مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۹ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
سازمان مالیاتی کشور برای نخستین بار دسترسی به دادههای مالیاتی کاربران خود را برای پژوهشگران و کسبوکارها فراهم کرد. از طرفی ایجاد آزمایشگاه دادهکاوی برای پژوهشگران توسط این سازمان دولتی، شفافسازی جریانهای مالی را به دنبال خواهد داشت. مچنین با برنامهریزی سازمان مالیاتی به کمک شرکتهای دانشبنیان در استفاده از هوش مصنوعی برای فرآیندهای مالیاتی، هوشمندسازی مالیاتستانی در حال اجرا شدن است.
به گزارش پیوست، طبق گفتههای مدیر کل دفتر طراحی و هوشمندسازی سازمان مالیاتی استفاده از مدلهای هوشمند در سازمان مالیاتی کشور در دستور کار قرار گرفته است. از این به بعد با تجمیع دادهها در آزمایشگاه امکان دسترسی پژوهشگران به دادهها مالیاتی فراهم خواهد بود و میتوان از این دادهها در جهت شفافسازی جریانهای مالی استفاده کرد.
محمد عبدوس؛ مدیر کل دفتر طراحی و هوشمندسازی سازمان مالیاتی، اعلام کرد:« از آنجایی که حجم اقتصاد روزبهروز افزایش مییابد، فرار مالیاتی روند فزایندهای پیش گرفته است. به همین خاطر به کار گرفتن مدلهای هوشمند میتواند تا حدودی با این پدیده مقابله کند.» از این جهت امکان دسترسی پژوهشگران به دادههای مالیاتی فراهم شده است تا با گمنامسازی دادهها در آزمایشگاه دادهکاوی سازمان، آنها بتوانند از این دادهها در جهت شفافسازی جریانهای مالی استفاده کنند.
عبدوس در راستای برنامههای هوشمندسازی دریافت مالیات گفت:« مسائل عمده و مهم سازمان از این به بعد قابل حل است. از طرفی این قابلیت وجود دارد تا مودیان با ارتباط آنلاین با سایر دستگاهها، صحتسنجی مالیاتی را دریافت کنند.»
او در ادامه اضافه کرد:« همین موضوع باعث شده است سازمان مالیاتی با استفاده از دستگاههای مختلف دادهها را با ساختارهای متنوع دریافت کند و این امر سبب شده که امور مالیاتی کشور به سمت استفاده از هوش مصنوعی سوق داده شود.»
همچنین در نشست رونمایی از آزمایشگاه دادهکاوی سازمان مالیاتی احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی در رابطه با شفافیت جریانهای مالی گفت:« درحال حاضر صورت مالی ۲۰۰۵ شرک منتشر شده و تنها اطلاعات مالی از تعداد انگشتشماری از شرکتها شفافسازی نشده است.»
او همچنین به این نکته اشاره کرد که با ایجاد این آزمایشگاه حلقه دیگری از زنجیره شفافیت در سازمان مالیاتی رقم خواهد خورد. همراه با حفظ محرمانگی دادههای اشخاص حقیقی و حقوقی، برای بسیاری از پژوهشگران دسترسی لازم فراهم شده است تا بررسی دادههای موجود در دستگاههای حاکمیت صورت گیرد.
خاندوزی اضافه کرد:« با اقدامات جدید، تمام جریانهای مشکوک مالی از طریق تسلط بر دادهها قابل شناسایی و شفاف است و در نتیجه فرآیندهای نامناسب مالی به حداقل خواهد رسید.»
وزیر اقتصاد بر این موضوع که باید زودتر از روندهایی که در زیرساخت اقتصاد درحال شکلگیری است، مطلع شویم تاکید کرد. در ادامه او گفت:« حرکت کردن به سمت این سبک از تعامل موضوع مهم این جلسه در سازمان مالیاتی با همراهی شرکتهای دانشبنیان بوده است و باید همکاریها با شرکتهای دانش بنیان ظرف هفتههای آینده در حوزه دادهکاوی به رسمیت شناخته شود و قراردادهای مربوط به آن منعقد شود.»
محمد فومنی؛ معاون فناوریهای مالیاتی درباره این اقدام بیان کرد:« سازمان امور مالیاتی یکی از بزرگترین منابع دادهای کشور است. در میان دستگاههای دولتی میتوان گفت برای اولین بار این امکان فراهم شده است که تمام دادهها در یک انبار داده تجمیع شود؛ علاوه بر مالیاتستانی برای اعتبارسنجی نیز استفاده میشود.»