آمریکا دو نهاد چینی را به اتهام مشارکت در هک زیرساخت و وزارت خزانهداری تحریم کرد
دولت بایدن روز جمعه از تحریمهایی برای دو نهاد چینی متهم به حمله سایبری خبر…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۶ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
شرکت شیائومی با طراحی یک چیپ موبایلی به دنبال کاهش وابستگی به عرضهکنندگان خارجی از جمله کوالکام و مدیاتک است. در حال حاضر بیشتر پردازندههای بازار گوشیهای اندرویدی را شرکت کوالکام طراحی و عرضه میکند.
به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، انتظار میرود که تولید عمده این چیپ جدید در سال ۲۰۲۵ آغاز شود و شیائومی هم به جمع چندین شرکت فناوری دیگر در مسیر استقلال تولید بپیوندد.
این چیپ که به گفته افراد مطلع در سال آینده به تولید عمده میرسد به استقلال این شرکت چینی کمک میکند و بخش مهمی از تلاشهای پکن برای کاهش وابستگی به شرکتهای آمریکایی محسوب میشود.
شیائومی پس از تحت تحریم قرار گرفتن شرکت هواوی و کاهش حضور آن در بازار گوشیهای هوشمند، بخش مهمی از بازار این شرکت را از آن خود کرد اما در سالهای اخیر و با بازگشت دوباره هواوی به بازار گوشیهای هوشمند و این بار با پردازندههای تولید داخل، حالا صحنه رقابت دیگری را در بازار چین شاهد هستیم که احتمالا شیائومی نیز به دنبال سهم خواهی از آن است.
دولت چین مدتها است بر تمرکز روی تولید داخل تاکید دارد و هواوی به عنوان پیشتاز این عرصه توانسته است بخش مهمی از تقاضای داخلی را پاسخ دهد و به نوعی نماد ملی برای مبارزه با تحریمها تبدیل شود.
مقامات پکن چندین مرتبه از شرکتهای چینی خواستهاند تا وابستگی خود به فناوری خارجی را تا حد ممکن کاهش دهند و شیائومی هم احتمالا نقش مهمی در این مسیر دارد. با این حال گزارشها نشان میدهند که تلاشهای هواوی برای تولید چیپ داخلی و استفاده از آن در گوشیها به بنبست خورده است.
شرکت شیائومی در سالهای اخیر علاوه بر تولید گوشی روی بازار جدید دیگری از جنس خودروهای الکتریکی نیز تمرکز کرده است. تولیدکنندگان چینی یکی از مهمترین بازیگران صنعت خودروهای الکتریکی محسوب میشوند و رقیب چندانی به جز تسلای ایلان ماسک را پیش روی خود ندارند.
با این حال موفقیت شیائومی در عرصه تولید چیپ به سادگی دیگر حوزهها نیست. تنها فعالان عرصه موبایلی که در حال حاضر از چیپهای طراحی خود استفاده میکنند شرکتهای اپل و الفابت (شرکت مادر گوگل) هستند و حتی سامسونگ، که خود یکی از مهمترین تولیدکنندگان چیپهای حافظه محسوب میشود، از پردازندههای ساخت کوالکام برای بهبود مصرف باتری و اتصال موبایلی استفاده میکند.
البته که تولید چیپهای بومی علاوه بر کمک به قدرت رقابتی شیائومی در بازار موبایل، به توان رقابتی این شرکت در زمینه تولید خودرهای الکتریکی نیز کمک میکند. ورود شیائومی به خودروسازی را اولین بار تحریمهای دولت ترامپ کلید زد که البته چندی بعد این تحریمها منتفی شد.
گفتنی است که تولید چیپهای بومی ممکن است با موانع بیشتری در آینده مواجه شود. چیپهای طراحی هواوی را شرکت TSMC تایوان تولید میکند و این شرکت بیش از پیش از سمت آمریکا تحت فشار است تا دسترسی مشتریان این کشور به چیپهای پیشرفته را محدود کند.
این شرکت همچنین یکی از اولین سرمایهگذاران شرکت کوالکام است و همواره با آن در زمینه بهینهسازی پردازنده و بهبود عملکرد گرافیکی و انرژی همکاری کرده است.
شیائومی در سال ۲۰۲۵ حدود ۳۰ میلیارد یوان یا ۴.۱ میلیارد دلار روی تحقیق و توسعه سرمایهگذاری خواهد کرد و این تحقیقات روی موضوعات کلیدی از جمله هوش مصنوعی، بهبود سیستمعامل و چیپها تمرکز خواهد داشت.