skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تعرفه‌های ترامپ و چالش بزرگ برای زنجیره تامین شرکت اپل

۱۴ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

گزارشی از نیویورک تایمز که به تاثیر تعرفه‌های ترامپ بر شرکت اپل پرداخته است می‌گوید پس از اعمال تعرفه‌های تجاری جدید دولت دونالد ترامپ، این شرکت با چالشی بزرگی در زنجیره تامین جهانی خود مواجه می‌شود. اپل که در سال‌های گذشته برای کاهش وابستگی به چین، تولید برخی محصولات خود را به هند و ویتنام منتقل کرده بود، اکنون باید با تعرفه‌های ۴۶ درصدی بر ویتنام و ۲۶ درصدی بر هند از سوی دولت آمریکا دست و پنجه نرم کند.

به گزارش پیوست، تحلیلگران می‌گویند تعرفه‌های جدید دولت ترامپ تاثیر به‌سزایی بر هزینه‌های تولید محصولات اپل از جمله آیفون خواهد داشت. این شرکت در حال حاضر همچنان حدود ۹۰ درصد از آیفون‌های خود را در چین تولید می‌کند و دولت ترامپ در اقدام جدید خود تعرفه‌های واردات از چین را نیز افزایش داده و از ۲۰ درصد به ۳۴ درصد رسانده است.

اپل پیش از این تلاش کرده تا با سرمایه‌گذاری در آمریکا بتواند دولت ترامپ را به اعطای معافیت از تعرفه‌های واردات مجاب کند، اقدامی که در دولت پیشین ترامپ با اشاره به حفظ توان رقابتی اپل در رقابت با سامسونگ اجرایی شده بود و باید دید آیا کوپرتینویی‌ها این بار هم می‌توانند محصولات خود را از تعرفه‌های سنگین مستثنی کنند.

شرکت تحت رهبری تیم کوک به تازگی اعلام کرده است که طی مدت چند سال حدود ۵۰۰ میلیارد دلار در داخل آمریکا سرمایه‌گذاری خواهد کرد. با این حال اقدام شب گذشته ترامپ با سازوکار فعلی خود تاثیر قابل توجهی بر این شرکت خواه داشت.

میلیارد‌ها دلار زیان مالی برای اپل

بر اساس تحلیل بانک سرمایه‌گذاری مورگان استنلی، اعمال تعرفه‌های جدید ۸.۵ میلیارد دلار به هزینه‌های سالانه اپل اضافه می‌کند و این در نتیجه انتظار می‌رود که حدود ۷ درصد از سود سال آینده این شرکت را کاسته شود.

در پی سخنرانی ترامپ پیرامون اعمال تعرفه‌های جدید،‌ارزش تمامی شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا کاهش یافت و اپل نیز از این قاعده مستثنی نبود. در پی اعلام تعرفه‌ها، ارزش سهام اپل  حدود ۵.۷ درصد ارزش سهام سقوط کرد و صدها میلیارد دلار از حجم بازار این شرکت کاسته شد.

گفتنی است که سازنده آیفون پیش از این واکنش به تعرفه‌های دولت پیشین ترامپ تغییراتی را در زنجیره عرضه خود ترتیب داده بود اما تغییرات اساسی، به ویژه با توجه به طیف گسترده تعرفه‌های جدید آمریکا بسیار دشوار و زمان‌بر است.

اپل از سال ۲۰۱۸ و همزمان با اعمال نخستین دور از تعرفه‌های تجاری ترامپ بر چین، تصمیم به تحول زنجیره عرضه خود گرفت. این شرکت بخشی از تولید آیفون را به هند و مونتاژ آیپد و ایرپاد را به ویتنام منتقل کرد. اما این استراتژی اکنون به ضرر این شرکت تمام شده است، زیرا ترامپ در تلاش است تا با اعمال تعرفه‌های متقابل، سیاست‌های تجاری جهانی را تغییر دهد.

تولید در هند و ویتنام به دلایل مختلف برای اپل جذاب بود. هند به دلیل بازار بزرگ مصرف‌کنندگان آیفون و ویتنام به دلیل نزدیکی به چین و داشتن زیرساخت‌های صنعتی مناسب، انتخاب‌های اصلی اپل برای کاهش وابستگی به چین بودند. اما این دو کشور تعرفه‌های نسبتا بالایی را با تعرفه‌های بالایی بر کالاهای آمریکایی هستند (۱۳.۵ درصد در هند و ۸.۱ درصد در ویتنام)، که ترامپ آنها را ناعادلانه خوانده است.

با تغییرات جدید، تنها خانه امن اپل برای تولید و فروش در بزرگترین بازار آیفون، انتقاد زنجیره عرضه به ایالات متحده است اما چنین تحول بزرگی چالش‌های بزرگی را نیز به دنبال دارد.

چالش‌های تولید در آمریکا

با وجود فشارهای آمریکا برای بازگرداندن تولید به داخل کشور، اپل تاکنون هیچ‌یک از محصولات اصلی خود را در ایالات متحده تولید نکرده است. تلاش‌های پیشین این شرکت از تولید در داخل، از جمله در کارخانه تگزاس که مک‌بوک تولید می‌کرد، به مشکلاتی مانند کمبود نیروی کار ماهر و عدم تامین قطعات مورد نیاز منجر شد.

تیم کوک، مدیرعامل اپل، معتقد است که ایالات متحده نیروی کار کافی برای فعالیت در فرایند پیچیده تولید محصولات اپل ندارد. او سال ۲۰۱۷ طی کنفرانی اعلام کرد که چین از جمله معدود مکان‌هایی است که اپل به افراد توانمند برای کار با ماشین‌آلات روز در راستای تولید محصولات خود، دسترسی دارد. به گفته او: «در آمریکا، مطمئن نیستم که بتوانید در جلسه مهندسان ابزار حتی یک اتاق را پر کنیم. اما در چین می‌توان چند زمین فوتبال را هم پر کرد.»

علاوه بر این انتقاد زنجیره عرضه به ایالات متحده نیازمند سرمایه‌گذاری گسترده برای احداث کارخانه‌های متعدد است که امکان تامین نیاز بازار داخلی را داشته باشند و علاوه بر کمبود نیروی کار متخصص،‌ اپل احتمالا باید حقوق بیشتری به کارکنان آمریکایی پرداخت کند که این مساله هم هزینه تولید در آمریکا را افزایش می‌دهد.

بنابراین ممکن است که حتی با وجود تعرفه‌های سنگین، اپل حداقل برای چند سالی به تولید در خارج ادامه دهد و این مساله احتمالا قیمت محصولات این شرکت را در آمریکا افزایش می‌دهد.

 

https://pvst.ir/krc

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو