«تومن» از سرویس بانکداری شرکتی رونمایی کرد
شرکت تومن از محصول جدید خود با عنوان «بانکداری شرکتی» رونمایی کرد. به گزارش روابط…
۱۴ بهمن ۱۴۰۳
۱۴ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
فعالان صنعت بانک و بیمه نسبت به ادامه روندهای سنتی و کندی پیشرفت و به خصوص احتمال عقب ماندن از دیگر کشورها در زمینه هوش مصنوعی انتقاد کردند.
به گزارش پیوست، نشست خبری رویداد «فینشورتک» با حضور برخی مدیران ارشد حوزه بانکداری و بیمه برگزار شد و حاضران در خصوص توسعه بانکداری با فناوریهای مالی، فناوریهای نوین در صنعت بیمه، چشمانداز بازارها و روندهای جهانی سخن گفتند.
غلامرضا فتحعلی، مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران، با اشاره به برنامههای آینده این بانک و اهمیت هوشمصنوعی در ارائه خدمات بانکی، گفت: از سال آینده با توجه به تغییراتی که در دستورالعمل و اساسنامه بانکداری؛ با هماهنگی و مجوز بانک مرکزی درحال انجام است، وارد حوزه ارز خواهیم شد. ارزش بازار فناوری جهان در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۴۲ میلیارد دلار برآورد شده است. پیشبینی شده ارزش این بازار تا سال ۲۰۳۰ به ۱.۸ تریلیون دلار خواهد رسید. با توجه به اینکه بانکداری، اقدامی هزینهبر است استفاده از هوش مصنوعی میتواند تا ۴۰ درصد میزان بهرهوری را افزایش دهد. از سوی دیگر به دلیل اینکه ۹۰ درصد دادهها به صورت سنتی تحلیل میشوند، استفاده از هوش مصنوعی با توجه به نبود خستگی، سوگیری، ضریب خطای انسانی و… میتواند تا ۷۰ درصد میزان خطا را کاهش دهد.
او ادامه داد: هوش مصنوعی قادر است با استفاده از تحلیل داده، شناسایی الگوها و ارائه راه حلهای مناسب به فعالین بانکی، عمکرد مناسبی در ارائه خدمات به مشتریان داشته باشد. این فناوری همچنین، میتواند در مدیریت ریسکهای بانکداری موثر واقع شود. از برنامههای آینده این بانک برای استفاده از هوش مصنوعی افزایش ارائه خدمات غیرحضوری با توجه به علاقهمندیهای نسل زد، توسعه بانکداری دیجیتال و الکترونیک همچنین پروژههای متعدد برای ایجاد شعب مجازی بانکها است که امروزه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته مورد بحث قرار گرفته است.
موسی رضایی میرقائد، مدیرعامل بیمه البرز، با اشاره بر اینکه امروزه در بسیاری از شرکت و مراکز بیمهای تبادل اسناد و مدارک فیزیکی منسوخ شده و با استفاده از اسکن مدارک و هوش مصنوعی خدمات ارائه میشوند، گفت: در فرایند صدور بیمهنامه، پرداخت و دریافت خدمات بیمهای یکی از مهمترین مشکلات ما، فاصله شرکتهای بیمه با بانکها است. به طور معمول بعد از برآورد خسارت پرداخت بانکی ممکن است بین ۲۴ الی ۷۲ ساعت به طول انجامد. تلاش ما این است که با استفاده از هوشمندسازی این تاخیر و فاصله در پرداختهای بانکی به حداقل زمان خود برسد. تاکنون ۴۰ الی ۵۰ درصد از فرایند هوشمندسازی در خدمات بیمهای صورت گرفته است و امروزه به دنبال هدف شخصیسازی بیمه برای مشتریان بر اساس سبک زندگی و موقعیت اجتماعی و کاری هستیم. این مساله مهمترین برنامهای است که میتواند با اقدام دفاتر بیمه و بانک به اهداف خود دست پیدا کند.
سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی، با تاکید بر اینکه تحولات دیجیتال باید ابتدا در ذهن مدیران درک شوند، گفت: درک این تحول باید ابتدا در ذهن مدیران صورت گیرد تا بتواند نتیجهبخش باشد. چراکه ذهنیت مدیری که تحول دیجیتال را درک کرده نسبت به دیدگاه یک مدیر که به دنبال شیوههای سنتی است متفاوت است. صنعت بانک و بیمه دو مقوله اصلی بخش بانکی و پولی هستند. اگر این دو به یکدیگر نزدیک شوند میتوانند به اقتصاد نیمهجان کشور جان تازهای دهند.
کامران ندری، استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق نیز ضمن ابراز امیدواری از پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه هوشمندسازی بانکی و ارائه خدمات بیمه به انتقاد از سرعت تحولات این هوشمندسازی در کشور نسبت به سایر کشورهای منطقه پرداخت و گفت: مشکلاتی مانند قطعی مکرر و سرعت کند اینترنت برای توسعه زیرساخت هوشمندسازی مشکلات جدی به وجود آورده است. از سوی دیگر توسعه زیرساختهای هوشمصنوعی نیازمند سرمایهگذاری کلانی است که باید مشخص شود این سرمایه را میتوان به تنهایی و در درون کشور تامین کرد یا خیر. با وجودی که امروزه از فناوریهای هوشمند استفاده میشود اما از فناوریهای فینتک و وامدهی دیجیتال به شکل واقعی استفاده نمیشود که همین موضوع موجب شده در مقایسه با بسیاری از کشورها از جمله کشورهای منطقه، عقب مانده باشیم.
علی تقیان، مدیر روابط عمومی کارگزاری بیمه دال، به برخی از راهکارهایی که در قالب هوش مصنوعی میتوان نسبت به چالشها ارائه داد پرداخت و افزود: بهبود فرایند و نوآوری در بیمه با کمک هوش مصنوعی میتواند به در فرایند صدور و خسارت به مخاطبان صنعت بیمه موثر واقع شود. از سوی دیگر این فناوری میتواند با ایجاد زیرساختی مبتنی بر API در ثبت خسارت به شرکتهای بیمه کمک زیادی کند. با توجه به اینکه در ۲۰ الی ۲۵ سال گذشته کمتر با نوآوری در صنعت بیمه روبرو بودهایم، به کارگیری هوش مصنوعی میتواند در بروز نوآوری در ارائه خدمات بیمه به مشتریان تاثیر زیادی داشته باشد.
ایمان ارسطو، مدیرعامل مرکز نوآوری پلنت، با انتقاد از جدی نگرفتن فضای استارتآپها توسط نهاد و شرکتهای ناظر گفت: قوانین استارتآپها یا جدی گرفته نمیشوند و یا به اندازهای مورد توجه قرار میگیرند که به سرکوب فضای استارتآپ، مانند مسدودیت درگاههای پرداخت، بیانجامد.
رویداد «فینشورتک» در روزهای ۷ تا ۹ اسفند ماه در برج میلاد برگزار خواهد شد.