هشدار رئیس سابق گوگل درمورد لزوم تمرکز بر رویکرد متنباز
اریک اشمیت، رئيس سابق گوگل، که به تازگی در اجلاس بینالمللی هوش صمنوعی در پاریس…
۲۴ بهمن ۱۴۰۳
۲۴ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
سازنده آیفون شرکت علیبابا را به عنوان شریک چینی خود برای عرضه قابلیتهای هوش مصنوعی در این بازار انتخاب کرده است. پس از انتشار گزارش اینفورمیشن در مورد این همکاری، ارزش سهام شرکت علیبابا افزایش یافت.
به گزارش پیوست، خبر این همکاری پس از ماهها ابهام درمورد سرنوشت پیشنهادات هوش مصنوعی در دومین بازار بزرگ آیفون منتشر شده است. اپل در حال حاضر به دلیل مشکلات رگولاتوری امکان عرضه قابلیتهای هوش مصنوعی یا Apple Intelligence را در این کشور ندارد.
این شرکت که سال گذشته از اپل اینتلجنس برای گوشیهای جدید آیفون رونمایی کرد، بخش قابل توجهی از سهم بازار خود را به دلیل مشکلاتی مثل افزایش رقابت داخلی و ناتوانی در عرضه قابلیتهای هوش مصنوعی به بازیگران بومی واگذار کرد.
گزارشی اینفورمیشن میگوید اپل شرکت Baidu را سال گذشته به عنوان مهمترین شریک خود انتخاب کرد اما پیشرفت این شرکت در توسعه مدلهای هوش مصنوعی برای اپل اینتلجنس در اندازه استانداردهای لازم نبود و در نتیجه اپل به دنبال شریک جدید به بررسی شرکتهایی مثل تنسنت، بایتدنس (شرکت مادر تیکتاک)، علیبابا و دیپسیک روی آورد.
این گزارش میگوید شرکت دیپسیک از آنجایی که تیم و تجربه کافی برای پشتیبانی از مشتریان را ندارد از گزینههای اپل کنار رفت.
براساس گزارش منتشر شده این دو شرکت حالا محصولات مشترک خود را برای بررسی رگولاتور فضای سایبری چین در اختیار مقامات قرار دادهاند.
عرضه این قابلیتها اهمیت مهمی برای جبران سازنده آیفون در بزاار چین دارد زیرا براساس آخرین گزارش درآمدی این شرکت، فروش آیفون در سال گذشته حدود ۱۱ درصد در بازار چین کمتر شده است.
گزارشی از بلومبرگ میگوید ارزش سهام گروه هلدینگ علیبابا پس از انتشار گزارش اینفورمیشن از همکاری با اپل تا حدود ۸.۶ درصد افزایش یافت.
این بیشترین جهش ارزش سهامی علیبابا از ماه سپتامبر است و همچنین از آنجایی که این گزارش به اتمام همکاری اپل با Baidu اشاره میکند، سهام شرکت Baidu در بازار سهامی هنگ کنگ تا ۳ درصد ریزش کرد.
تضمین نفوذ به گوشیهای آیفون نقطه عطفی برای علیبابا خواهد بود، شرکتی که مدلهای هوش مصنوعیاش عملکرد خوبی را در بنچمارکهای جهانی به ثبت رساندهاند.
اریک وودرینگ، تحلیلگر بانک مورگان استنلی در این باره میگوید: «علیبابا بزرگترین بازیگر تجارت الکترونیک در چین است و در نتیجه باید خزانه بزرگی از دادههایی را داشته باشد که اپل میتواند در ارائه قابلیتهای هوش مصنوعی مولد خود به کاربران چینی از آنها بهره بگیرد. همچنین میتوان حالتی را پیش إینی کرد که براساس آن اپل یک همکاری اولیه را با علیبابا کلید میزند و در نهایت دیگر بازیگران ابر چین را نیز به تدریج وارد بازی میکند.»
شرکت علیبابا در ماه ژانویه امتیاز بنچمارکهایی را منتشر کرد که براساس آن مدل Qwen 2.5 Max عملکرد بهتری را نسبت به مدل Llama شرکت متا و V3 دیپسیک در چندین آزمایش مختلف به ثبت رسانده بود. این شرکت حالا در کنار نامهای دیگری مثل تنسنت، بایتدنس و استارتآپهایی مثل Minimax و Zhipu به عنوان جریانساز هوش مصنوعی چین شناخته میشود.
اپل امیدوار است که با عرضه قابلیتهای هوش مصنوعی در بازار چین بتواند بخشی از بازار از دست رفته آیفون در این کشور را جبران کند. این شرکت همچنین به دنبال افزایش تنش میان واشنگتن و پکن با تنشهای تازهای در چین روبرو است و گزارش جدیدی میگوید رگولاتورهای چینی برای تفحص کمیسیون ۳۰ درصدی اپل از اپلیکیشنها و دیگر سیاستهای این شرکت آماده میشوند.