skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آنلاین شدن انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی؛ امیدی برای بقا

سمانه سمیع تحریریه

۷ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۸ بهمن ۱۴۰۳

انتخاب اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی در شرایطی پانزدهم بهمن به شکل آنلاین و حضوری برگزار می‌شود که در دور اول این انتخابات که حضوری برگزار شد چیزی در حدود ۴ درصد اعضا در این انتخابات شرکت‌ کردند، حال اعضای این اتحادیه امیدوارند با آنلاین شدن انتخابات در دور سوم، یک چهارم اعضا در انتخابات شرکت کنند و انتخابات به حدنصاب برسد.

به گزارش پیوست، در صورت شرکت یک چهارم اعضا یعنی تقریبا ۲ هزار نفر در این انتخابات اتحادیه تعیین تکلیف خواهد شد و منحل نمی‌شود.

الفت‌نسب: پیگیری‌هایمان نتیجه داد

انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی بیش از یک سال است که به تعویق افتاده و پس از دوبار به حد نصاب نرسیدن انتخابات و اصرار اعضا مبنی بر آنلاین شدن انتخابات، حالا قرار است انتخابات اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی پانزدهم بهمن ماه به دو صورت آنلاین و حضوری برگزار شود.

رضا الفت‌نسب ‎عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی در این باره به پیوست می‌گوید: بعد از پیگیری‌های بسیار با وزارت صمت، همکارانمان در وزارت صمت بالاخره مجاب شدند، انتخابات را آنلاین برگزار کنند. گرچه دیر به نتیجه رسیدیم و اطلاع‌رسانی هم به درستی انجام نشده است.

او ادامه می‌دهد: تا پانزدهم بهمن کمتر از ۱۰ روز زمان باقی است و هنوز هم شفاف نیست که این انتخابات آنلاین قرار است روی کدام سامانه برگزار شود. ضمن اینکه ساعت ۹ تا ۱۴ زمان کوتاهی است و سامانه‌های احراز هویت هم در ساعات پیک اغلب با اختلال مواجه هستند. امیدوارم این تجربه اول اصناف در برگزاری انتخابات به صورت آنلاین، تبدیل به تجربه موفقی شود و تکلیف اتحادیه مشخص شود.

رضا الفت‌نسب ‎عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی

الفت‌نسب درباره به حد نصاب رسیدن این انتخابات هم می‌گوید: از تعداد اعضا آمار دقیقی ندارییم اما حرف از حضور بین ۷۵۰۰ تا ۸هزار عضو می‌زنند. در دور اول و دوم، یک سوم و در دور سوم، حداقل یک چهارم اعضا باید شرکت کنند تا انتخابات به حد نصاب برسد.

او درباره سرنوشت اتحادیه اگر به حد نصاب نرسد هم اضافه می‌کند: خیلی روشن نیست که اگه به حد نصاب نرسد چه اتفاقی می‌افتد ،یک احتمال این است که در اتحادیه‌های دیگر ادغام شویم یا دوباره به صورت انتصابی اتحادیه را تشکیل دهند یا اتحادیه‌ها استانی می‌شود. که هر یک چالش بزرگی است. چون در واقع مجوز کسب و کارهای مجازی نمی‌توانند محدود به استان‌ها باشند.

نیما قاضی: رفتار غیرقانونی صمت کار را به بی‌رغبتی کشاند

نیما قاضی رئیس انجمن تجارت الکترونیک هم در این باره می‌گوید: امیدوارم آنلاین شدن انتخابات این بار نتیجه بدهد. در واقع عملکرد اتحادیه و انتصابی شدن آن در سال‌های اخیر فعالان صنفی، کسب و کارها و استارت‌آپ‌ها را نسبت به حضور در انتخابات بی‌انگیزه کرده است.

نیما قاضی رئیس انجمن تجارت الکترونیک

او ادامه می‌دهد: دلیل این بی‌انگیزی هم به رفتار غیرقانونی تصمیم‌گیرندگان در وزارت صمت برمی‌گردد که به صورت غیرقانونی مدتی جلوی برگزاری انتخابات را گرفتند و آن را به صورت انتصابی برگزار کردند. همین رویه باعث شد اعضای اتحادیه نسبت به شرکت در انتخابات بی‌اعتماد و ناامید شوند. تصمیمات اشتباه دولت قبلی راجع به اتحادیه کار سختی را پیش‌روی آینده این اتحادیه قرار داده است.

قاضی در مورد اهمیت حضور در این انتخابات می‌گوید: در دهه قبل مثل حالا ابزار محدودیت و کنترل‌گری دولت روی کسب و کارها و استارت‌آپ‌ها اعمال نشده بود، اما حالا دولت با انواع و اقسام مجوزها ابزارهای کنترلی خود را افزایش داده است و با کنترل حداکثری یا جلوی به وجود آمدن بیزینس‌ها یا امکان رشد و توسعه آنها را می‌گیرد.

او ادامه می‌دهد: حالا و در این شرایط است که فعالان بخش خصوصی با ابزارهایی مثل اتحادیه‌ها از حقوق خود دفاع کنند. حالا کسب و کارهای نوآورانه‌ای در حوزه مسکن، کریپتو، توکنایز ملک، طلا به وجود آمده است که هر کدام برای خود می‌توانند موج جدیدی از کسب و کارهای جدید را ایجاد کنند. هر موج جدید هم همیشه مخالفت دولت و مقابله دولت با کسب و کارها را پیش‌رو دارد. اتحادیه است که با تنوع و قدرت می‌تواند از حقوق اعضا دفاع کند.

مهدی خدادادی: اتحادیه قابل جایگزینی نیست

مهدی خدادای رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور هم درباره اهمیت حضور در انتخابات می‌گوید: تعدد نهادهای خصوصی از منظر وجود ابزارهایی که امکان مطالبه‌گری و گفت‌وگو با بدنه حاکمیت را فراهم کنند به شدت حائز اهمیت است. ماده ۸۷ قانون نظام صنفی نشان می‌دهد فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی مستلزم اخذ پروانه کسب از اتحادیه مربوطه است و «نصر» به دلیل نداشتن امکان ارائه مجوز فعالیت صنفی به کسب‌وکارها نمی‌تواند جایگزین اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی باشد ضمن اینکه اتحادیه ظرفیت قابل استفاده مفیدی را فراهم می‌کند که قابل جایگزینی با نهاد دیگری نیست. باید هر یک به سهم خود از اتحادیه محافظت کنیم و با حضور در انتخابات کمک کنیم این اتحادیه منحل نشود.

مهدی خدادای رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور

خدادادی همچنین در مورد نظرات افرادی که بودن یا نبودن اتحادیه را بی‌تاثیر می‌دانند می‌گوید: حضور کسب و کارهای فناورانه امروز ثمره روزهایی است که اعضای اتحادیه در سال‌هایی که اتحادیه انتصابی نبوده به انجام رسانده‌اند. آنها کاشتند و ثمره آن برای ما مانده است. خیلی از کسب و کارها نتیجه همان تلاش‌هاست. اگر هنوز خلایی از نبود اتحادیه احساس نمی‌شود به این معنی نیست که اگر اتحادیه نباشد هم مشکلی ایجاد نمی‌شود.

مصطفی اکرمی: اتحادیه ایجاد شفافیت می‌کند

مصطفی اکرمی مدیرعامل میلی‌گلد و نایب رئیس کمیسیون ولث‌تک انجمن فین‌تک هم درباره اهمیت اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی در توسعه و تنظیم‌گری فعالیت‌های اقتصادی در فضای دیجیتال می‌گوید: اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی با ارائه چارچوب‌های قانونی شفاف و مقررات نظارتی دقیق، می‌تواند نقشی موثر در تقویت اعتماد عمومی و حمایت از کسب‌وکارهای دیجیتال ایفا کرده و بستری برای توسعه پایدار، ایجاد شفافیت و ارتقای استانداردها در این حوزه فراهم کند.

مصطفی اکرمی مدیرعامل میلی‌گلد و نایب رئیس کمیسیون ولث‌تک انجمن فین‌تک

اکرمی در مورد تاثیر وجود اتحادیه در کسب و کارهای نوآورانه هم توضیح می‌دهد: در میان بخش‌های متنوع اقتصاد دیجیتال، بازار خرید و فروش آنلاین طلا یکی از حساس‌ترین و پیچیده‌ترین حوزه‌هاست. اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی با تعیین چارچوب‌های شفاف و اعمال نظارت دقیق، شرایطی را فراهم می‌کند که پلتفرم‌های فعال در این حوزه فعالیتی شفاف، قانونی و قابل اعتماد داشته باشند و با گسترش اعتماد، مانع ورود فعالیت‌های غیرقانونی به این حوزه شوند.

از نظر او: بازگشت اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی به شرایط باثبات و ارتقای جایگاه آن، نه‌تنها به تقویت اعتماد عمومی منجر خواهد شد، بلکه مسیر رشد پایدار و قانونمند کسب‌وکارهای آنلاین را نیز هموار خواهد کرد.

سرپرست اتحادیه کسب و کارهای مجازی

مینا مهرنوش که حالا سرپرست اتحادیه کسب و کارهای مجازی است هم نمی‌داند اگر این بار هم انتخابات به حد نصاب نرسد چه اتفاقی می‌افتد. او در این باره می‌گوید: تصمیم نهایی اینکه اگر انتخابات این بار هم به حد نصاب نرسد به عهده هیات عالی نظارت است و من در این تصمیم‌گیری نقشی ندارم، برای خودم هم همه چیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

https://pvst.ir/k4m
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو