skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

طبق گزارش اسفند ماه ۱۴۰۳ شاپرک: قدرت خرید مردم ۴۰ درصد کاهش یافت

ملینا جعفری نویسنده میهمان

۲۵ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

ارزش اسمی تراکنش‌های اسفندماه ۱۴۰۳ طبق گزارش شاپرک در مقایسه با ارزش این تراکنش‌ها در مدت مشابه سال ۱۴۰۲ رشدی معادل ۴۸ درصد را نشان می‌دهد این در حالی است که ارزش حقیقی تراکنش‌ها رشدی معادل ۷.۸۱ درصد را نشان می‌دهد بر این اساس در سال گذشته تورمی معادل ۴۰ درصد را شهروندان ایرانی تجربه کرده‌اند این در حالی است که مرکز آمار ایران میزان تورم در سال ۱۴۰۳ را ۳۲.۵ درصد اعلام کرد.

به گزارش پیوست، تراکنش‌های شاپرکی اسفند ۱۴۰۳ طبق گزارش اسفندماه ۱۴۰۳ نسبت به بهمن ماه همان سال،  ۱۰.۳۶ درصدی در تعداد و ۲۳.۶۵ درصد در ارزش ریالی رشد کرده است.

مقایسه آمار ماهانه تراکنش‌های شاپرک

تراکنش های اسفند ۱۴۰۳ نیز به نسبت ماه مشابه سال ۱۴۰۲ از نظر تعدادی ۶.۷۶ و از نظر ریالی ۴۷.۸۶ درصد رشد داشته است.

مقایسه آمار تراکنش‌های اسفند ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه در سال ۱۴۰۲

بیشترین میزان افزایش و کاهش تعداد تراکنش‌ها، نسبت به ماه گذشته، به ترتیب در ماه‌های اردیبهشت و تیر ۱۴۰۳ رخ داده است. با توجه به نمودار، بیشترین میزان افزایش مبلغ تراکنش‌ها، نسبت به ماه گذشته، به ترتیب در ماه‌های اسفند و تیر ۱۴۰۳ به وقوع پیوسته است.

مقایسه میزان رشد مبلغ تراکنش‌ها در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۳

با توجه به گزارش شاپرک، ارزش اسمی تراکنش‌های اسفند ۱۴۰۳ نسبت به ماه گذشته، در همان سال، با رشد ۲۳.۶۵ درصدی همراه بوده‌است. این در حالی است که ارزش حقیقی تراکنش‌ها رشد ۱۹.۶۵ درصدی را تجربه کرده است. ارزش حقیقی تراکنش‌ها، ارزش تراکنش‌های شاپرکی بدون در نظر گرفتن اثرات تورم است.

مقایسه رشد اسمی و حقیقی ارزش ماهانه تراکنش‌های شبکه شاپرک

همچنین طبق گزارش شاپرک هر چند ارزش اسمی تراکنش‌های خرید در اسفندماه ۱۴۰۳ نسبت به اسفندماه ۱۴۰۲ تقریبا ۴۸ درصد افزایش یافته است اما مقایسه ارزش حقیقی تراکنش‌ها در این دو ماه تغییری در حدود ۷.۸۱ درصدی را نشان می‌دهد. مقایسه این دو رقم تقریبا به اندازه نرخ اعلامی تورم از سوی مرکز آمار ایران می‌شود.  مقایسه این ارقام نرخ تورم سال ۱۴۰۳ را ۴۰ درصد نشان می‌دهد این درحالی است که مرکز آمار ایران نرخ تورم ۱۴۰۳ را در ابتدای فروردین ماه امسال ۳۲.۵ درصد اعلام کرد.

مقایسه رشد اسمی و حقیقی نقطه به نقطه تراکنش‌های شبکه شاپرک

تعداد ابزارهای شاپرکی در مجموع نسبت به بهمن ماه رشد ۱.۰۴ درصدی را تجربه کرده‌اند. به نظر می‌رسد علت این تغییر، افزایش ۰.۹۶ درصدی تعداد ابزار کارتخوان فروشگاهی است. ابزارهای پذیرش اینترنتی در اسفند ۱۴۰۳ نسبت به بهمن همان سال، رشد ۱.۵۸ درصدی را تجربه کرده‌اند.

مقایسه تعداد هر یک از ابزار های پذیرش فعال سیستمی در اسفند ۱۴۰۳ نسبت به ماه گذشته همان سال

در اسفند ۱۴۰۳، کارتخوان فروشگاهی با سهم ۹۱.۰۹ درصدی بیشترین تعداد تراکنش را در بین سایر ابزارهای پذیرش داشته است. ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی همچنین به ترتیب در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

سهم هریک از ابزارهای پذیرش از تعداد تراکنش‌ها- اسفند ۱۴۰۳

سهم تعدادی و مبلغی تراکنش‌های ابزار کارتخوان فروشگاهی اسفند ۱۴۰۳ نسبت به ماه گذشته همان سال، به ترتیب افزایش ۰.۶۳ و ۲.۱۸ درصدی یافته است. تعداد و مبلغ تراکنش‌های ابزار پذیرش اینترنتی نیز در اسفند ۱۴۰۳ نسبت به ماه گذشته همان سال، به ترتیب کاهش ۰.۴۰ و ۲.۱۶ درصدی را تجربه کرده‌اند. در بررسی تعداد و مبلغ تراکنش‌های ابزار پذیرش موبایلی همچنین، به ترتیب کاهش ۰.۲۳ و ۰.۰۲۳ درصدی مشهود است.

مقایسه سهم مبلغی و تعدادی تراکنش‌های هر یک از ابزار پذیرش اسفند و بهمن ۱۴۰۳

در حال حاضر در شبکه پرداخت الکترونیک کارتی، خطاها در پنج گروه، خطای صادر کنندگی، خطای پذیرندگی، خطای شاپرکی، خطای کاربری و خطای کسب‌وکار  طبقه‌بندی می‌شوند. این بررسی‌ حکایت از سهم ۹۲.۵۰ درصدی تراکنش‌های موفق و ۷.۵۰ درصدی خطا‌های رخ داده در اسفند ۱۴۰۳ دارد.

تعداد و سهم تراکنش های موفق و ناموفق از کل تراکنش‌ها اسفند ۱۴۰۳

در شاخص سهم تعدادی و مبلغی تراکنش‌ها به ترتیب شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» با سهم ۲۰.۸۲ و شرکت «به پرداخت ملت» با سهم ۲۰.۱۶ درصدی، جایگاه‌های اول و دوم را به خود اختصاص داده‌اند. در این ماه اختلاف سهم تعدادی شرکت «به پرداخت ملت» – دومین شرکت بازار از لحاظ تعداد تراکنش – و اختلاف مبلغی شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» – دومین شرکت بازار از لحاظ مبلغی – با شرکت‌های پرداخت الکترونیک سامان و به پرداخت ملت به ترتیب حدود ۲.۰۰ و ۰.۵۲ درصد است.

شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» در اسفند ماه با پوشش ۲۱.۰۸ درصد از بازار تراکنش‌های کارتخوان فروشگاهی، همانند ماه گذشته بالاترین سهم را در اختیار خود دارد. شرکت «به پرداخت ملت» نیز در هر دو ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی به ترتیب با کسب ۳۷.۷۷ و ۴۶.۴۶ درصد از سهم بازار، دارنده‌ی بالاترین سهم در بازار است.

بیشترین اختلاف بین سهم تعدادی تراکنش‌های ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی با ۱.۰۳ درصد کاهش به شرکت «فراپردازان آروند امید» متعلق است. بیشترین اختلاف بین سهم تعدادی تراکنش‌های ابزار پذیرش اینترنتی با رقم ۱.۰۸ درصد کاهش به «شرکت به پرداخت ملت» تعلق دارد. همچنین شرکت «تجارت الکترونیک پارسیان» با رقم ۰.۷۰ درصد افزایش دارای بالاترین اختلاف در بین سهم تعدادی تراکنش‌های ابزار پذیرش موبایلی است.

سهم هر شرکت PSP از تعداد تراکنش‌های هر یک از ابزارهای پذیرش

بر اساس گزارش شاپرک از مجموع تعداد تراکنش‌ها، شرکت «الکترونیک کارت دماوند» در هر سه ابزار پذیرش (کارتخوان فروشگاهی، پذیرش موبایلی و پذیرش اینترنتی) کمترین سهم از کل تعداد و شرکت «به پرداخت ملت» در ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی و شرکت «پرداخت الکترونیک سامان» در ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی بیشترین سهم از کل تعداد را به خود اختصاص داده‌اند.

مقایسه سهم هر شرکتPSP از مبلغ تراکنش‌های هر یک از ابزارهای پذیرش

بر اساس جدول شاپرک، در این اسفند ۱۴۰۳ شرکت «به پرداخت ملت» با پوشش ۱۸.۹۰ درصدی از مبالغ بازار کارتخوان فروشگاهی بالاترین سهم را در اختیار خود دارد. شرکت «به پرداخت ملت» در اسفند ماه، از مبالغ ابزار پذیرش موبایلی با پوشش ۴۸.۳۹ درصدی دارای بالاترین سهم است. در ابزار پذیرش اینترنتی نیز شرکت «به پرداخت ملت» با پوشش ۲۳.۹۶ درصدی دارای بالاترین سهم در این ابزار است.

https://pvst.ir/ku6

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو