پلن ۲۰۰ دلاری آنتروپیک برای چتبات کلاود معرفی شد
آنتروپیک از جدیدترین پلن غیررایگان خود رونمایی کرد. این برنامه که به چتبات کلاود اضافه…
۲۳ فروردین ۱۴۰۴
۲۳ فروردین ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
انویدیا و الفابت (شرکت مادر گوگل)، طبق گزارشی از رویترز به جمع حامیان استارتآپ Safe Superintelligence (SSI) پیوستهاند، استارتآپی که توسط ایلیا سوتسکور، رئیس سابق اوپنایآی بنیانگذاری شده و تنها چند ماه پس از آغاز به کار خودش به یکی از استارتآپهای مهم این صنعت تبدیل شده است.
به گزارش پیوست، این سرمایهگذاری نشانگر تمایل مجدد شرکتهای بزرگ و ارائهدهندگان زیرساختی در استارتآپهای پیشتازی است که به توان رایانشی بالایی نیاز دارند.
شرکت الفابت که خود نیز مدلهای هوش مصنوعی ویژهای را روانه بازار کرده است هفته گذشته قراردادی را از طریق بازوی ابری خود با SSI به امضا رساند تا امکان دسترسی به واحدهای پردازش تنسور (TPUها) یا پردازندههای بومی گوگل، را برای شرکت تحت رهبری سوتسکور فراهم کند.
استارتآپ SSI که به گفته منابع حدود ۳۲ میلیارد دلار ارزشگذاری شده است یکی از برجستهترین استارتآپها از لحاظ تحقیقاتی است که بخش مهمی از آن را مدیون عملکرد فوقالعاده سوتسکور در پیشبینی گامهای بعدی است.
این شرکت نیز همانند بسیاری از رقبا، به تعداد زیادی پردازنده نیاز دارد.
با اینکه شروط دقیق سرمایهگذاری الفابت و انویدیا در این شرکت مشخص نیست اما انویدیا به عنوان بزرگترین تولیدکننده پردازندههای گرافیکی مورد استفاده در بخش هوش مصنوعی و شرکت الفابت نیز به عنوان یکی از بزرگترین ارائه دهندگان زیرساخت ابری میتوانند به برگ برندهای برای سوتسکور و تیمش تبدیل شوند تا در رقابت هوش مصنوعی به پیشرفت خود ادامه دهند.
در عین حال، اقدام الفابت و دیگر شرکتها برای توسعه پردازندههای بومی و اختصاصی را میتوان تلاشی برای کاهش سلطه انویدیا بر بزاار سختافزاری دانست. گوگل در ابتدای TPUها را تنها برای استفاده داخلی طراحی کرد اما حالا ممکن است این شرکت پردازندههای بومی خود را به SSI به فروش برساند.
توسعه دهندگان هوش مصنوعی تا به امروز تجهیزات ساخته شرکت انویدیا را به عنوان بهترین گزینه ترجیح دادهاند که دلایل مختلفی از جمله عملکرد بهتر و اکوسیستم پیشرفته برنامهنویسی دارد. در نتیجه تیم سبز با وجود پیشرفت شرکتهای مختلف در این رقابت همچنان ۸۰ درصد از بازار را در اختیار دارد.
گفتنی است که گوگل از طریق زیرساخت ابری خود هم پردازندههای انویدیا را در اختیار مشتریان میگذارد و هم از پردازندههای داخلی خود برای تامین توان رایانشی استفاده میکند.