مصاحبه نیل موهان، رئیس یوتیوب با فایننشال تایمز: از هوش مصنوعی تا سیاست و رقابت
نیل موهان، رئيس یوتیوب، در مصاحبهای با فایننشال تایمز به تاثیر هوش مصنوعی در این…
۱۶ دی ۱۴۰۳
۱۴ دی ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
چین در تلاش است تا برای تقویت بازار داخلی گوشیهای هوشمند، یارانههایی که پیشتر شامل لوازم خانگی و خودروها میشد را به وسایل الکترونیکی از جمله گوشی و تبلت توسعه دهد.
به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، مقامات آژانس ارشد برنامهریزی اقتصادی دولت چین میگویند یک طرح تعوض کالا که در حال حاضر شامل لوازم خانگی و خودرو میشود را امسال به گونهای توسعه میدهند تا لوازم شخصی الکترونیکی از جمله گوشی،تبلت و ساعتهای هوشمند را نیز در بر بگیرد.
رفتار مصرفکنندگان چینی در دوران پس از همهگیری به کلی تغییر کرده است و کاربران چینی در حال حاضر یک گوشی هوشمند را مدت طولانیتر نگه میدارند که شاید یکی از دلایل آن نبود قابلیتهای جذاب جدید است اما مشکلات اقتصادی نیز بدون شک نقش بهسزایی در این تغییر رفتار دارند.
سرمایهگذاران امیدوارند که یارانههای دولت چین همانگونه که بازار خودروها و لوازم خانگی را تقویت کرد بتواند بزرگترین بازار گوشی هوشمند جهان را نیز تقویت کند و به ویژه فروش برندهای داخلی از جمله هواوی و شیائومی افزایش یابد. با این حال چنین یارانهای بدون شک خبر خوشی برای شرکتهای تجارت الکترونیک از جمله علیبابا و JD.com خواهد بود.
در سالهای اخیر با بازگشت هواوی به بازار گوشیهای هوشمند، سهم فروشندگان خارجی از جمله اپل در بازار این کشور کاهش یافته است و با اینکه آیفون ۱۶ موفقیت بیشتری را به نسبت آیفون ۱۵ به دنبال داشت اما برندهایی مثل هواوی و اوپو نیز بخشی سهم بازیگران خارجی از آن خود کردهاند.
یوان دا، معاون دبیرکل کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات، میگوید دولت چین برای تامین مالی این یارانهها، فروش اوراق قرضه بلندمدت خزانه را به شکل قابل توجهی افزایش داده است. براساس این طرح شرکتها نیز به ارتقای تجهیزات خود تشویق میشوند.
این دومین بار است که رهبران چین در یک دهه اخیر برای تحریک مصرف و افزایش تقاضای داخلی تلاش میکنند و از این موضوع به عنوان یکی از اولویتهای اصلی خود در سال ۲۰۲۵ یاد کردهاند.
علاوه بر دولت مرکزی، استانها و مناطق مختلف چین نیز طرحهای ویژهای را برای افزایش مصرف در نظر گرفتهاند. در اواخر سال ۲۰۲۴، چندین استان چین طرح تعویض کالای خود را برای دستگاههای شخصی و گوشی کلید زدند اما بدون شک طرح سراسری دولت مرکزی اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.
دولت مرکزی در ماه جولای ۳۰۰ میلیارد یوان (۴۱.۱ میلیارد دلار) سرمایه بهدست آمده از اوراق ویژه خزانه را به حمایت از یارانهها اختصاص داد. تلاشهای دولت مرکزی و محلی باعث شد تا فروش خانه و لوازم خانگی از ماه سپتامبر افزایش یابد. یارانههای ارتقای تجهیزات تجاری نیز قرار است نواحی تازهای مثل تجهیزات کشاورزی را نیز شامل شود. یوان میگوید به زودی یک طرح ویژه برای توسعه یارانههای منتشر میشود.
چین پیش از این هم براساس بخشی از طرح محرک مصرف خود که در اواخر سال ۲۰۰۷ برای مقابله با بحران مالی جهانی کلید خورد، یارانهای برای خرید گوشی موبایل در نظر گرفتهاند. این طرح شهروندان روستایی را هدف میگرفت و چیزهای دیگری مثل لوازم خانگی، کامپیوتر و خورد را نیز پوشش میداد و در سال ۲۰۱۳ به پایان رسید.