skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

۸۰۰ هزار کاربر فیبر نوری مخابرات تا پایان سال به این شبکه متصل می‌شوند

۷ شهریور ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

سلطانی مخابرات

شرکت مخابرات ایران برنامه دارد تا پایان سال ۱۴۰۳، ۸۰۰ هزار کاربر را به شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کارها متصل کند. به گفته معاون شبکه این شرکت تا امروز ۳۶۰ هزار سرویس فعال و واگذار شده است.

به گزارش پیوست، رضا خلیلی، معاون شبکه شرکت مخابرات ایران، در گردهمایی مدیران ستادی و مناطق مخابراتی کشور از اتصال ۸۰۰ هزار کاربر به شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کار تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: «تا الان ۳۶۰ هزار سرویس واگذار کرده‌ایم و برنامه امسال ما این است که ۵۰۰ هزار اتصال جدید ایجاد شود. اگر در سامانه سازمان تنظیم مقررات رادیویی هم نگاه کنید، بخش اصلی اتصالات این طرح با ۹۲ درصد اتصال به شرکت مخابرات ایران تعلق دارد. البته در این سامانه دو آمار وجود دارد که یکی از آنها ۳۸۰ هزار اتصال و مربوط به FTTH است و آمار دیگر که ۵۵۰ هزار تا است به VDSL تعلق دارد. بخش اعظم سرویس VDSL هم سرویسی است که شرکت مخابرات ایران توانسته واگذار کند.»

رسول علی‌اصغرپور، مدیر مخابرات استان خراسان شمالی در این باره ادامه داد: «بخش اتصال سخت‌ترین قسمت راه‌اندازی سرویس FTTH است زیرا با مشترک سر و کار دارد و هزینه‌ها در این بخش زیاد می‌شود. مخابرات در این زمینه با سازمان نظام مهندسی و مسکن و شهرسازی همکاری کرده است و تاکید کرده‌ایم تا در ساختمان‌هایی که امروز ساخته می‌شود از ابتدا فیبر کشیده شود.»

او مزیت شرکت مخابرات را در حوزه نگهداری و شبکه فنی‌ای که در سراسر کشور در اختیار دارد دانست و افزود: «مخابرات بسته‌هایی تهیه کرده تا در منازلی که کابل مسی کشیده شده است، به صورت رایگان از فیبر نوری استفاده شود. بعضی از ویژگی‌ها مخصوص شرکت مخابرات است مثل اینکه چون برای مشتری قبض صادر می‌کند، می‌تواند تمام خدمات را به صورت اقساط ارائه دهد. علاوه بر این مخابرات الان پکیج‌هایی دارد که می‌تواند سرویس، مودم و اجرای داخلی آن را بدون گرفتن پول نقد از مشترک و به صورت پس‌پرداخت ارائه کند.»

معاونان مخابرات
معاونان شرکت مخابرات ایران

مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درباره افزایش درآمد عملیاتی این شرکت در سه سال گذشته گفت: «درآمد عملیاتی شرکت مخابرات ایران در پایان سال ۱۳۹۹، ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۲ به ۲۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید. در مخابرات ایران روند افزایش درآمد رشد چشمگیری کرد. روند افزایش هزینه‌ها هم کاهشی بود و نسبت به افزایش درآمد شیب ملایم‌تری داشت.»

او افزود: «با این حال هنوز شرکت مخابرات ایران از نظر درآمد-هزینه به نقطه سر به سر در بخش ثابت نرسیده است. با اینکه در این راستا تلاش زیادی کردیم اما هزینه‌هایی که توسط سازمان‌های مختلف به ما تحمیل شد، تورم و مسائلی مانند افزایش درآمدها باعث شد به نقطه سر به سر نرسیم.»

سلطانی درباره سرمایه‌گذاری ۶۰ همتی شرکت مخابرات ایران گفت: «شرکت مخابرات ایران در سه سال گذشته ۶۰ هزار میلیارد تومان در بخش ثابت و سیار سرمایه‌گذاری کرده است. در حالی که خود شرکت مشکل درآمدی دارد چشمش را روی توسعه نبسته و به عقب برنگشته است. بیشترین استفاده این توسعه هم برای دولت بوده است و تقریبا همین ۶۰ همت را بابت حق‌السهم در بخش سیار و ثابت به دولت پرداخت کرده‌ایم که نشان می‌دهد مخابرات برای دولت درآمدزا بوده است.»

او درباره دلایل ناتوانی این شرکت در رسیدن به نقطه سر به سر درآمد-هزینه گفت: «شرکت مخابرات ایران به دلیل ناتوانی تنظیم‌گر نتوانسته به نقطه سر به سر برسد و مشکلاتی که ما در رابطه با کارکنان و بازنشستگان به آن برخوردیم به دلیل بی‌توجهی تنظیم‌گر بوده است. در سال ۱۴۰۲ طبق قانون مشکلات ما در ۳ عنوان باید برطرف می‌شد؛ اول ابلاغ تعرفه‌های تجاری بود. همان‌طور که می‌دانید تعرفه‌های خانگی با تعرفه‌های تجاری در ایران برابر است در حالی که در هیچ‌ جای دنیا چنین نیست و تعرفه‌های تجاری چند برابر است. در ستاد تنظیم بازار به این موضوع توجه شد اما زمانی که به وزارت ارتباطات و رگولاتوری محول شد اتفاقی نیفتاد و نزدیک به هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به شرکت مخابرات در سال ۱۴۰۲ ضرر زد.»

سلطانی اضافه کرد: «اصلاح تعرفه LSS (تعرفه استفاده از فضای پسیو و خدمات اشتراک خط) یکی دیگر از مسائلی است که حق قانونی مخابرات بود. اجاره‌ای که شرکت‌های خصوصی بابت کابلی که از مرکز مخابرات تا خانه مردم می‌رود پرداخت می‌کردند بر اساس قانون مصوب سال ۱۳۸۲ و بابت هر مشترک ماهانه هزار تومان بود. یعنی از ۸ هزار تومانی که بابت هر مشترک در آن سال درآمد داشتند، هزار تومان آن را به شرکت مخابرات می‌دادند. الان درآمد آنها از هر مشترک ۱۵۰ هزار تومان است و همچنان ماهی هزار تومان به مخابرات می‌دهند که این موضوع باعث شد ما در سال ۱۴۰۲، هزار میلیارد تومان ضرر کنیم.»

او درباره مشکل سوم این شرکت گفت: «بر اساس مصوبه خود سازمان تنظیم مقررات در فروردین ۱۴۰۲، نرخ بسته‌های دیتای ما به سازمان تنظیم مقررات اعلام شد و این نرخ زیر نرخ بقیه شرکت‌ها بود اما تعمدا جلوی آن گرفته شد و باعث شد مخابرات به این دلیل هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ضرر کند.»

سلطانی اضافه کرد: «ما در زیرساخت‌ها و ارائه خدمات به مردم در حوزه سیار و ثابت نیاز به جهش و تحول بنیادین داریم. با اینکه الان توسعه انجام می‌شود اما عددی مثل ۶۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این حوزه زیاد نیست چون کشور بزرگ است و جمعیت پراکنده‌ای دارد.»

او درباره طرح این شرکت برای توسعه افزود: «طرح تحول شبکه مخابرات ایران برای نوسازی بخش سیار و ثابت یک طرح شفاف است که ما برای هر استان آن را آماده می‌کنیم. در این طرح تعهد داده‌ایم که دو سوم هزینه آن را مخابرات تامین کند و یک سوم این هزینه در ابتدای طرح توسط دولت تامین شود.»

سلطانی در پاسخ به سوال پیوست درباره مجوز افزایش سرمایه مخابرات ایران گفت: «ما تمام خوان‌ها برای افزایش سرمایه را پشت سر گذاشتیم اما متاسفانه بورس افزایش سرمایه ما را منوط به موافقت سازمان خصوصی‌سازی کرده است. وضعیت اقتصادی ما مشخص است و به تبع آن وضعیت شرکت‌های بزرگ هم مشخص است. نباید مشکلات آنها را بزرگ کرد.»

https://pvst.ir/is8

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو