مدیرعامل شب: میانگین رزرو سفرها از ۲۷ روز به ۹ روز رسیده است
مدیرعامل «شب»، پلتفرم فعال در حوزه گردشگری و رزرو اقامتگاه معتقد است شرایط اقتصادی و…
۲۶ دی ۱۴۰۳
۲۶ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
جمعآوری دادهها و ایجاد ارزش افزوده توسط آنها معیار اصلی ارزشگذاری پلتفرمهای سلامت دیجیتالی است. این اعتقاد ژوبین علاقبند مدیرعامل گروه سرمایهگذاری لیان است. او عامل اصلی ارزشمند شدن استارتآپهای حوزه سلامت دیجیتال را در دادههای جامع و قابل اتکا و استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی برای تحلیل و ایجاد ارزش افزوده روی آنها میداند.
به گزارش پیوست، ژوبین علاقبند مدیرعامل لیان کپیتال در سمینار سلامت روان الکترونیک دانشگاه شهید بهشتی در ارائهای به بیان وضعیت سرمایهگذاری در حوزه سلامت دیجیتال در کشور پرداخت و گفت: کرونا به رشد حوزه سلامت دیجیتال در ایران و جهان کمک زیادی کرد. اما به واقع رشد و توسعه حوزه سلامت دیجیتالی در کل جهان از سایر حوزهها کمتر است و در ایران این شرایط کمتر هم هست.
علاقبند در ادامه به تفاوت شرایط سرمایهگذاری در ایران و جهان اشاره کرد و توضیح داد: میزان ارزشگذاری استارتآپها در ایران به دلیل شرایط اقتصادی بسیار متفاوت از سایر کشورهاست. برای مثال دیجیکالا و اسنپ اگر در کشوری دیگر ارزشگذاری میشدند ارزش واقعی آنها مشخص میشد. اما در حقیقت آنچه پلتفرمها را میلیارد دلاری و ارزشمند میکند میزان دیتا و جمعآوری آن است. اگر علاوه بر آن توسط هوش مصنوعی و تکنولوژیها ارزش افزودهای بر آن اضافه کنند ارزش بسیار بیشتری هم پیدا میکنند. در حوزه سلامت دیجیتال این هوشمندی جدا از بحث درمان به سایر صنایع مثل صنعت بیمه و حتی فینتکها کمک میکند.
طبق گفته علاقبند در حالحاضر سلامت دیجیتال در جهان بر پایه پیشگیری رفته است و شخصیسازی اطلاعات بیماران از الزامات مهم در این حوزه است.
او در ادامه به سهم قابل توجه روانپزشکی در ویزیت آنلاین هم اشاره کرد و گفت: هرگز کسی نمیتواند با تکنولوژی و با آسایش ایجاد شده توسط آن مقابله کند. گرچه فضای سرمایهگذاری در ایران کمتر از فاجعه نیست اما اتصال دانشگاه به بازار میتواند به رفع این چالش کمک کند و این شرکتهای سرمایهگذار هستند که میتوانند این کار را انجام دهند.
در ادامه این رویداد اساتید و دانشجویان حوزه روانپزشکی به نقش فناوریها در سلامت روان پرداختند و همچنان نقش انسانی را پراهمیتترین بخش در روانپزشکی اعلام کردند.
آنها در ادامه از هوش مصنوعی مسئولیتپذیر و توجه به پروتکلهای انسانی در درمان روان افراد صحبت کرده و تاکید کردند همیشه هم AI قابل اتکا نیست. آنها با مثالهایی از توصیههای اشتباه چتباتها در زمینه خودکشی از بالغ نشدن این حوزه و اهمیت نقش انسانی سخن گفتند.
آنها در نهایت استفاده از خدمات آنلاین،اینترنت، اسمارتفونها و گجتهای هوشمند را جزو ابزارهایی معرفی کردند که در کاهش هزینههای درمانی و تنوع راهکارهای درمانی نقش بسیار خوبی ایفا کردهاند.