توسعه هوشمندسازی نیازمند تنظیمگری و همکاری بخشهای مختلف است
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات رویداد 5G_AIoT را مقدمهای برای رسیدن به اهداف اقتصاد…
۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
۲۲ اسفند ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
تتر سهم عظیم و انکار ناپذیری از بازار رمزارزها را به خود اختصاص داده است. تتر دوباره زیر ذرهبین رگولاتورهای اروپایی رفته و نگرانیهایی را برای صاحبان این استیبلکوین ایجاد کرده است. پرسشهای مهمی که کماکان تتر را تحت فشار قرار میدهند متشکل از شرکتها و نهادهای پشتوانه و حسابرسی دقیق و شفافی برای حصول اطمینان از سرمایه حقیقی این رمزارز است. آنچه اما با فعالیتهای اخیر رگولاتورها و شنیده کماکان در هالهای از ابهام مانده این حقیقت است که تتر در حال افزایش سهم و نفوذ خود در بازارهای جهانی است و یا در سراشیبی سقوط و حذف از بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است.
استیبلکوینها زمینه ورود هر شخصی با هر میزان از سرمایه و علاقهای را به حوزه رمزارزها فراهم کردند و مورد استقبال بسیار زیادی نیز قرار گرفتند. جای بحثی نیز ندارد که در این بازار عظیم داراییهای دیجیتال، تتر با اختلاف ملموسی از سایر رقبا بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داده است. تتر با سهم ۱۴۰ میلیارد دلاری خود از بازار توانسته تبدیل به پرمعاملهترین استیبلکوین و سومین بازیگر بازیگر بزرگ رمزارزها پس از بیتکوین و اتریوم تبدیل شود.
پائولو آردوئنو (Paolo Ardoino) مدیرعامل تتر روز گذشته در رویداد بیتکوین برای آمریکا(Bitcoin for America event) که در انستیتو سیاست بیتکوین برگزار شد از نقش حیاتی تتر در حفظ سلطه دلار بر بازارهای جهانی سخن گفت. او تتر را «پلی» موقتی عنوان کرد برای بازارهای نوظهوری که مردم در آنها به دلار آمریکا نیاز دارند.
آردوئنو این نکته را خاطرنشان کرد که ملل عضو بریکس(BRICS) میتوانند تهدیدی جدی برای هژمونی دلار در جهان باشند. او برای اثبات جدیت این موضوع ظهور دیپسیک و رقابت جدی آن با اوپن ایآی را یادآوری کرده از ظهور بریکس برای مقابله با هژمونی دلار به عنوان «دیپسیک مومنت» یاد کرد.
با تمام اینها اما مدیرعامل تتر باور دارد سلطه بیتکوین بر بازار و از میان رفتن هژمونی دلار امری اجتنابناپذیر است. او گفت: من در بلند مدت آیندهای برای تتر متصور نیستم؛ انتظار یک بازنشانی مالی دارم. مرحلهای که در آن تمامی واحدهای پولی ملی از هم پاشیده و یک ابرتورم را تجربه کنند. در نتیجه، تتر به طور کامل بلا استفاده خواهد شد. در چنین نقطه باور من بر این است که تمام دنیا تنها به استفاده از بیتکوین روی خواهد آورد.
با تمام اینها اما تتر کماکان به گسترش ردپای خود در بازارهای جهانی ادامه میدهد. به گفته آردوئنو تتر از مرز ۴۰۰ میلیون کاربر جهانی عبور کرده و بخش عظیمی از این رشد را مرهون کشورهایی با ضابطههای محدودیتآور مالی و دسترسی بانکی است. در چنین مناطقی تتر به عنوان یک جایگزین مالی فراساختاری عمل میکند.
علارغم تمام اینها مسئلهای که مطرح است چرایی محدودیت تتر در اتحادیه اروپا و فشار حداکثری رگولاتورها بر روی این رمزارز است. نوک پیکان این اتهامات بیش از هر خصیصه دیگری به سمت عدم شفافیت تتر در زمینه اعلام داراییها و پشتوانههای مالی لازم برای تامین نشانه رفته است. جایی که رگولاتورها اذعان میکنند حتی مشخص نیست که به طور دقیق چه نهاد یا شرکتی به عنوان حامی تتر وجود دارد و تنها دادههای حسابرسی موجود هم دادههایی هستند که خود تتر منتشر کرده و به بررسی و تایید هیچ نهاد ناظر خارجیای نرسیده است.
در این میان با حساب ویژهای که دولت ترامپ روی رمزارزها باز کرده است نمیتوان حدس زد که تتر به حذف شدن و ممنوعیت از بازارها ادامه میدهد و یا با رگولاتوری اورپا کنار خواهد آمد. تا این لحظه تتر هیچ صحبتی از اجازه برای انجام حسابرسی دقیق و یا ارائه مدارک و پشتوانههای شفاف ارائه نداده است.
در روزها اخیر هم در گام مهمی در جهت رسمیت ارزهای دیجیتال و گسترش اثرگزار این رمزارزها در اقتصاد آسیا، رگولاتوری تایلند تتر را به رسمیت شناخته و مجوز معاملات آن را صادر کرده است.