skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بازار رو به رشد زیبایی آنلاین زیر سایه سامانه‌های ناکارآمد

سمانه سمیع تحریریه

۱۱ شهریور ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۳ شهریور ۱۴۰۳

بازار آنلاین زیبایی ایران در سال‌‌های اخیر تحت‌الشعاع تغییرات استراتژیکی زیادی قرار گرفته است، تحریم‌ها و افزایش کالاهای قاچاق از یک سو و سامانه‌هایی مثل تی‌تک با به‌روز نبودن و ناکارآمدی بازیگران این حوزه را با مشکلات زیادی مواجه کرده‌اند.

به گزارش پیوست، مسعود شاهمرادی مدیرعامل خانومی درباره تغییرات استراتژیک بازار ایران در زمینه محصولات زیبایی و آرایشی توضیح می‌دهد: در سال ۹۷ حدود ۸۵ درصد اجناس موجود در سایت خانومی کالاهای خارجی بود. با شدت گرفتن تحریم‌ها و افزایش نرخ دلار این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۸۰ درصد ایرانی و ۲۰ درصد خارجی تبدیل شد. البته این تغییر به‌سادگی رخ نداد.

طبق گفته شاهمرادی، در واقع پلتفرم‌های آنلاین و به خصوص خانومی که تنها کالای ایرانی می‌فروشد نقش پررنگی در ترویج مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی ایرانی داشته‌اند. او ادامه می‌دهد: اما در نهایت هرقدر هم هنرمندانه این بازار به سمت استفاده از کالای ایرانی رفت اما تقاضا برای کالای خارجی حذف‌شدنی نیست و اینجاست که نهاد قانون‌گذار باید با رفتاری صحیح، نیازهای بازار را مدیریت کند.

در سایه ممنوعیت، پلتفرم‌های قانونی و کابران ضرر می‌کنند

به گفته شاهمرادی، وقتی امکان فروش آنلاین کالاهای خارجی از پلتفرم‌های آنلاین حذف می‌شود، نبود‌ِ شفافیت، چالش‌های تازه‌ای خلق می‌کند. او توضیح می‌دهد: خانومی به عنوان تنها پلتفرم آنلاینی که به خواسته قانون‌گذار توجه کرده است و دیگر محصول خارجی در سایت خود عرضه نمی‌کند، با چالش‌های جدیدی مواجه شده است. ما بخشی از مشتریان خود را به خاطر موجود نبودن کالاهای خارجی از دست می‌دهیم و وقتی این کالاها در پلتفرم‌های دیگر وجود دارند، خواسته یا ناخواسته، بخشی از سبد درآمدی‌مان نیز کم می‌شود. زمانی که کالاها به شکل قاچاق و محدود ارائه می‌شوند، قیمت‌ها واقعی نیست و فروشندگان از این مساله سودی غیرواقعی می‌برند و پلتفرم‌های قانونمند متضرر می‌شوند.

او ادامه می‌دهد: ممنوعیت یک کالا در پلتفرم آنلاین به این منزله نیست که این کالاها از بازار حذف شوند، بلکه ممنوعیت‌های غیرمنطقی نه‌تنها امکان قاچاق را افزایش می‌دهد بلکه پلتفرم‌های قانونمند را متضرر و مشتریان را وادار به پرداخت قیمت‌های سنگین‌تر می‌کند. وقتی کالاها در سایت‌ها وجود نداشته و قیمتی هم ندارند، فروشگاه و پلتفرم‌هایی که غیرقانونی اقدام به فروش می‌کنند می‌توانند قیمت‌‌ها را به دلخواه خود افزایش دهند، به این شکل هم شفافیت از قیمت‌ها از بین می‌رود و هم پلتفرم‌های قانونمند از انتخاب کاربران کنار زده می‌شوند. در سایه قاچاق سود پلتفرم‌هایی که کالاهای قاچاق و کالاهای خارجی عرضه می‌کنند به طرز چشمگیری افزایش پیدا می‌کند و وقتی سود فروش کالای خارجی به‌مراتب بیشتر از سود کالای ایرانی باشد انگیزه شبکه واردکننده غیررسمی بیشتر خواهد شد. ستاد مبارزه با قاچاق باید متوجه سیاستی که باعث ناترازی در میدان رقابت است، باشد. این در حالی است که از خرداد ۱۴۰۳ که فروش کالای خارجی به‌کل متوقف شده هزینه‌های جذب و بازاریابی ۱۲۰ درصد در کسب و کار ما افزایش یافته است.

در گیر و دار سامانه‌ها

شاهمرادی همچنین درباره سامانه‌های آنلاین کسب وکارهای خرده‌فروشی توضیح می‌دهد: طبیعتاً بخشی از فعالیت‌های ما مربوط به سامانه‌‌های آنلاین مالی و مالیاتی است و بخشی از فعالیت‌هایمان هم با سامانه‌های تخصصی مثل تی‌تک مرتبط است. سامانه‌ای که به دلیل اشکالاتی که در آن وجود دارد باعث بروز مشکلاتی برای ما شده است. تی‌تک در به‌روزرسانی مشکل دارد و برخی کالاها را بدون اصالت نشان می‌دهد. با تولیدکننده‌ها در این باره صحبت کرده‌ایم، آنها می‌گویند کالای بدون کارخانه قابلیت ثبت در سامانه تی‌تک را ندارد و ثبت آن در سامانه امکان‌پذیر نیست.

شاهمرادی ادامه می‌دهد: در تمام جهان به این صورت است که دو بخش از تولیدات کارخانه‌ها ممکن است برون‌سپاری شود. محصولاتی که سهم کمی از سبد محصول یک برند را به خود اختصاص داده‌اند یا محصولاتی که به قدری تولیدات زیادی دارند که برندها مجبورند بخشی از تولید آن را به کارخانه دیگری بسپارند. وقتی کاربران این کالاها را در سامانه تی‌تک پیدا نمی‌کنند هم به تولیدات داخل کشور و هم به پلتفرم و سامانه‌ها بی‌اعتماد می‌شوند و بی‌اعتمادی به اصالت کالا باعث تخریب پلتفرم‌های فروشنده نیز می‌شود.

صنعت رو به رشد زیبایی

در نهایت مسعود شاهمرادی، مدیرعامل خانومی، معتقد است سهم آنلاین بازار زیبایی تا پایان سال جاری رشد چشمگیری پیدا خواهد کرد؛ او در این باره توضیح می‌دهد: در واقع سهم این بازار امسال چهار درصد بوده است و برآوردمان از این رشد تا پایان سال ۱۴۰۳ حدود ۲ درصد و رسیدن به عدد ۶ است. درآمد صنعت زیبایی تا سال ۲۰۲۷ در جهان ۵۸۰ میلیارد دلار برآورد شده است و خاورمیانه و آفریقا با نرخ رشد مرکب سالانه ۱۲ درصد تا سال ۲۰۲۷ بیشترین میزان رشد را بین مناطق مختلف جهان خواهند داشت و ایران هم از این قاعده رشد مستثنی نخواهد بود.

https://pvst.ir/iu7
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو