skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سرپرست معاونت تسهیل تجاری توسعه کاربردها:

نام‌ها تغییر می‌کنند اما سامانه‌ها جایگزین یکدیگر نمی‌شوند

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۲۵ دی ۱۳۹۶

زمان مطالعه : ۱۷ دقیقه

شماره ۵۴

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

وقتی از ورود و خروج کالا از کشور صحبت می‌کنیم همواره قوانین و مقررات خاص کشورها مطرح می‌شوند. قوانینی که از نظر تجار گاه فرایند ترخیص کالا را کند می‌کنند و به نوعی دست‌و‌پاگیر هستند. راه‌اندازی سامانه جامع تجارت یا پنجره واحد تجارت ایران سبب شده این فرایندها ساده‌سازی شوند. البته این سامانه‌ها در این سال‌ها اسامی متفاوتی داشته‌اند که بهنام امیری، سرپرست معاونت تسهیل تجاری توسعه کاربردها، اعتقاد دارد واژه‌ها تغییر کرده‌اند اما عملکردها در راستای تسریع در ترخیص کالای تجار است. در کنار آن طی این سال‌ها سامانه‌هایی نیز ایجاد شده‌اند که به این روند کمک کرده‌اند. در مورد این سامانه‌ها و نحوه اتصال‌ آنها به یکدیگر با امیری گفت‌وگویی کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

اگر به سال‌های قبل‌تر برگردیم، الزام راه‌اندازی پنجره واحد تجاری یکی از برنامه‌های مرکز توسعه تجارت الکترونیکی بود، اما در این بین گمرک اقدام به راه‌اندازی پنجره واحد گمرکی کرد و به نظر می‌رسد سریع‌تر از این مرکز اقدام به راه‌اندازی آن کرد و در نهایت مرکز برنامه راه‌اندازی سامانه جامع تجارت را در دستور کار خود قرار داد. موفقیت گمرک موجب شد مرکز این پروژه را از دستور کار خارج کند؟ در لایه کارشناسی اختلافی وجود ندارد و این محدوده و مرزبندی کاملاً مشخص است. امکان دارد سیاست‌گذاری یا نام‌ها تغییر کرده باشد اما نمی‌توانیم بگوییم فرهنگ‌ها تفاوت پیدا کرده و یک سامانه جایگزین سامانه دیگر شده است، بلکه این دو سامانه مستقل از هم و مکمل یکدیگر هستند. منظور شما سامانه جامع تجارت و سامانه پنجره واحد است؟ بله. هم مستقل هستند و هم مکمل یکدیگر. روی واژه مکمل بودن بسیار تاکید می‌کنم، برای اینکه شما دقیقاً متوجه داستان شوید. فرایند تجارت خارجی را بخش به بخش بازگو می‌کنم؛ فرایند تجارت خارجی مجموعه‌ای از فرایندهاست که قبل از گمرک صورت می‌گیرد. برای مثال بازرگان باید از سازمان مربوطه مجوز دریافت کند، ثبت سفارش کند و کارهای مربوط به ارز را انجام دهد. ما همچنین مجموعه‌ای از فعالیت‌ها را در بخش گمرک و بار زدن داریم. در این بخش در گذشته چه اتفاقی رخ می‌داد؟ بازرگان برای انجام فرایندهای خود باید به سامانه‌های مختلف مراجعه می‌کرد. اما ما نمی‌خواستیم این‌طور باشد، پس سامانه‌ای به نام پنجره واحد به معنای عام ایجاد شد تا بازرگان بتواند کارهای مختلف را انجام دهد. هم‌اکنون پنجره واحدی ایجاد شده و از دید بازرگان از طریق این پنجره واحد تقریباًً فرایندهای پیش از گمرک به صورت کامل یکپارچه‌سازی شده‌اند. شما به عنوان بازرگان اگر وارد فرایند گمرک شوید، متوجه خواهید شد که باید با ذی‌ربطان بسیاری ارتباط برقرار کنید؛ مانند خود گمرک، بنادر، انبار...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۵۴ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۵۴ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/mz
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو