احتمال راهاندازی بازار توکن به پشتوانه گواهی سپرده کالایی با طرح آزمایشی زعفران
مدیرعامل بورس کالا از احتمال راهاندازی بازار توکن به پشتوانه گواهی سپرده کالایی با طرح…
۲۱ بهمن ۱۴۰۳
۲۱ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۲ بهمن ۱۴۰۳
کمتر از ۵۰ درگاه پرداخت صرافیهای ارزدیجیتالی که با شاپرک تعهدنامه امضا کردند، با دستور بانک مرکزی مجددا فعال شده است.
به گزارش پیوست، از روز پنجشنبه بازگشایی درگاههای پرداخت برخی صرافیهای رمزارزی آغاز شد. این در حالی بود که بانک مرکزی از طریق شاپرک، شروطی را پیش روی کسبوکارها قرار داده بود برای بازگشایی درگاه پرداخت. اما به نظر میرسد خیلی زود تعداد درگاههای بازگشایی شده افزایش پیدا کرد و شنیدههای پیوست نشان میدهد درگاه کمتر از ۵۰ کسبوکار مجددا فعال شده است.
طبق اطلاعاتی که در اختیار پیوست قرار گرفته است، این کارگزاران مدارک و مستندات مورد نظر بانک مرکزی را به شرکت شاپرک ارئه کرده و تعهدات لازم را در خصوص فعالیت شفاف و پایبندی به ضوابط نظارتی بانک مرکزی پذیرفتهاند
علیرضا یعقوبی رئیس هیات مدیره انجمن فینتک در رابطه با باز شدن به پیوست گفت: درگاه کسبوکارهایی که تعهدات را کامل و نه به صورت مشروط امضا کردهاند و متعهد شدهاند که دادههای کاربران را به شاپرک بدهند، باز شده است.
به گفته او: حدود ۲۴۰ کسبوکار رمزارزی داریم. از این میان حدود ۶۵ کسبوکار عضو انجمن فینتک و مابقی در انجمن بلاکچین عضویت دارند که سهم از بازار کسبوکارهای رمزارز عضو انجمن فینتک حدود ۹۸ درصد و مابقی ۲ درصد را شامل میشوند.
به این ترتیب درگاه کسبوکارهایی که مدارک و مستندات مورد نظر را به شاپرک ارائه کردهاند و تعهدات خواسته شده را پذیرفتهاند، بازگشایی شده است.
یعقوبی در مورد ارائه دادههای کاربران با امضای تعهدنامه به دست برخی کسبوکارها گفت: به صورت کلی بالای ۸۰ درصد بازار را کسبوکارهای عمده تشکیل میدهند و این کسبوکارها هنوز زیر بار ارائه دادههای کاربران نرفتهاند. البته از سمت کسبوکارها هیچ مشکلی با این موضوع وجود ندارد که هر دادهای از طریق روشهای قانونی در اختیار مراجع گذاشته شود. این اصل ۲۵ قانون اساسی و ماده ۶ قانون جرایم رایانهای است. همواره این موضوع در نامهنگاریها از سمت تشکل مورد تاکید قرار گرفته که آمادگی برای همکاری در قالب قوانین موجود وجود دارد.
در روزهای گذشته، رئیس جمهوری در نامهای به رئیس کل بانک مرکزی، این نهاد را به عنوان متولی انحصاری ساماندهی بازار رمزپول (رمزارز) و تنها مرجع مجوزدهی، تنظیمگری، نظارت و ابلاغ دستورالعملهای مورد نیاز این حوزه اعلام کرده بود.
بر همین اساس گفته شده بود، بانک مرکزی از این پس، تمامی عملیات پرداخت و نقل و انتقالهای مرتبط با رمزپول تحت چارچوبهای مشخص و مطابق با سیاستهای نظارتی انجام شده و این بانک به تمام دادهها، آمار، اطلاعات و اسناد نهادهای فعال در عرصه رمزارزها دسترسی مستقیم و دست اول خواهد داشت.
یعقوبی گفت: اینکه گفته شود دادههای معاملات پلتفرم را بدهید مشکلی ندارد اما اینکه گفته شود کدام کاربر چه معاملهای انجام داده است، مورد توافق صرافیها نیست.
همچنین به گفته یعقوبی: در حال حاضر به نظر نمیرسد برای کسبوکارهایی که تعهدنامه امضا کردهاند هم به نقطه ارائه دادهها رسیده باشد. اما برای ارائه دادههای کاربران متعهد شدهاند.