skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بیشترین پتنت‌های هوش مصنوعی مولد متعلق به چین است؛ آمریکا با اختلاف در جایگاه دوم

۱۴ تیر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

گزارشی از سازمان ملل متحد که روز پنجشنبه منتشر شد نشان می‌دهد که چین با بیش از ۳۸ هزار پتنت در حوزه هوش مصنوعی مولد از سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، پیشتازی قاطع این عرصه را در اختیار دارد.

به گزارش پیوست، سازمان اموال ذهنی سازمان ملل می‌گوید این شش برابر پتنت‌هایی است که از سوی مخترعان آمریکایی به ثبت رسیده است.

هوش مصنوعی مولد نوعی از فناوری هوش مصنوعی است که امکان تولید محتواهایی مثل متن، تصویر، ویدیو و صوت را براساس پرامپت فراهم می‌کند. همین فناوری باعث پیدایش چت‌بات محبوب ChatGPT از شرکت اوپن‌ای‌آی شد و این استارت‌آپ را به یکی از مهمترین بازیگران این صنعت تبدیل کرد. اوپن‌ای‌آی پس از موفقیت در حوزه چت‌بات‌ها، ابزارهایی را برای تولید تصویر و ویدیو نیز روانه بازار کرد.

براساس گزارش سازمان ملل، پتنت‌های هوش مصنوعی مولد از لحاظ جغرافیایی به این ترتیب تقسیم‌بندی شده‌اند: چین با ۳۸ هزار ۲۱۰ پتنت پیشتاز است پس از آن آمریکا با ۶ هزار ۲۷۶ پتنت در جایگاه دوم و کره، ژاپن و هند نیز به ترتیب با ۴ هزار ۱۵۵، ۳ هزار ۴۰۹ و هزار و سیصد و پنجاه پتنت در جایگاه سوم تا پنجم قرار دارند.

این گزارش نشان می‌دهد که پتنت‌ها یا حق اختراع‌های هوش مصنوعی مولد حدود ۶ درصد از تمام پتنت‌های هوش مصنوعی در جهان به حساب می‌آیند.

طبق اعلام این گزارش: «رشد نجوم در ثبت حق اختراع این حوزه نشانگر پیشرفت‌های فناورانه اخیر و پتانسیل موجود در هوش مصنوعی مولد است.»

به تبع پیشتازی چین، شرکت‌های چینی نیز جایگاه‌های برتر در حق اختراع این حوزه را در اختیار دارند و شرکت تنسنت، با ۲ هزار ۷۴ پتنت بیشترین تعداد حق اختراع را به ثبت رسانده است. در لیست ۱۰ شرکت برتر، شرکت‌های IBM، الفابت (شرکت مادر گوگل) مایکروسافت به ترتیب با ۶۰۱، ۴۴۳ و ۳۷۷ پتنت کشور آمریکا را نمایندگی می‌کنند.

اما با وجود پیشتازی شرکت‌های چینی در ثبت حق اختراع، عملکرد شرکت‌های آمریکا،‌ به ویژه به دلیل پیشتازی اوپن‌ای‌آی، درخشان‌تر از همتایان چینی است و گزارش‌های حاکی از آن است که فعالان چین برای توسعه ابزارهای هوش مصنوعی از مدل‌های بزرگ زبانی یا LLMهای متن بازی استفاده می‌کنند که غول‌های آمریکایی از جمله شرکت متا در اختیار عموم قرار داده‌اند.

غول‌های فناوری چین از جمله علی‌بابا و بیدو نیز LLMهایی را برای رقابت با همتایان آمریکایی خود عرضه کرده‌اند اما موفقیت این دو قطب فناوری با یکدیگر قابل قیاس نیست. ناظران بازار یکی از دلایل عقب‌ماندگی شرکت‌های چینی را محدودیت‌های قانونی دولت چین می‌دانند. پکن در آگوست سال گذشته شرکت‌های فناوری را ملزم کرد تا پیش از عرضه عمومی هرگونه مدل بزرگ زبانی، از رگولاتوری مجوز بگیرند.

با این حال پکن برای تقویت نقش بین‌المللی خود در این عرصه در ماه مه یک طرح اجرایی سه ساله را در دستور کار قرار داد تا استاندارد‌های چیپ هوش مصنوعی، هوش مصنوعی مولد و قدرت رایانش ملی را تقویت و به پیشبرد فناوری و اقتصاد کمک کند.

وی سان، مشاور ارشد تحقیقات هوش مصنوعی در شرکت تحقیقاتی Counterpoint، طی مصاحبه‌ای با CNBC، گفت: «چین بازار بکر بزرگی برای شرکای صنعتی مصرفی و تجاری دارد تا با نوآوری و استفاده از مجموعه داده‌های اختصاصی، به ورودی فناوری‌های هوش مصنوعی مولد به بخش‌ها یا صنایع مختلف کمک کنند.»

از نگاه او «این یک برد کلیدی برای چین خواهد بود تا با کاربرد‌هایی در جهان واقعی در این حوزه از ایالات متحده پیشی بگیرد.»

گزارش سازمان ملل نشان می‌دهد که بیشترین حق اختراع هوش مصنوعی مولد مربوط به تصویر و ویدیو با ۱۷ هزار ۹۹۶ پتنت است و پس از آن نیز حوزه متن با ۱۳ هزار و ۴۹۴ پتنت و موسیقی با ۱۳ هزار ۴۸۰ پتنت قرار دارند.

https://pvst.ir/ic2

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو