skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل گلدیکا: مشتریان باید طلای آب شده را تحویل بگیرند

۱۴ آذر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

بازار فروش آنلاین طلای آب شده همچنان داغ است و در این میان خالی‌فروشی یکی از نگرانی‌های اصلی رگولاتور و کسب و کارهای فعال این حوزه است.

به گزارش پیوست، علیرضا عیوضی، مدیرعامل گلدیکا معتقد است که همه مشتریان باید اقدام به تحویل فیزیکی طلای آب شده کنند. با لحاظ این نکته که طلا کارکرد سرمایه‌ای و دارایی دارد نگهداشت آن به ویژه در مقادیر بالا توسط سامانه‌ها برای مشتریان مثبت نخواهد بود.

انتشار خبر توقف سرویس‌دهی ۲ پلتفرم فروش آنلاین طلا به دلیل تطابق نداشتن با دستورالعمل فعالیت بانک مرکزی و وزارت صمت یکی از خبرهایی بودکه دوباره توجه فعالان این بازار را به خود جلب کرد.

مدیرعامل گلدیکا تعلق نگرفتن اجرت، سود فروشنده و مالیات را اصلی‌ترین ویژگی‌های طلای آب شده نام برد که عامل جذابی برای خرید آن است. او اشاره کرد که خریداری طلا به صورت آب شده امر و اتفاق جدیدی نیست و شاید شکل آنلاین آن تازه باشد. این حوزه از زمان‌های گذشته نیز مورد توجه سرمایه‌گذاران و اشخاصی بود که قصد حفظ ارزش پول را داشتند.

خودتنظیم‌گری برای دارایی طلایی

عیوضی معتقد است از سال ۱۳۹۹ که تقریبا زمان شکل‌گیری کسب و کارهای جدی طلای آنلاین به شمار می‌رود تعدادی پلتفرم با اخذ مجوز از سمت اتحادیه کسب و کارهای مجازی تحت ضوابط ابلاغ شده شروع به کار کردند. ضوابط از سمت دبیرخانه هیات عالی نظارت بر اصناف ابلاغ شده بود که دستورالعملش هم موجود است. اتحادیه کسب و کارهای مجازی هم متولی این حوزه و صادرکننده مجوز بود.

عیوضی با اشاره به این تاریخچه نتیجه گرفت فعالیت طلافروشی به صورت آنلاین را در حال حاضر نمی‌توان اتفاقی برای اولین بار تعبیر کرد. او افزایش تعداد بازیگران این حوزه و گسترش تبلیغات محیطی را دلایل حساسیت بیشتر نهادهای نظارتی دانست.

علیرضا عیوضی، مدیرعامل گلدیکا

مدیرعامل گلدیکا در رابطه با این رویکرد نهادهای نظارتی گفت: افزایش حساسیت نهادهای نظارتی کاملا طبیعی است و ما از این شرایط استقبال هم می‌کنیم.

او همچنین گفت: حوزه طلافروشی آنلاین از سال ۱۳۹۹ در حال قانونمند شدن است. اتحادیه کسب و کارهای مجازی نیز در جایگاه متولی، وظیفه نظارت و صدور مجوز بر کسب و کارهای این زمینه را عهده‌ دارد.

طبق گفته مدیرعامل گلدیکا با توجه به چالش‌‌ها و پیچیدگی‌های به وجود آمده در این بازار، کمیته‌ نظارتی تشکیل شده است. این کمیته متشکل از وزارت صمت، اطلاعات، پلیس اماکن، پلیس امنیت اقتصادی و چند سازمان دیگر است. این کمیته برای ایمن‌سازی محیط فروش آنلاین طلا پلتفرم‌ها را مجبور کرده تا طلای مشتریان را در بانک‌ها ذخیره کنند.

عیوضی یکی از مولفه‌های مطرح و نوین خودتنظیم‌گری رگولیشن در این زمینه را همکاری و تعامل کسب و کارهای منتخب این حوزه که یکی از آنها خود گلدیکاست با نهادهای نظارتی و اعضای صنفی دانست. او در ارتباط با این موضوع گفت که صدای کسب و کارهای و پیشنهادات آنها شنیده می‌شود و نهادناظر، انجمن صنفی و سمت آنلاین این بازار نیز با یکدیگر در حال همکاری هستند تا ضوابط اصلاح و به‌روز شود.

او در این باره گفت: ما به عنوان یکی از اولین کسب و کارهای این حوزه برای این امر به بانک مراجعه کرده و احراز هویت شدیم. حواله‌های تحویل طلای ما در فضای مجازی موجود و قابل رویت است.

خرید با دست پر، فروش با دست خالی

خالی‌فروشی از دیگر چالش‌های این حوزه محسوب می‌شود که به تازگی اخبارهای متعددی مبتنی بر آن شنیده می‌شود. تعدادی از کسب و کارها، طلای آب شده را بدون پشتوانه در سامانه‌های آنلاین به فروش می‌رسانند و در نهایت دست مشتری از دارایی که خریداری کرده کوتاه می‌ماند. مدیرعامل گلدیکا خالی‌فروشی را صرف سامانه‌های آنلاین طلا ندانست و گفت که در گذشته نیز این اتفاق در سبک و سیاق معاملات کاغذی و دفتری نیز دیده می‌شد.

او اصطلاح خالی‌فروشی را اینچنین تعریف کرد: اگر شخصی مقدار طلایی را بفروشد که مابه‌ازای آن را نداشته باشد اصطلاحا خالی‌فروشی کرده است. سامانه‌های آنلاین طلا نیز زمانی که طلایی را به مشتری بفروشند ولی پشتوانه آن طلا را نداشته باشند خالی‌فروشی کرده‌اند.

طلایت را سفت بچسب

عیوضی در رابطه با ارتقای سطح امنیتی خریداری طلای آب شده به صورت آنلاین گفت: ما از روز اول راه‌اندازی سامانه به کلیه کاربران پیشنهاد و توصیه کردیم که حتما طلای خریداری شده را تحویل بگیرند. یکی از شرایط ما این است که حتما طلای بالای ۳۰ میلی‌گرم را تحویل می‌دهیم و نگه نمی‌داریم.

بر اساس آمار موجود در یکسال گذشته بیشترین میزان تحویل طلا به کاربران را گلدیکا در اختیار داشته است. او علت این نتیجه و همچنین سوق و تمایل کاربران به تحویل طلا را دریافت نکردن کارمزد زمان تحویل طلا عنوان کرد. عیوضی این اقدام را در کسب اعتماد مشتریان موثر شمرد.

او تاکید کرد که در هر زمانی که مشتری قصد تبدیل طلای خود به ریال را نیز داشته باشد این امکان در گلدیکا فراهم است و نرخ تبدیل نیز نرخ روز فروش یا همان لحظه معامله است.

https://pvst.ir/jot

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو