گزارش پاییز ۱۴۰۳ تترلند: میانگین سود معاملهگران مبدل رمزارز تترلند حدود ۷ درصد بود
صرافی ارزدیجیتال تترلند با انتشار گزارش پاییز ۱۴۰۳، میانگین سود کاربران مبدل رمزارز این پلتفرم…
۱۷ بهمن ۱۴۰۳
۱۷ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گزارشی از بلومبرگ میگوید چین در حال آمادهسازی چارچوبی است تا سیاستهای اپل و کمیسیون ۳۰ درصدی این شرکت از اپلیکیشنها را تفحص کند. اپل و گوگل هردو تا سرحد ۳۰ درصد از خریدهای درون اپلیکیشنی را به عنوان کمیسیون از توسعه دهندگان دریافت میکنند. با اینکه طبق گفته منابع بلومبرگ فرایند بررسی از حدود یک سال پیش آغاز شده است، اما افزایش تنش میان پکن و واشنگتن ممکن است به دردسر جدیدی برای سازنده آیفون در دومین بازار بزرگ خود منتهی شود.
به گزارش پیوست، اداره تنظیمگری بازار دولت چین (State Administration for Market Regulation یا به اختصار SAMR) به گفته افراد مطلعی که بلومبرگ از آنها نقل کرده است، سیاستهای اپل، از جمله کمیسیون ۳۰ درصدی فروشگاه این شرکت را تحت بررسی دارد و برای تفحص رسمی آماده میشود. سیاستهای فروشگاه اپلیکیشن اپل، استفاده از خدمات پرداخت جایگزین و فروشگاههای شخص ثالث را منع میکند.
حق کمیسیونی که دو غول آمریکایی از فروشگاههای اندروید و iOS دریافت میکنند، مدتها است که هدف نقد توسعه دهندگان و بسیاری از رگولاتورها قرار دارد اما از آنجایی که اپل در بیشتر بازارها اجازه استفاده از فروشگاههای شخص ثالث را نمیدهد، انتقادات بیشتری متوجه آن است.
سال گذشته، پس از فشار رگولاتورهای اتحادیه اروپا و در نتیجه اجرایی شدن قوانین رقابتی قاره سبز (قانون بازارهای دیجیتال)، این شرکت برای اولین بار امکان فعالیت فروشگاههای شخص ثالث را برای کاربران اروپایی فراهم کرد.
حال طبق گفتههای بلومبرگ دولت چین، دومین بازار بزرگ آیفون، نیز کمیسیون ۳۰ درصدی این شرکت و دیگر سیاستها را هدف گرفته است و ممکن است شاهد یک تفحص رسمی علیه این شرکت باشیم.
افراد مطلع میگویند مقامات این آژانس از سال گذشته در حال گفتگو با مدیران اپل و توسعهدهندگان اپلیکیشن هستند. این گفتگوها برآمده از اختلافات قدیمی اپل و توسعهدهندگانی همچون بایتدنس و تسنت چین برسر سیاستهای فروشگاه iOS است.
بلومبرگ میگوید بررسی فعالیتهای اپل پیش از آغاز به کار دولت ترامپ و اعمال تعرفه ۱۰ درصدی علیه چین آغاز شده است و حالا با افزایش تنش میان پکن و واشنگتن ممکن است در یک جنگ تجاری بزرگ گرفتار شود.
با این حال دولت چین پس از اعمال تعرفههای آمریکا، چندین شرکت آمریکایی را در لیست نهادهای محدود قرار داد و همچنین تفحصی را علیه گوگل به اتهام فعالیت ضدرقابتی آغاز کرد.
افراد مطلع میگویند که رگولاتورهای چین باور دارند اپل کمیسیون بالایی از توسعهدهندگان این کشور دریافت میکند. از نگاه آنها ممنوعیت دسترسی به فروشگاههای شخص ثالث و روشهای پرداخت جایگزین مانع از رقابت است و به مصرفکنندگان داخلی ضربه زده است.
دولت چین و اپل ممکن است پیش از تفحص رسمی طی توافقی بر سر تغییر یک سری سیاستها به تفاهم برسند اما به گفته منابع بلومبرگ، اگر اپل در برابر اعمال تغییرات مقاومت کند، پکن احتمالا یک تفحص رسمی را آغاز میکند.
در پی انتشار این خبر سهام شرکت اپل در معاملات پیش از بازار تا ۲ درصد ریزش کرد.
با وجود انتقاداتی که در چین و دیگر بازارها، از جمله در آمریکا، علیه سیاستهای فروشگاه اپل مطرح میشود، کوپرتینوییها معتقدند که چنین سیاستهایی برای حفظ کیفیت و امنیت اکوسیستم اپلیکیشن این شرکت لازم است.
اپل به عنوان ارزشمندترین شرکت جهان، فعالیت گستردهای در چین دارد و بیشتر آیفونهای جهان را در همین کشور به تولید میرساند. چین همچنین پس از آمریکا دومین بازار گوشیهای آیفون است که البته در پی افزایش تنشها، تشدید رقابت داخلی و مشکلاتی مثل محدودیتهای رگولاتوری برای عرضه قابلیتهای هوش مصنوعی، سهم اپل در این کشور رو به کاهش است و گزارش مالی این شرکت به کاهش ۱۱ درصدی فروش آیفون در چین اشاره میکرد.