آمریکا دو نهاد چینی را به اتهام مشارکت در هک زیرساخت و وزارت خزانهداری تحریم کرد
دولت بایدن روز جمعه از تحریمهایی برای دو نهاد چینی متهم به حمله سایبری خبر…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۴ آبان ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
والاستریت ژورنال میگوید انویدیا قصد دارد فناوری جدیدی که برای روباتهای انساننما طراحی کرده است را در نیمه اول سال ۲۰۲۵ روانه بازار کند. طبق اعلام یکی از مدیران ارشد تیم سبز که به تاریخ عرضه این فناوری اشاره کرده است، انویدیا قصد دارد با این کامپیوترها به بخش در حال توسعه روباتها ورود کند و در نقش یک ارائه دهنده فناوری همانند گوگل در صنعت گوشیهای هوشمند ایفای نقش خواهد کرد.
به گزارش پیوست، این کامپیوترها که Jetson Thor نام دارند را انویدیا چندی پیش در سال جاری رونمایی کرد. این کامپیوترها با استفاده از هوش مصنوعی امکانات بیشتری برای خودمختاری روباتها و ارتباط آنها با انسانها و محیط اطراف فراهم میکنند.
کامپیوتر Jetson Thor جدیدترین عضو پلتفرم جتسون از انویدیا است که روی اپلیکیشنهای هوش مصنوعی تمرکز دارد و عضو جدید آن روی روباتیک متمرکز است.
این شرکت به جای رقابت مستقیم با تولیدکنندگان روبات از جمله تسلا، در تلاش است تا جایگاه خود را به عنوان عرضه کننده فناوری تثبیت کند و ماهیتی همچون گوگل در حوزه گوشیهای هوشمند را رقم بزند.
با این حال دیپو تالا، نایب رئیس بخش روباتیک و رایانش لبهای انویدیا میگوید، تیم سبز بازاری چند پاره را هدف گرفته که «صدها هزار» سازنده روبات در آن فعالیت دارند و برخلاف صنعت گوشیهای هوشمند در تسخیر چند بازیگر بزرگ نیست.
تالا در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به همکاریهای انویدیا با تولیدکنندگانی مثل Siemens و Universal Robots، گفت: «ما در حال فراهم کردن پلتفرمی برای روباتها هستیم؛ ما سازنده روبات نیستیم.»
طبق گفته ایلان ماسک، روبات انساننمای شرکت تسلا با نام Optimus احتمالا تا پایان سال ۲۰۲۵ با تعداد محدود تولید میشود و تولید آن در سال ۲۰۲۶ افزایش مییابد.
تالا میگوید شرکتش فناوری لازم برای ساخت روباتهای انساننما را در اختیار تسلا میگذارد و این تولیدکننده خودرو به دنبال پیشروی در جهان روباتها است.
در عین توجه بخش مهمی از بازار به خودروهای خودران، روباتهای انساننما نیز از پتانسیل بالایی برخوردارند. این فناوری میتواند نحوه تعامل انسان و ماشین را به طور کامل در بخشهای مختلف متحول کند و در حوزههایی مثل تولید و ساختساز و یا درمان نیز کاربرد دارد.
با این حال انتظار نمیرود که تولیدکنندهای مثل تسلا در سال ۲۰۲۵ تعداد زیادی از این روباتهای انساننما را تولید و عرضه کند و برای فراگیر شدن آن باید چند سالی منتظر بود.
در عین حال شرکتهای بزرگی در چین و آمریکا به عنوان پیشگام این صنعت وارد عمل شدهاند و در دو اقصتاد اول جهان شاهد تلاشهای بسیاری برای تولید و استفاده از آنها هستیم. تالا میگوید مشکلاتی مثل کمبود نیروی کار باعث شده تا چین با جدیت به این بازار وجود کند.