مدیرعامل سیگما: مجوز زدایی یکی از درخواستهای اصلی بخش خصوصی از دولت است
تعدد سامانهها و کمبود سرمایهگذاری در حوزه شرکتهای توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات یکی از چالشهایی…
۲۲ دی ۱۴۰۳
۲۰ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
افزایش سرمایه شرکت مخابرات ایران در گرو تسویه بدهیهای این شرکت به سازمان خصوصیسازی است و در صورتی که سازمان خصوصیسازی تعهد مخابرات به انجام تسویه در آینده را بپذیرد، مجمع فوقالعاده افزایش سرمایه به زودی برگزار خواهد شد.
به گزارش پیوست، مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در یک نشست خبری درباره افزایش سرمایه این شرکت گفت: موضوع افزایش سرمایه از تکالیف مجمع عمومی که پس از طی مراحل مختلف به سازمان بورس ارسال شد که در آنجا مشکل مطالبات سازمان خصوصیسازی از شرکت مخابرات ایران مطرح شد. این بدهیها مربوط به دهه ۹۰ هستند که البته بخشی از آنها پرداخت شده است. ما در تلاش هستیم با سپردن تعهد به سازمان خصوصیسازی، مجوز افزایش سرمایه را دریافت کنیم که خواسته سهامداران خرد است و مخابرات را از نظر سرمایه ثبتی به شرکت دوم یا سوم بورس تبدیل میکند.
همچنین به گفته او ۲ درصد سهام شرکت مخابرات ایران که از سوی سهامدار عمده (توسعه اعتماد مبین) به همراه اول منتقل شده بود، به زودی به سهامدار عمده بازمیگردد.
مدیرعامل مخابرات ایران درباره تعریف یک سیستم حسابداری که براساس آن بهای تمام شده خدمات مخابرات مشخص شود نیز گفت: مدل بهای تمام شده سرویس را با شورای رقابت جلو بردهایم. سیستمی که پیاده شده مورد تایید شورای رقابت قرار گرفته است. چون مخابرات شرکت بزرگی است و سیستم مالی یکپارچهای که باید پیادهسازی شود نیاز به زمان دارد؛ اما این پروژه شروع شده است.
تعیین بهای تمام شده سرویسها از جمله شروط شورای رقابت برای موافقت با افزایش تعرفه تلفن ثابت بود.
سلطانی همچنین گفت ممکن است در آینده و با توجه به افزایش هزینهها، یا مدل جدیدی برای تعرفهگذاری تلفن ثابت تعیین شود یا افزایش قیمت در سرویسهای تجاری افزایش انجام شود؛ اما این موضوعی است که شورای رقابت هنوز درباره آن تصمیمی نگرفته است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در نشست خود با برشمردن عوامل داخلی و خارجیای که منجر به زیاندهی مخابرات در سالهای اخیر شده است، گفت: اتفاقاتی که برای شرکت مخابرات ایران رخ داد اگر برای شرکتهای بزرگ بینالمللی صنعت ارتباطات در هر جای دنیا رخ میداد، آن شرکتها اکنون محو شده بودند.
سلطانی با اشاره به قانون اصل ۴۴ و اجرای آن گفت: متاسفانه به برخی از بندهای قانون اصل ۴۴ عمل نمیشود. این در صورتی است که باید این قانون به صورت کامل اجرایی شود تا شرکتها بتوانند با حیاتشان ادامه دهند و بهتر سرویس دهند. بعد از خصوصیسازی نظام تعرفهگذاری مخابرات از مجلس به رگولاتوری بخشی واگذار شد ولی با مقرراتی که وضع کردند جلوی رشد درآمد بخش ثابت گرفته شد.
او با اشاره به افزایش چند ۱۰ برابری هزینهها در سالهای پس از خصوصیسازی عنوان کرد پس از همه این افزایشها، تعرفههای مخابراتی در نهایت ۳۵ درصد افزایش یافت؛ اما این کار پس از ۱۰ سال انجام شد.
سلطانی همچنین به مصوبات دولت و مجلس درباره همکدی و استخدام نیروی انسانی اشاره کرد که هزینه سنگینی بر دوش مخابرات تحمیل کردند؛ اما دولت هزینههای ناشی از اجرای این مصوبات را جبران نکرد که این کار خلاف ماده ۹۰ اصل ۴۴ قانون اساسی است.
مدیرعامل مخابرات مجموع این رخدادها را منجر به بهم خوردن تعادل درآمد/هزینهای شرکت دانست که هنوز هم نتایج آن ادامه دارد و مخابرات را زیانده کردند.
سلطانی در عین حال گفت مخابرات در پایان سال ۱۴۰۲ از حالت زیاندهی خارج شده و به نقطه سربهسر رسیده است.
او گفت: درآمدهای عملیاتی مخابرات در سال ۹۹، ۸۵۰۰ میلیارد تومان بود که در سال گذشته به ۲۲ هزار میلیارد تومان رسید. این نشان میدهد تلاش زیادی برای افزایش درآمد انجام شده و تنها ۵ تا ۶ درصد از این افزایش درآمد، ناشی از تغییر تعرفهها است.
او در پاسخ به سئوالی که بند مربوط به تهاتر بدهیها را مربوط به اجرای طرح همکدی میدانست، گفت: برای جبران همکدی هیچ کاری انجام نشد و جلساتی هم با معاون اول رئیس جمهوری داشتیم که نتیجهای نداشت. اما درباره تهاتر بدهیها موضوعی بود که خود ما پیشنهاد دادیم چون دولتیها ۱۵۰۰ میلیارد تومان بدهی به مخابرات داشتند و در قانون بودجه ۱۴۰۲ بندی آمد که بخشی از این بدهیهای مخابرات به دولت با مطالبات مخابرات، تهاتر شد که کمک بزرگی به ما کرد؛ اما متاسفانه در قانون بودجه ۱۴۰۳ این بند حذف شد.
سلطانی درباره پروژه فیبر نوری مخابرات نیز گفت: با مولدسازی منابع مخابرات و با دست خالی طرح «نجما» (نهضت جهادی توسعه فیبر نوری مخابرات ایران) را از نظر زمانی ۹۰ درصد و نسبت به کل پروژه ۶۰ تا ۶۵ درصد انجام دادهایم.
۳۵۰ هزار مشترک فیبر نوری و ۱۸۰ هزار مشترک VDSL جدیدترین آماری است که مدیرعامل مخابرات در نشست خبر خود علام کرد و افزود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار تحت پوشش فیبر نوری مخابرات قرار دارند و برای رسیدن به عدد ۷ میلیون پوشش تا پایان سال، برنامهریزی شده است.
او سرمایهگذاری روی ADSL را دور ریختن پول دانست و از تهیه طرحهایی برای تشویق مشترکان مخابرات به استفاده از فیبر نوری خبر داد.