skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رقابت برسر توسعه زیرساخت رایانشی: مایکروسافت بزرگترین مشتری پردازنده‌های انویدیا

۲۸ آذر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

گزارش جدیدی نشان می‌دهد که حامی اصلی اوپن‌ای‌آی بزرگترین مشتری پردازنده‌های هوش مصنوعی انویدیا است و با قدرت تمام برای توسعه زیرساخت هوش مصنوعی خود تلاش می‌کند. بزرگترین رقبای این شرکت تنها نصف این تعداد را از انویدیا خریداری کرده‌اند و پردازنده‌های انویدیا در سال جاری بخش مهمی از مخارج زیرساخت شرکت‌ها را به خود اختصاص می‌دهند. براساس این گزارش، شرکت‌های فناوری جهان در سال جاری ۲۲۹ میلیارد دلار برای توسعه زیرساخت دیتاسنتری هزینه می‌کنند.

به گزارش پیوست به نقل از فایننشال تایمز، تحلیلگران شرکت مشاوره فناوری Omdia می‌گویند مایکروسافت حدود ۴۸۵ هزار چیپ Hopper را در سال جاری از انویدیا خریداری کرده است. با توجه به این آمار مایکروسافت بزرگترین مشتری انویدیا است و پس از آن شرکت متا با ۲۲۴ هزار چیپ Hopper در جایگاه دوم است. رقبای ابری مایکروسافت از جمله آمازون و گوگل نیز دیگر مشتریان بزرگ انویدیا هستند.

در حالی که تقاضا برای پردازنده‌های انویدیا در دو سال گذشته همواره بیشتر از عرضه این شرکت بوده است، مایکروسافت با خرید تعداد زیادی از این پردازنده‌ها توان بالایی برای تامین زیرساخت سیستم‌های هوش مصنوعی فراهم کرده است.

در سالی که گذشت، شرکت‌های بزرگ فناوری ده‌ها میلیارد دلار روی دیتاسنتر‌های مجهز به پردازنده‌های انویدیا هزینه کرده‌اند و تیم سبز در موج جدید هوش مصنوعی به یکی از مهمترین شرکت‌های جهان تبدیل شده است.

مایکروسافت نیز یکی از مهمترین ارائه دهندگان زیرساخت در عصر هوش مصنوعی است. زیرساخت ابری Azure از این شرکت برای آموزش مدل o1 اوپن‌ای‌آی، مدل استدلال محور این شرکت، استفاده می‌شود و به جنگ رقبایی از گوگل، xAI ایلان ماسک، آنتروپیک و رقبای چینی خواهد رفت.

طبق برآورد Omdia، دو شرکت چینی بایت‌دنس و تنسنت نیز هرکدام در سال جاری حدود ۲۳۰ هزار پردازنده انویدیا از جمله مدل H20 را سفارش داده‌اند. این مدل یک نسخه ضعیف‌تر از مدل Hopper است که با توجه به تحریم‌های صادرات آمریکا برای فروش در چین طراحی شده است.

آمازون و گوگل که همانند متا به استفاده از چیپ‌های شخصی‌سازی شده بومی برای جایگزین کردن فناوری انویدیا روی آورده‌اند نیز هرکدام به ترتیب ۱۹۶ هزار و ۱۶۹ هزار پردازنده Hopper را در سالی که گذشت خریداری کرده‌اند.

تحلیلگران Omdia در این برآورد از داده‌های مخارج عمومی شرکت‌ها، محموله‌های سرور و اطلاعات زنجیره عرضه استفاده کرده‌اند.

با توجه به تقاضای چشمگیر از سمت شرکت‌های بزرگ فناوری برای پردازنده‌های گرافیکی انویدیا، ارزش این شرکت در سال جاری و پس از رونمایی از چیپ Blackwell، نسخه جدید‌تر Hopper، به بیش از ۳ هزار میلیارد دلار رسید.

با این حال در ماه‌های اخیر و پس از رقابت تازه از سمت شرکت‌های بزرگ فناوری برای تولید چیپ بومی و احتمال اخلال در روابط تجاری این شرکت با فعالان چینی، روند افزایش ارزش سهام انویدیا متوقف شده است.

بایت‌دنس و تنسنت در حالی در جمع بزرگترین مشتریان انویدیا حضور دارند که ایالات متحده آمریکا محدودیت‌هایی را برای صادرات پردازنده‌های هوش مصنوعی آمریکا به چین در نظر گرفته است.

مایکروسافت، که حدود ۱۳ میلیارد دلار روی اوپن‌ای‌آی سرمایه‌گذاری کرده است، بزرگترین خریدار پردازنده‌های انویدیا است و از آن برای توسعه زیرساخت در راستای حمایت از خدمات هوش مصنوعی خود و دستیار کوپایلوت استفاده می‌کند و در عین حال دیگر شرکت‌ها نیز می‌توانند با اجاره زیرساخت Azure به توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی خود بپردازند.

براساس این آمار، مایکروسافت در سال جاری سه برابر سال ۲۰۲۳ پردازنده هوش مصنوعی انویدیا خریداری کرده است.

مایکروسافت می‌گوید توسعه زیرساخت دیتاسنتری مناسب یک فرایند بسیار پیچیده و هزینه‌بر است و با برنامه‌ریز چند ساله انجام می‌گیرد و این شرکت همچنین یک حاشیه امنیتی را برای افزایش احتمالی تقاضا در نظر گرفته است.

طبق برآورد Omdia، شرکت‌های فناوری جهان در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۲۹ میلیارد دلار روی سرور‌ها هزینه می‌کنند و مایکروسافت و آمازون به ترتیب با ۳۱ و ۲۶ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری، بزرگترین فعالان این حوزه هستند.

با توجه به سرمایه‌گذاری گسترده شرکت‌های ارائه دهنده زیرساخت و توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی برای توسعه زیرساخت رایانشی، چیپ‌های انویدیا بخش مهمی از مخارج شرکتی به خود اختصاص می‌دهند.

 

https://pvst.ir/jsd

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو