skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آموزش

نسرین ابوئی نویسنده میهمان

۴ دلیل برای یادگیری پایتون؛ حتی اگر نمی‌خواهید یک برنامه‌نویس باشید

نسرین ابوئی
نویسنده میهمان

۳۱ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

دلایل یادگیری پایتون

یادگیری پایتون چیزی است که ممکن است به آن فکر کرده‌ باشید، اما چون قصد نداشتید وارد برنامه‌نویسی و توسعه شوید، به دنبال این هدف نرفته‌اید. ولی بهتر است که دوباره به آن فکر کنید. پایتون کاربردهای متنوعی دارد، حتی به عنوان آزمایش‌های سرگرم‌کننده برای موارد استفاده شخصی می‌توانید از آن بهره ببرید.

پایتون ساختار عبارات یا سینتکس و خوانایی ساده‌ای را ارائه می‌دهد که آن را برای زبان‌آموزان جدید ایده‌آل می‌کند. تطبیق‌پذیری پایتون فراتر از توسعه نرم‌افزار و برنامه‌نویسی، به علم داده، اتوماسیون یا خودکارسازی، توسعه‌دهنده بازی و کدنویسی خلاق قابل گسترش است. قابلیت‌های اتوماسیون پایتون می‌تواند کارهای روزانه را ساده‌تر کند و بدون در نظر گرفتن تفاوت در صنایع مختلف، به همه‌ی مشاغل ارزش افزوده ارائه دهد. در این مطلب دلایلی را با هم بررسی می‌کنیم که به شما نشان می‌دهد باید یادگیری پایتون را از امروز شروع کنید.

سهولت نصب و یادگیری پایتون
یادگیری پایتون برای مبتدیان آسان است.

۱. یادگیری پایتون برای مبتدیان مناسب است

پایتون به عنوان یکی از مبتدی‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی معروف است و حتی برای افرادی که تجربه برنامه نویسی ندارند، یک انتخاب ایده‌آل است. ساختار عبارات یا سینتکس پایتون ساده، خوانا و شبیه زبان روزمره است، بنابراین نسبت به زبان‌های دیگر برای تازه‌آموزان کم‌تر ترسناک است. برای شروع یادگیری پایتون نیازی به نگرانی در مورد ساختار پیچیده عبارات یا اصطلاحات فنی بیش از حد ندارید. همین عامل یادگیری را بسیار آسان‌تر می‌کند.

برنامه «Hello, World!» به طور سنتی اولین برنامه‌ای است که مبتدیان یاد می‌گیرند. بیایید ببینیم که در پایتون در مقایسه با C چگونه به نظر می‌رسد. در C این‌گونه به نظر می‌رسد:

برنامه «Hello, World!» در یادگیری پایتون
برنامه «Hello, World!» در یادگیری پایتون

حالا آن را با آنچه در پایتون به نظر می‌رسد، مقایسه کنید:

تفاوت یادگیری پایتون و C
برنامه «Hello, World!» در یادگیری پایتون با C تفاوت دارد.

در بسیاری از زبان‌های دیگر، یک برنامه مشابه ممکن است برای راه‌اندازی به چندین خط کد نیاز داشته باشد که باعث می‌شود برای مبتدیان کمتر قابل درک باشد. پایتون این پیچیدگی اضافی را کاهش می‌دهد و به شما امکان می‌دهد به جای نیازهای فنی زبان بر یادگیری مفاهیم اصلی تمرکز کنید. کد پایتون اغلب به عنوان یک کد نزدیک به زبان طبیعی (natural language) توصیف می‌شود. به این معنی که حتی اگر در برنامه‌نویسی تازه کار باشید، خواندن و درک آن آسان‌تر است.

علاوه بر یادگیری پایتون، تنظیم و شروع استفاده از آن هم آسان است. برخلاف برخی از زبان‌ها که نیاز به مراحل نصب گسترده، محیط‌های توسعه پیچیده یا برخورد دستی یا manual با متغیرهای PATH دارند، پایتون را می‌توان از ویرایشگرهای متن ساده یا پلتفرم‌های آنلاین مانند Jupyter Notebook یا Google Colab نصب و اجرا کرد.

یادگیری پایتون برای خودکارسازی کارهای تکراری
یادگیری پایتون برای خودکارسازی کارهای تکراری عالی است.

۲. پایتون یک زبان همه‌کاره است

یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت پایتون تطبیق‌پذیری آن است. به لطف اکوسیستم کتابخانه‌ای گسترده، پایتون را می‌توان برای طیف گسترده‌ای از اپلیکیشن‌ها فراتر از توسعه نرم‌افزار سنتی استفاده کرد. از علم داده و هوش مصنوعی گرفته تا توسعه وب، اتوماسیون (خودکارسازی) و حتی امنیت سایبری، انعطاف‌پذیری پایتون به شما اجازه می‌دهد تا از قدرت آن برای نیازهای خاص خود در زمینه‌های مختلف استفاده کنید. این باعث می‌شود پایتون فوق‌العاده ارزشمند باشد. در واقع حتی اگر قصد ندارید یک توسعه‌دهنده حرفه‌ای شوید، پایتون ارزش خود را به شما اضافه می‌کند.

پایتون زبان انتخابی برای علم داده و یادگیری ماشینی (ML) است. با کتابخانه‌هایی مانند Pandas، NumPy و Matplotlib، می‌توانید دستکاری داده‌ها (data manipulation)، تجزیه و تحلیل آماری (statistical analysis) و تجسم داده (visualization) را به راحتی انجام دهید. کتابخانه‌هایی مانند scikit-learn، TensorFlow و PyTorch پیاده‌سازی مدل‌های یادگیری ماشین را برای مبتدیان و حرفه‌ای‌ها در دسترس قرار می‌دهند.

یادگیری پایتون برای خودکارسازی کارهای تکراری عالی است، و آن را برای متخصصان تقریباً در هر زمینه‌ای ارزشمند می‌کند. چه تغییر نام فایل‌ها به صورت انبوه، ارسال ایمیل‌های خودکار، خواندن/ نوشتن فایل‌ها یا مدیریت صفحات گسترده (spreadsheets) باشد، پایتون می‌تواند به صرفه‌جویی در زمان و ساده‌سازی جریان‌های کاری کمک کند.

پایتون به برنامه‌های صرفا فنی محدود نمی‌شود. بلکه در زمینه‌های خلاقانه مانند توسعه بازی و کدنویسی خلاق مورد استفاده قرار می‌گیرد. با کتابخانه‌هایی مانند Pygame، می‌توانید بازی‌های دو بعدی و برنامه‌های تعاملی ایجاد کنید، حتی اگر در زمینه کدنویسی تازه کار هستید.

۳. می‌توانید کارهای روزانه خود را خودکارسازی کنید

یادگیری پایتون برای سازماندهی خودکار فایل‌ها
یادگیری پایتون می‌تواند به شما در سازماندهی خودکار فایل‌ها کمک کند.

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، سادگی و کتابخانه‌های گسترده پایتون آن را برای خودکارسازی کارهای تکراری ایده‌آل می‌کند. خبر خوب این است که برای شروع کار با اتوماسیون یا خودکارسازی اولیه هم نیازی نیست برنامه‌نویس باشید. حتی با حداقل دانش پایتون، می‌توانید کارهای رایج مانند مدیریت فایل‌ها، کار با اکسل، ارسال ایمیل یا کار با تصاویر را خودکارسازی کنید.

به عنوان مثال، اگر اغلب فایل‌ها را دانلود می‌کنید و پوشه Downloads شما به هم ریخته می‌شود، یادگیری پایتون می‌تواند به شما در سازماندهی خودکار فایل‌ها بر اساس نوع (مثلاً اسناد، تصاویر، ویدئوها) کمک کند. تنها با چند خط کد، می‌توانید برای هر فایل پوشه‌هایی ایجاد کرده و بر اساس آن فایل‌ها را مرتب و جابه‌جا کنید.

اسکریپت سازماندهی خودکار فایل‌ها
یادگیری پایتون؛ اسکریپت سازماندهی خودکار فایل‌ها

این اسکریپت پوشه مشخص شده را اسکن، نوع فایل را بررسی و هر فایل را به پوشه تعیین شده خود منتقل می‌کند. از این به بعد، به‌جای مرتب‌سازی دستی فایل‌ها، می‌توانید هر زمان که نیاز به سازماندهی دانلودهای خود داشته باشید، این اسکریپت را اجرا کنید. بنابراین در وقت شما صرفه‌جویی می‌شود و می‌توانید فضای کاری خود را مرتب و بدون شلوغی نگه دارید.

۴. پایتون می‌تواند به شغل شما ارزش اضافه کند

چه قصد دارید شغل خود را در حوزه فناوری شروع کنید، یا بخواهید برخی از کارهایی را که در حال حاضر در شغل خود انجام می‌دهید خودکارسازی کنید، یا قصد تغییر شغلی دارید، یادگیری پایتون می‌تواند به شما کمک کند مزیت رقابتی به دست بیاورید. نویسنده این مطلب می‌گوید: «اگر بخواهم صادقانه بگویم، من یک توسعه‌دهنده تمام وقت نیستم، اما بهبود مهارت پایتون درهایی را پیش روی من باز کرد که حتی نمی‌دانستم وجود دارند. من اغلب از پایتون برای ایجاد پروژه‌های کوچکی استفاده می‌کنم که به زندگی روزمره و کارم کمک می‌کند. به خصوص بیشتر از آن برای تجزیه و تحلیل فایل‌های تصویری، تست وب و تست مدل‌های یادگیری ماشینی استفاده می‌کنم.

بهترین قسمت یادگیری پایتون این است که برای بهره‌مندی از آن، حتی لازم نیست در زمینه فناوری کار کنید. فرض کنید، شما در زمینه بازاریابی کار می‌کنید و می‌خواهید ترافیک وبسایت یا داده‌‌های مشتری را تجزیه و تحلیل کنید تا تصمیمات مبتنی بر داده بگیرید. پایتون به شما اجازه می‌دهد تا داده‌ها را به تنهایی جمع‌آوری، پاکسازی و تجسم یا نمودارسازی کنید. بسیاری از کتابخانه‌های پایتون وجود دارند که به شما امکان می‌دهند گرایش‌های مربوط به مشتری و الگوهای منطقه‌ای را تجزیه و تحلیل کنید. در نهایت می‌توانید اطلاعات مفید و بینش‌هایی را به تیم خود ارائه دهید. این شما را به عضوی آگاه‌تر و تأثیرگذارتر در تیمتان تبدیل می‌کند.

بنابراین، حتی اگر قصد ورود به حوزه فناوری را ندارید، داشتن پایتون در جعبه ابزارتان نشان می‌دهد که شما سازگار و باهوش هستید. کارفرمایان دوست دارند متقاضیان شغلی را انتخاب کنند که می‌توانند جریان کار را ساده و داده‌ها را تجزیه و تحلیل کنند یا حتی راه حل‌های خلاقانه ای برای مشکلات روزمره ارائه دهند. این یکی از آن مهارت‌هایی است که بدون سر و صدا شما را به عضوی ضروری در محل کارتان تبدیل می‌کند.

سخن آخر

پایتون یک زبان سرگرم‌کننده برای یادگیری و کار با آن است. علاوه بر این، شما می‌توانید آن را برای همه نوع کار استفاده کنید. اگر به طور کلی به یادگیری علاقه‌مند هستید یا قصد یادگیری پایتون را دارید، از اصول اولیه مانند دانستن اصطلاحات مهم آن شروع کنید. هنگامی که به آن دست پیدا کردید، شروع به ساخت پروژه‌های کوچک مانند یک اپلیکیشن پرسش سوال (quiz app) یا یک چت‌بات ساده کنید.

منبع: howtogeek

https://pvst.ir/kvu

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو