skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

تحریریه پیوست

سخنگوی فراجا: برای خرید آنلاین طلا به اینماد پلتفرم توجه کنید رئيس کل دادگستری استان تهران: متولیان به قید فوریت نسبت به ساماندهی معاملات طلا اقدام کنند

تحریریه پیوست

۱۷ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

سخنگوی فراجا از مردم خواسته تا برای خرید طلا از پلتفرم‌ها به نماد تجارت الکترونیکی و مجوز اتحادیه توجه کنند و رئیس کل دادگستری استان تهران نیز از دولت و دستگاه‌های متولی خواسته هر چه زودتر نسبت به ساماندهی این بازار اقدام کنند.

به گزارش پیوست، در کمتر از ۲۴ ساعت تقریبا تمامی بخش‌های کشور در مورد خرید و فروش طلای آنلاین اظهار نظر کردند سخنگوی فراجا سخنگوی فراجا تاکید کرد «مردم باید به دارا بودن و اخذ نماد تجارت الکترونیکی در سکوهای خرید و فروش طلا توجه کنند» و در همین حال رئیس کل دادگستری استان تهران از «دستگاه‌های ذی‌ربط و متولی خواست تا به قید فوریت نسبت به ساماندهی» معاملات آنلاین طلا اقدام کنند.

از سویی علیرضا جاوید عربشاهی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، پایش و مطالعات راهبردی مرکز تتا نیز در صفحه ایکس خود نوشت: «در بازار طلای آنلاین ایران، هر کاربر به‌طور متوسط فقط ۱۵۰ میلی‌گرم خرید می‌کند. با این حال، ۸۶ درصد از فروش در دستان ۵ سکوی پیشرو‌ است و ۹۶ درصد از کل فروش توسط ۲۰ کسب‌وکار بزرگ رقم می‌خورد. این داده‌ها نشان‌دهنده تمرکز بالای بازار و رقابت شدید میان بازیگران اصلی است.»

در شرایطی که بسیاری از فعالان حوزه پلتفرم‌های طلای آب‌شده معتقدند که تعداد پلتفرم‌ها فروش طلای آنلاین افزایش نیافته است بلکه تبلیغات محیطی آنها افزایش یافته و آنها طی سال‌های گذشته به صورت مرتب در حال فعالیت بوده‌اند اما مسئولان بخش‌های مختلف از مدل استقبال مردم از این پلتفرم‌ها ابراز نگرانی می‌کنند.

سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا گفت: پلیس امنیت اقتصادی فراجا در یک‌سال گذشته و به‌ ویژه در نیمه دوم سال با رونق گرفتن مبادله‌ تجاری طلا، سکه، شمش و سایر مسکوکات باارزش در فضای مجازی، اقدام به رصد و جلوگیری از هرگونه آسیب به دارایی‌های مردم کرده و با هرگونه خالی فروشی و سوءاستفاده از شهروندان مقابله و برای چندین موسسه‌ نامعتبر پرونده قضایی تشکیل داده و از ادامه فعالیت آنان جلوگیری کرده است.

قبل‌تر محمدرضا حاجی جعفری، معاون مرکز بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد نیز اعلام کرده بود که با توجه‌ به مشکلات مربوط به پلتفرم‌های خریدوفروش آنلاین طلا، هیأت مقررات‌زدایی تصمیم به توقف صدور این مجوز گرفته و ۵۰ روز به کمیته طلا مهلت داده است که ضوابط لازم را تهیه کند تا سکوهای اینترنتی فروش طلا برابر با میزان خرید و فروش سپرده طلا در بانک کارگشایی داشته باشند و زیرساخت های امنیتی سایت خود را فراهم کنند.

در اصل این تصمیم مرکز بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد موجب شد تا مجوز جدیدی برای پلتفرم‌های فروش طلای آنلاین صادر نشود تا مقررات این حوزه از سوی متولیان، وزارت صمت و اتاق اصناف به‌روز رسانی شود.

در همین خصوص نیز کیومرث امیریان رئیس کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران در گفت‌وگو با پیوست این اقدام را گامی درست در جهت به‌روزرسانی ضوابط و ساماندهی این حوزه می‌داند و رضا الفت‌نسب عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی آن را به شرط مشاوره با بخش خصوصی در تدوین ضوابط جدید، اقدامی کاملا قابل قبول برمی‌شمرد.

با این وجود علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران از روند رو به رشد معاملات آنلاین طلا و فعالیت بخش قابل توجهی از مردم در نرم‌افزارهای ایجاد شده نگران است و از دستگاه‌های ذی‌ربط و متولی خواست تا به قید فوریت نسبت به ساماندهی این معاملات اقدام کنند، تا از بروز مشکلات متعدد برای شهروندان و شکل‌گیری پرونده‌های کثیرالشاکی در آینده جلوگیری شود.

با این وجود پلتفرم‌های مطرح طلای آنلاین بارها اعلام کرده‌اند از زمان آغاز فعالیتشان تا کنون هیچ شکایتی از آنها در مراجع قضایی مطرح نشده است و آنها نیازهای کاربرانشان را برطرف کرده‌اند.

پرونده کینگ‌مانی درحال پیگیری

القاصی همچنین درباره علل شکل‌گیری پرونده‌هایی با موضوع رمز ارز گفت: در حال حاضر بخش قابل توجهی از پرونده‌های کثیرالشاکی مرتبط با موضوع رمز ارز و صرافی‌های غیرمجاز هم‌چون کینگ‌مانی و کریپتولند هستند که در بخشی از این نوع پرونده‌ها، متهمان شناسایی و به حبس‌های طویل‌المدت محکوم شدند و اموالی نیز از آنها شناسایی و توقیف شد، اما در مقام اجرای آرا صادره گاهی مشکلاتی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به نداشتن تکاپوی طلب شکات و فروش اموال توقیف شده اشاره کرد.

طبق گفته رئیس کل دادگستری استان تهران، در یک مرحله مزایده‌ای برای فروش یکی از اموال شرکت برگزار شده که تاکنون خریداری اعلام آمادگی نکرده است. دیوان عالی کشور پرونده را به شعبه هم‌ارز ارسال کرده است اما مالباختگان نگرانی نداشته باشند. دستگاه قضایی در حال پیگیری احقاق حقوق آنان است.

https://pvst.ir/k8q

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو