شیائومی با عرضه سهام جدید، ۵.۲۷ میلیارد دلار سرمایه جذب میکند
گزارش از رویترز میگوید شرکت شیائومی، تولیدکننده گوشیهای هوشمند که به تازگی وارد بازار خودروهای…
۴ فروردین ۱۴۰۴
۱۸ فروردین ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
مارک گورمن، خبرنگار بلومبرگ که بر اخبار اپل تمرکز دارد، در بخشی از گزارش جدید خود که بیشتر روی بحث داغ تعرفهها و احتمال افزایش بیسابقه قیمت آیفون در ایالات متحده متمرکز است، میگوید اپل امسال بالاخره طراحی دوربین سهتایی پشت نسخههای پرو را که از زمان عرضه آیفون ۱۱ تقریبا تغییر نکرده است، متحول میکند.
به گزارش پیوست، طبق گفته گورمن امسال همچنین باید در انتظار عرضه نسخه جدیدی از آیفون به نام آیفون ایر باشیم. این مدل جدید همانطور که از نامش انتظار میرود سبکتر از دیگر نسخهها خواهد بود.
گورمن همچنین اعلام کرده است که نسخه جدید گوشیهای پرو احتمالا همانطور که در تصاویر شبیهسازی شده آنلاین مشاهده کردیم، ساختار دوربین سهتایی خود را حفظ میکنند اما لنزها در عرض گوشی چیده خواهند شد. با این حال به گفته او آیفون ۱۷ پرو در جلوی گوشی تفاوتی با ۱۶ پرو نخواهد داشت.
افزون بر این، گورمن میگوید افراد منابع مطلع شایعه طراحی دورنگ سری جدید (رنگ متفاوت لنزها با بدنه) را رد کردهاند و قسمت لنزهای آیفون همرنگ بدنه خواهد بود.
طبق این گزارش اما اپل بزرگترین تحول طراحی خود را برای سه سال دیگر در نظر گرفته است و همزمان با عرضه سری بیستم میتوان تحولات بزرگی مثل استفاده بیشتر از شیشه و حتی عرضه یک مدل تاشو را انتظار داشت.
گزارش گورمن نیز همانند بسیاری از گزارشهای اخیر، از جمله گزارش جدید والاستریت ژورنال، به احتمال یک تغییر اساسی در قیمت آیفون و چالش تعرفههای ترامپ اشاره میکند. تعرفههای جدید دولت ترامپ احتمالا هزینه تولید آیفونها را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد و پس از سالها ثبات قیمت مدل پایه پرچمداران اپل، بازار آمریکا یک جهش قیمتی را پیش روی خود دارد.
اپل از زمان عرضه آیفون ایکس در سال ۲۰۱۷ قیمت پایه مدل پرچمدار خود را از ۹۹۹ دلار بالاتر نبرده است. هرچند تغییرات جزئی مانند افزایش هزینه حافظه و معرفی مدلهای بزرگتر مثل آیفون ۱۱ پرو و ۱۲ پرو مکس را در این سالها مشاهده کردیم، اما قیمت اولیه مدل استاندارد همواره ثابت باقی ماند. حتی در سال ۲۰۲۳ نیز قیمت مدل پایه آیفون ۱۵ پرومکس به این دلیل افزایش یافت که نسخه پایه پیشین از این سری حذف شد.
اکنون با وضع تعرفههای جدید بر مراکز اصلی تولید محصولات اپل، احتمال افزایش قیمت آیفون در آمریکا بیش از هر زمان دیگری است. باید دید که جهش قیمتی در چه اندازهای است که واکنش مصرفکنندگان به این جهش قیمتی چه خواهد بود.
با اینکه بسیاری از کاربران آمریکایی با استفاده از طرحهای اقساطی یا برنامههای تعویض دستگاه، آیفون خود را تهیه میکنند و به همین دلیل شاید شوک چندانی را متوجه نشوند، اما عدد ۹۹۹ دلار بهعنوان یک مرز روانی برای مصرفکنندگان است و عبور از آن میتواند بر فروش آیفون اثر منفی بگذارد.
یکی از دلایل تلاش اپل برای حفظ ثبات قیمتی را میتوان همین مرز روانی ۹۹۹ دلاری برای خریداران آمریکایی دانست. با اینکه در اولین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ و اعمال نخستین دور تعرفهها، تیم کوک، مدیرعامل اپل، موفق شد آیفون را از این تعرفهها معاف کند و زنجیره تامین این شرکت تا حدی به هند ویتنام، مالزی، برزیل و تایلند منتقل شد تا شرکت از تبعات جنگ تجاری واشنگتن و پکن در امان باشد، اما این بار حتی مراکز جدید تولید اپل نیز از تعرفهها در امان نیستند.
روند انتقال زنجیره تامین در زمان همهگیری کووید نیز به دلیل تعطیلی طولانی مدت و گسترده خطوط تولید در چین سرعت گرفت و این شرکت متوجه شد که تمرکز بر یک کشور تا چه اندازه خططرناک است. اما با تمام این تحولات و افزایش نرخ تورم در آمریکا، اپل باز هم بر ثبات قیمتی خود تاکید داشت.
اما تعرفههای جدید آمریکا که از ۹ آوریل اجرایی میشوند، سازنده آیفون را به شکل بیسابقهای به چالش میکشند. این تعرفهها نهتنها چین، بلکه بسیاری از کشورهایی را که اپل بهتازگی بهعنوان مراکز تولید جایگزین در نظر گرفته، شامل میشوند:
با این شرایط، انتظار اولیه اپل از تنوعبخشی به زنجیره تأمین خود بهطور کامل برآورده نمیشود و این شرکت در هند و ویتنام نیز بابت تولیدات با هزینه اضافی روبرو است. با این حال، تعرفههای پایینتر نسبت به چین، انگیزهای برای تمرکز بیشتر روی این کشورها ایجاد کرده است.
اگرچه اپل ممکن است از دولت آمریکا یا کشورهای تولیدکننده معافیتهایی بگیرد، اما در صورت اجرایی شدن کامل تعرفهها، این شرکت باید تصمیم مهمی اتخاذ کند: بخشی از هزینه را خود متقبل میشود، از تامینکنندگان تخفیف میگیرد، هزینهها را به مصرفکننده منتقل میکند یا بار دیگر در زنجیره تامین خود تغییراتی ایجاد خواهد کرد؟
گورمن در گزارش خود پیشبینی میکند که اپل از ترکیب هر چهار گزینه استفاده کند.
به احتمال زیاد تیمهای خرید این شرکت، مذاکراتی با تولیدکنندگان قطعات برای کاهش هزینهها آغاز کردهاند. همچنین، اپل با حاشیه سود ۴۵ درصدی در سختافزار، ممکن است بخشی از هزینه اضافی تعرفهها را خودش تقبل کند تا فشار چندانی به مصرفکنندگان وارد نشود. از سوی دیگر، افزایش تدریجی قیمت آیفون نیز ممکن است در دستور کار قرار گیرد، بهویژه که مصرفکنندگان بهخوبی از عوامل خارجی موثر بر قیمتها مطلع هستند و آن را سودجویی اپل برآورد نمیکنند.در نهایت، گسترش بیشتر مراکز تولید در کشورهایی مانند برزیل میتواند از شدت تاثیر تعرفهها بکاهد.
گورمن میگوید عرضه محصول جدید اپل در حوزه خانه هوشمند، که وابسته به نسخه جدید دستیار صوتی سیری است، با تاخیر بیشتر مواجه میشود و دستگاهی که در ابتدا قرار بود همزمان با آیفونهای جدید عرضه شود، احتمالا تا سال ۲۰۲۶ روانه بازار نخواهد شد.
دلیل این تاخیر، مشکلات فنی در توسعه نسخه جدید سیری و فناوریهای مرتبط است. با این حال، آزمایش محصول در داخل شرکت همچنان ادامه دارد و حتی نسخهای پیشرفتهتر با نام رمز J595 نیز در دست توسعه قرار دارد. این نسخه پیشرفته یک بازوی روباتیک و قابلیتهای هوش مصنوعی را نیز در خود جای میدهد.
اپل همچنین پیش از رویداد توسعه دهندگان سال جدید نسخه بتای iOS 18.5 و دیگر سیستمعاملهای خود را نیز با تغییرات ناچیز نسبت به نسخه پیشین در اختیار کاربران قرار میدهد.