مایکروسافت به دنبال خرید تیکتاک
بلومبرگ به نقل از رئيس جمهور آمریکا میگوید مایکروسافت در حال مذاکره با شرکت بایتدنس،…
۹ بهمن ۱۴۰۳
۸ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
معاونت علمی ریاست جمهوری حمایت مالی از شرکتهای دانشبنیان برای تسهیل در اختیار داشتن GPU را از مهرماه ۱۴۰۳ قطع کرده است.
به گزارش پیوست، معاونت علمی از اواخر سال ۱۴۰۱ به منظور کاهش هزینههای تامین GPU از شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه هوش مصنوعی حمایت مالی انجام داد. اما از پاییز ۱۴۰۳ این حمایت مالی دیگر ادامه نیافت.
محمدباقر سجادی، نایب رئیس کمیسیون هوش مصنوعی نصر تهران با اشاره به نوپا بودن شرکتهای این حوزه، تامین هزینههای GPU را گران قیمت توصیف کرد. از دید او اصلیترین کارکرد و دستاورد حمایت مالی معاونت علمی از آنها در این زمینه، تسهیل هزینههای تامین این فناوری است.
نایب رئیس کمیسیون هوش مصنوعی نصر تهران همچنین گفت:«پرداخت اجاره بها یا خرید یک GPU برای شرکت نشدنی نیست اما در نهایت این امر، افزایش هزینه برای شرکت و مشتریان لحاظ خواهد شد.»
سجادی مشتریان شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه هوش مصنوعی را مشتریان حاکمیتی، سازمانی و نهایی یا همان B2C برشمرد. او گفت:«در صورت ادامهدار بودن این روند شرکتها برای تامین این سرویس متحمل هزینههای قابل توجهی خواهند شد که در ادامه مشتریان نیز این تاثیر را احساس خواهند کرد.»
از نظر سجادی با توجه به اهمیت و گسترده شدن دامنه نفوذ هوش مصنوعی، رویکرد دولت و معاونت باید نسبت به این فناوری حمایتی باشد نه اینکه سنگاندازی اتفاق بیفتد. کوچک شدن بازار هوش مصنوعی، کاهش توسعه این فناوری در کشور، ضرر اقتصادی به خصوص اقتصاد دیجیتال و تضعیف کسب و کارها از جمله پیامدهایی است که سجادی آنها را نتیجه قطع حمایت دولت از تامین GPUها دانست.
نایب رئیس کمیسیون هوش مصنوعی نصر تهران با مخاطب قرار دادن دولت گفت:«در خواست و انتظار ما از دولت و حاکمیت با اهتمام به این موضوع که توسعه هوش مصنوعی در کشور باید در نظر گرفته شود و اقدامات در این راستا صورت بگیرد این است که رویکرد آنها حمایتی باشد نه قطع حمایتها.»
حسین مستخدمین حسینی، عضو کمیسیون هوش مصنوعی نصر تهران و مدیر توسعه اینترنت اشیا کشور نیز در گفتوگو با پیوست گفت:«درخواست اصلی ما پیرو توسعه هوش مصنوعی در کشور و رسیدن به اهدافی است که برای این فناوری معین شده است.»
او تداوم حمایتهای دولتی را یکی از الزامات تحقق جزو ۱۰ کشور برتر حوزه هوش مصنوعی بودن قلمداد کرد. مستخدمین در این رابطه گفت:« باید حمایتهای زیرساختی از تامین GPU صورت بگیرد تا بتوانیم اقتصاد دیجیتال کشور را در سطح بینالمللی توسعه دهیم.»
سجادی قطع ناگهانی این حمایت مالی را غیرقابل تصور عنوان کرد و نتیجه این اقدام را نیز برای شرکتهای دانشبنیان حوزه هوش مصنوعی چالشبرانگیز خواند. سجادی اشاره کرد که اگر این تصمیم به صورت یک روند طی میشد و به مرور حمایتهای مالی تامین GPU کاهش مییافت نتایج بهتری حاصل میشد.
در همین خصوص نیز مستخدمین حسینی رشد نیافتن اقتصاد دیجیتال، ضرر مالی شرکتهای هوش مصنوعی، مهاجرت نیروی انسانی را از پیامدهای اصلی قطع حمایت دولت از تامین GPU دانست.
او فرآیند جلب نظر دولت برای تامین این حمایتها را فرآیندی خواند که بسیار زمانبر بود. طبق گفته او مدتهای طولانی نامهنگاری و طرح مساله به معاونت صورت میگرفت که عموما بینتیجه ماند.
مستخدمین حسینی با توجه مضاعف به حوزه پزشکی و درمان، دشواری دسترسی به این فناوری را مساوی با کندی یا حتی توقف روند پیشبرد و پیشرفت کارهای درمانی با فناوری دانست.
سجادی نیز در رابطه با آغاز فرآیند حمایتی از تامین GPU گفت:«ابتدا این موضوع از سمت کمیسیون هوش مصنوعی نظام صنفی رایانهای حدود ۲ سال گذشته مطرح شد. این طرح از طریق ستاد اقتصاد دیجیتال به معاونت علمی ارسال شد. مرکز تحول و پیشرفت نیز در این مسیر تاثیرگذار بود. در نهایت معاونت با این طرح موافقت کرد.»