تولید به روش ODM مصداق تولید ملی است
وزارت صمت برون سپاری تولید گوشی تلفن همراه براساس طراحی اصلی یا ODM را به…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۲۹ بهمن ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
غول چینی در تلاش است تا با همکاری ARM وضعیت فعلی جهان گوشیهای هوشمند را تغییر دهد. تولید یک چیپ اختصاصی همانند رقبای بزرگی مثل گوگل و اپل، میتواند سلطه بازیگرانی مثل کوالکام و مدیاتک در حوزه چیپهای گوشی هوشمند را به چالش بکشد.
به گزارش پیوست، این خبر که اولین بار توسط Digital Chat Station درز کرد را حالا ریک تسای، مدیرعامل مدیاتک تایید کرده است. اطلاعات دقیقی از این همکاری در دست نیست اما به نظر میرسد که شیائومی به دنبال سازوکاری شبیه به اپل و گوگل در طراحی چیپهای بومی است.
پیش از این هم یکی دیگر از بازیگران چینی، شرکت اوپو، برای همکاری مشابهی با ARM تلاش کرده بود اما روند نزولی بازار موبایل در سال ۲۰۲۳ به این همکاری پایان داد. حال با کنار رفتم اوپو، شیائومی برای یک همکاری مشابه تلاش میکند.
البته که اقداماتی مثل توسعه چیپ اختصاصی بسیار پیچیده و پرهزینه است و شیائومی باید یک شریک تولیدی مثل TSMC (گزینه مورد استفاده اپل) یا سامسونگ (شریک گوگل) را برای اجرایی کردن طراحی خود مشخص کند و بتواند موانع متعدد طراحی چیپ از صفر را پشت سر بگذارد.
متخصصان صنعتی از جمله پراو شارما، تحلیلگر ارشد شرکت تحقیقات کانترپوینت، به چالشهای رویکرد برونسپاری طراحی چیپ اشاره میکند. با این حال از نظر او همکاری پتانسیلی در بازیگران ثابت شده این بازار از جمله مدیاتک و همکاری آنها با تولیدکنندگان در راستای بهینهسازی چیپهای فعلی وجود دارد.
موفقیت شیائومی در این مسیر پیامدهای چشمگیری را به دنبال دارد و ممکن است دوقطبی کوالکام و مدیاتک را به چالش بکشد. تغییر موازنه بازار به افزایش رقابت، نوآوری و احتمالا کاهش قیمت برای مصرف کننده منجر میشود. علاوه بر این، دیگر تولیدکنندگان گوشی هوشمند نیز به رویکردی مشابه و طراحی چیپهای اختصاصی تشویق میشوند.
با اینکه هنوز برای پیشبینی آینده زود است اما هکاری شیائومی و ARM نقطه عطف مهمی برای استقلال در حوزه چیپ به حساب میآید و بازار گوشیهای هوشمند از نزدیک تحولات این همکاری ار زیر نظر دارد.
جدیدترین پرچمدار گوشیهای شیائومی که ۲۵ فوریه روانه بازار جهانی میشود (شیائومی ۱۴ اولترا) احتمالا از چیپ اسنپ دراگون ۸ نسل ۳ از شرکت کوالکام استفاده میکند.