک‌ماهواره‌ها.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران تاکید کرد که ایران از نظر دانشی و فنی از کشورهای همسایه بالاتر است‌. او گفت: باتوجه به سیاست‌های نظام روابط بین‌المللی برای کشورهای همسایه وجود دارد و ما آمادگی انتقال‌ فناوری و‌ دانش را به کشورهای همسایه داریم. ما می‌توانیم ارائه خدمات بدهیم و برای ساخت ماهواره با آنها قرارداد امضا کنیم.

یزدانیان درباره برنامه‌های آینده پژوهشگاه توضیح داد: توسعه ماهواره‌های سنجشی و تامین تصاویر ماهواره‌ای، منجر به تعریف پروژه‌های بیشتری می‌شود. در حال حاضر پلتفرم ماهواره خیام وجود دارد که متمرکز بر این ماهواره است، اما برنامه‌ریزی برای توسعه یک پلتفرم مادر ارائه خدمات سنجشی در دستور کار پژوهشگاه فضایی قرار دارد. تا پایان سال ۱۴۰۴ از این پلتفرم رونمایی می‌شود که شامل ابزارهای ارتقای کیفیت تصاویر نیز است. بر این اساس، کسب‌وکارها و اپراتورها می‌توانند خدمات سنجشی را به‌صورت اصولی دریافت کنند.

 ماهواره سنجشی پارس۱ و ماهواره مهدا
ماهواره سنجشی پارس۱ و ماهواره مهدا

او در ادامه خبر از تاسیس پارک فناوری‌های فضایی داد. به گفته او، با هدف رشد شرکت‌های دانش بنیان و نوپا پارک فناوری‌های فضایی تاسیس می‌شود.

طبق گفته او، در ۲ سال گذشته از ۲۵۰ پایان‌نامه دانشجویی در حوزه فضایی حمایت کردیم و در یک سال آینده این عدد ۲ برابر می‌شود. به صورت کلی حدود ۳۵۰ پایان‌نامه در دانشگاه‌‌ها تعریف شده است که با ما مرتبط بوده است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران درباره پروژه‌های عملیاتی پژوهشگاه فضایی ایران گفت: هیچ‌ یک از این پروژه‌ها محرمانه نیستند، زیرا کاربردهای آنها کاملا مدنی است. بر اساس تصاویر ماهواره‌ای که در اختیار داریم، پروژه‌های مشترکی با دستگاه‌های مختلف تعریف کرده‌ایم.

https://pvst.ir/ku7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو