رادار نمایش حملات DDoS به زیرساخت ارتباطی کشور منتشر شد
شرکت ارتباطات زیرساخت برای نمایش لحظهای حملات DDoS به زیرساخت ارتباطی کشور یک رادار آنلاین…
۲۰ آذر ۱۴۰۳
۶ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
بابک هوشمند مدیرعامل زودکس پلتفرم فروش آنلاین غذا، حضور تامینکنندگان را پاشنه آشیل کسب و کارهای فعال در حوزه سفارش غذا میداند و معتقد است اگر شورای رقابت با رای خود به رفتارهای انحصارطلبانه اسنپ پایان ندهد، امکان رشد هیچ کسب و کار جدیدی در این حوزه امکانپذیر نخواهد بود و رفتارهای ضدرقابتی اسنپ به کل اکوسیستم تسری پیدا خواهد کرد.
به گزارش پیوست،بابک هوشمند مدیرعامل زودکس پلتفرم آنلاین فروش غذا در نشست خبری که در ارتباط با شکایت زودکس از اسنپفود برگزار شده بود تامینکنندگان را پاشنه آشیل کسب و کارهای فعال در حوزه سفارش غذا دانست و عنوان کرد: اسنپفود به تامینکنندگان پیشنهاد قراردادهای ویژهای میدهد که شرط استفاده از آنها همکاری نکردن با سایر پلتفرمهاست. این رویه انحصارگرایانه در توسعه ما تاثیر گذاشته است و از سال گذشته که زودکس را در شیراز راهاندازی کردیم تا به امروز حدود ۲۰۰ تامینکننده با ما قطع همکاری کردهاند.
او ادامه داد: ما از سال ۹۹ در شهر کرمان کارمان را آغاز کردیم و عملا کرونا به نوعی نقطه عطف و جهشی برای توسعه پلتفرم ما شد. با اینکه در کرمان رقیب بومی داشتیم اما توانستیم سهم خوبی از بازار کرمان بگیریم.یعنی در واقع قواعد بازی و روشهای نوآوری و جذب کاربر را به خوبی بلد هستیم.
سال ۱۴۰۱ پلتفرم را توسعه دادیم و وارد جیرفت، رفسنجان و بندرعباس شدیم. سال ۱۴۰۲ تصمیم را بر آن گذاشتیم که وارد کلان شهرها شویم. وارد مشهد شدیم و درآبان ۱۴۰۲ قم، شیراز و کیش را هم در دایره فعالیتهایمان قرار دادیم.
کم کم شاهد رفتارهای انحصارطلبانه اسنپ در شهرهای بزرگ بودیم و ورودمان به شهر شیراز با کارشکنیهای اسنپ مواجه شد و به جای رشد در عمل متوقف شدیم.از سوی دیگر پلتفرهایی مثل ما اسنپفود و تپسی فود وابسته به تامینکنندگان هستند و هر چقدر تعداد این تامینکنندگان کم شود، فعالیت ما هم با مشکلات جدی مواجه میشود. ما تا کنون با ۹ شهر در حال همکاری هستیم و ۵ هزار وندور با ما کار میکنند اما همین رفتارهای انحصاری کار ما را برای توسعه در شهرهای بزرگ دچار مشکل کرده است.
محمدمهدی جعفریان مدیرعامل مرکز مطالعات توسعه و رقابت هم به اهمیت تامینکنندگان در بازار پلتفرمی و از تغییرات زیرکانه اسنپ در قراردادها صحبت کرد. او در این باره توضیح داد: اگر تامین کنندگان معروف و شناخته شده در پلتفرمها نباشند بدیهی است که کسب و کارهای سفارش غذا سهم بازار زیادی را از دست میدهند. علاوه بر اینکه خروج از قراردادهای انحصاری اسنپ هم به راحتی نیست. جریمهها از ۵۰۰ میلیون شروع میشود و به نوعی کسب و کار با آغاز قرارداد با اسنپ قفل میشود و امکان همکاری با هیچ پلتفرم دیگری را نخواهد داشت.اسنپ امتیازهای بیشتری به رستورانهایی که با اسنپ قرارداد انحصاری بستهاند میدهند و گاه با تخفیف مشروط، رستورانها را وادار به این رویه میکند.
جعفریان همچنین درباره رای شورای رقابت گفت: سرعت رسیدگی در فضاهای پلتفرمی باید بالا باشد تا کسب و کارهایی که به خاطر انحصارطلبی محدود شدهاند،ضرر و خسارت کمتری ببینند. تا کنون که متاسفانه رای شورای رقابت صادر نشده است. جعفریان همچنین در پاسخ به پیوست که آیا اسنپ تا کنون از رستورانهایی که از قرارداد خارج شدهاند شکایتی کرده است. گفت: بله با ارسال اظهارنامههای قانونی
آنها را از همکاری با ما یا سایر بازیگران منع کرده است. مدیرعامل زودکس هم در پاسخ به شکسته شدن رای در دیوان عدالت اداری هم گفت: اگر اینطور شود باید فاتحه استارتآپهای جدید و بازیگران جدید را در کشور خواند، اما امیدواریم که اینطور نباشد و ما به رای شورای رقابت امیدواریم.