skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فعالیت تسهیلات‌یارها به رسمیت شناخته نشده‌ است

سمانه سمیع تحریریه

۵ آذر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

فعالان حوزه لندتک در ایران معتقدند فعالیت تسهیلات‌یارها از جانب رگولاتوری به رسمیت شناخته نشده‌ است و از همین رو کاربران با هزینه‌های زیرساختی‌ شرکت‌‌های لندتک آشنا نیستند و کارمزدهای لندتک‌ها را بیش از واقع تصور می‌‌کنند. آنها این موضوع را یکی از دلایل عقب ماندن ایران در حوزه اعتباردهی و اعتبارسنجی می‌دانند.

به گزارش پیوست، در حاشیه رویداد یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت در پنلی با عنوان زیست‌بوم پرداخت‌های اعتباری و خدمات اعتباردهی محمدصادق آزادانی رئیس کمیسیون لندتک سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران در ارائه‌ای به وضعیت اعتباری ایران پرداخت و گفت: حدود ۹۰ درصد مردم در ایران دارای حساب بانکی هستند و ۸۴.۵ درصد مردم حداقل یک تراکنش بانکی داشته‌اند و این آمار قابل قبولی برای ایران است اما در زمینه اعتباری عقب‌تر از سایر کشورهای جهان هستیم و این لندتک‌ها هستند که می‌توانند به کمک فناوری‌های مالی این خلا‌ها را جبران کنند و تا کنون ۷۰ درصد تسهیلات اعطایی به افراد بدون سابقه اعتباری از طریق لندتک‌ها صورت گرفته است.

او همچنین اعطای تسهیلات داده محور و  استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی را راهکار مناسبی برای ادامه مسیر توسعه لندتک‌ها عنوان کرد و بررسی رفتار خرید آنلاین کاربران را باعث توسعه این مسیر دانست.

رضا قاسم‌پور مدیرعامل شرکت مشاوره رتبه‌بندی اعتباری ایران هم به تاریخچه‌ای از اعتبارسنجی در ایران و جهان پرداخت و گفت: از سال ۱۹۹۰ و با آشنایی مردم با اینترنت و تبادل اطلاعات مراحل تکاملی اعتبارسنجی آغاز شد. بحث فراگیری مالی از طریق اعتبارسنجی ممکن است و پیش‌بینی رفتار اشخاص از طریق رفتارهای آنلاین می‌تواند به شناخت رتبه اعتبارسنجی افراد کمک کند.

او همچنین ادامه داد: در ایران از سال ۹۵ بحث اعتبارسنجی با جدیت بیشتری دنبال شد و از سال ۱۴۰۱ رویکرد جدیدی در این باره اتخاذ شد. در واقع فناوری‌ها و اقتصاد دیجیتال تحقق فراگیری مالی را ممکن کرده‌اند و ماموریت شرکت ما فقط امتیاز اعتباری نیست بلکه وظیفه ما شفاف‌سازی با ارائه اطلاعات دقیق است که بتوانیم داده‌های سازمان را غنی‌تر کنیم تا بتوانیم مدل‌های به‌روزتر را به کسب و کارها ارائه بدهیم و حالا هم در همکاری جامعه قضایی و لندتک‌ها کارهای خوبی را آغاز کرده‌ایم.

سید محمدمهدی فاطمیان رئیس انجمن فین‌تک هم به چالش رسمیت نشناختن تسهیلات‌یارها اشاره کرد و افزود: تعریف درستی از تسهیلات یارها وجود ندارد و به دلیل نبود سواد مالی اسامی نامناسبی را به خاطر کارمزدها روی لندتک‌ها گذاشته‌اند با اینکه از سود ۲۳ درصدی بانک‌هت صحبت می‌کنند اما در عمل و بررسی دقیق متوجه می‌شویم با کارمزدی  ۳۸ تا ۴۰ درصدی مواجهیم.متاسفانه کارمزدلندتک‌ها هم به رسمیت نشناخته‌اند و متوجه هزینه زیرساخت‌های فناورانه کسب و کارهای لندتک نیستند.

در حال حاضر کسب و کارهای لندتکی دیتاهایی دارند که می‌توانند در هماهنگی با یکدیگر اتفاق بسیار خوبی را رقم بزنند.

هومن امینی مدیرعامل دیجی‌پی هم در ادامه گفت: برای اینکه بتوانیم به رشد اقتصاد دیجیتال کمک کنیم باید بتوانیم اعتبار را در جای درست تخصیص دهیم. اعتمادسازی بر مبنای داده باعث می‌شود اعتبار در جای درستی خرج شود و لندتک به شفاف‌سازی این کار کمک می‌کند. لندتک‌ها به دموکراتایز کردن تسهیلات کمک می‌کنند و ما حالا به شدت به آموزش سواد مالی در میان کاربران نیاز داریم.

https://pvst.ir/jkn
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو