نسخه نهایی کانواس در اختیار تمامی کاربران ChatGPT قرار گرفت
نسخه نهایی کانواس(Canvas) که به صورت خاص روی حوزه برنامهنویسی و متن فعال است، به…
۲۱ آذر ۱۴۰۳
۲۹ آبان ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
براساس گزارشی که بلومبرگ روز دوشنبه منتشر کرده است، وزارت دادگستری آمریکا برای پایان دادن به سلطه گوگل بر بازار جستجو از دادگاه خواسته تا فروش مرورگر کروم را به این شرکت الزام کند. سلطه گوگل بر بازار جستجو عامل مهمی در موفقیت بخش تبلیغاتی این شرکت است که هسته اصلی درآمد این شرکت را تشکیل میدهد. این شرکت در سال ۲۰۲۳ رقمی حدود ۲۳۸ میلیارد دلار یا معادل با ۷۷ درصد از تمام درآمد خود را از بخش تبلیغات تامین کرده است.
به گزارش پیوست، وزارت دادگستری از دادگاهی که در ماه آگوست رای به انحصارگرایی گوگل در بازار جستجو داد میخواهد تا تهمیداتی پیرامون هوش مصنوعی و سیستم عامل اندروید نیز در حکم خود در نظر بگیرد.
گوگل به درگاه اصلی دسترسی به اینترنت تبدیل شده است و تا حد زیادی از طریق مرورگر کروم بخش تبلیغات را نیز تحت کنترل خود دارد. این مرورگر که معمولا از موتور جستجوی گوگل استفاده میکند اطلاعات زیادی را در اختیار بخش تبلیغاتی گوگل میگذارد و حدود دو سوم از بازار مرورگرهای جهان را تحت سلطه خود دارد.
با وجود خودداری وزارت دادگستری آمریکا از اظهارنظر در مورد گزارش بلومبرگ، گوگل دربیانیهای گفت وزارت دادگستری به دنبال پیشبرد یک دستور «افراطی است که از موضوعات قانونی این پرونده فراتر میرود» و ممکن است به مصرفکنندگان آسیب بزند.
پیش از این هم گزارشهایی درمورد تلاش وزارت دادگستری برای تجزیه بخش تبلیغات این شرکت منتشر شده بود و در صورت صحت گزارش بلومبرگ، این اقدام یکی از تهاجمی ترین تلاشهای دولت بایدن در حوزه انحصار شرکتهای بزرگ فناوری خواهد بود.
با این حال روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ و نگاه دولت جدید نیز میتواند تاثیر بهسزایی بر این پرونده داشته باشد.
دو ماه پیش از انتخابات آمریکا، ترامپ گفته بود که گوگل را به دلیل سوگیری علیه خودش محاکمه میکند. اما پس از یک ماه بعد، ترامپ گزینه تجزیه این شرکت را زیر سوال برد.
گوگل در تلاش است تا حکم نهایی قاضی آمیت مهتا که احتمالا در آگوست ۲۰۲۵ صادر خواهد شد را به چالش بکشد. مهتا جلسهای را برای ارائه تمهیدات پیشنهادی در ماه آوریل در نظر گرفته است.
دادستانهای آمریکا چندین رویه برای اصلاح رفتار این شرکت در نظر گرفتهاند که از جمله آنها میتوان به توقف قرارداد چند میلیارد دلاری گوگل و اپل اشاره کرد. براساس این قرارداد، گوگل سالانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار به اپل و دیگر شرکتها پرداخت میکند تا به موتور جستجوی پیش فرض گوشیها و دیگر مرورگرها تبدیل شود.
همچنین با توجه به نرخ نفوذ بالای مرورگر کروم، این بخش نیز از اهمیت بالایی برای گوگل برخوردار است. در عین حال کاربرانی که با حساب گوگل وارد مرورگر کروم میشوند، تبلیغات هدفمندتری را از این شرکت دریافت میکنند که بازدهی تبلیغاتی این شرکت را افزایش داده است.
گوگل مدعی است که کیفیت موتور جستجوی این شرکت دلیل اصلی اقبال مصرفکنندگان است و رقبایی بزرگی مثل آمازون و دیگر سایتها را پیش روی خود دارد. همچنین به گفته این شرکت، کاربران آزادند تا هر زمان که میخواهند از موتور جستجوی دیگری به عنوان پیش فرض استفاده کنند. شرکت مایکروسافت با مرورگر ادج و موتور جستجوی بینگ یکی از مهمترین رقبای گوگل محسوب میشود اما همچنان تنها کسر کوچکی از کاربران را جذب خود کرده است.
گزارش بلومبرگ میگوید که دولت آمریکا بررسی خواهد کرد که آیا فروش کروم به عنوان یک گام اصلاحی از ضرورت کافی برخرودار است یا تغییر در بخشهای دیگر شرکت میتواند بازار رقابتیتری را رقم بزند.