skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اپل نیز همانند مایکروسافت از یک کرسی بدون رای در هیات مدیره اوپن‌ای‌آی برخوردار می‌شود

۱۳ تیر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

سازنده آیفون پس از ادغام فناوری اوپن‌ای‌آی در اکوسیستم خود از جایگاهی مشابه مایکروسافت در هیات مدیره بزرگترین استارت‌آپ هوش مصنوعی جهان برخوردار می‌شود. مایکروسافت و اپل هرکدام از این پس جایگاهی برای مشاهده و دریافت اطلاعات در هیات مدیره اوپن‌ای‌آی در اختیار دارند که البته به با هیچ حق رای یا اعمال نفوذی همراه نیست.

به گزارش پیوست به نقل از فایننشال تایمز، هیات مدیره اوپن ای‌آی در بخشی از قرارداد بین دو شرکت با اعطای این جایگاه به کوپرتینویی‌ها موافقت کرده است. تیم‌کوک، مدیرعامل اپل، می‌گوید این همکاری بخشی از مجموعه هوش مصنوعی این شرکت را تشکیل می‌دهد.

سازنده آیفون در آخرین مراسم توسعه دهندگان خود از بروزرسانی‌های بزرگی با تکیه بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی رونمایی کرد که برای مثال دستیار صوتی سیری را به شکل قابل توجهی متحول می‌کند.

فیل شیلر، رئیس اپ استور که از سال ۱۹۹۷ به عنوان یکی از اعضای تیم مدیریت این شرکت فعالیت دارد، جایگاه نماینده اپل در هیات مدیره اوپن‌ای‌آی را برعهده می گیرد.

جایگاه شاهد به شیلر اجازه می‌دهد تا در جلسات هیات مدیره اوپن‌ای‌آی حضور یابد اما حق رای در تصمیمات را نخواهد داشت. اپل با این تحولات هم تراز مایکروسافت، بزرگترین حامی مالی اوپن‌ای‌آی، قرار می‌گیرد.

مایکروسافت تا به اینجای کار و براساس گزارش‌های منتشر شده حدود ۱۳ میلیارد دلار در اوپن‌ای‌آی سرمایه‌گذرای کرده است و منابع رایانشی و ابری گسترده‌ای را در اختیار این شرکت قرار داده است.

ردموندی‌ها براساس این همکاری تا زمان بازپرداخت کامل مبلغ سرمایه‌گذاری خود، نیمی از سود اوپن‌ای‌آی را دریافت می‌کنند.

هیات مدیره اوپن‌ای‌آی در ماه نوامبر طی اقدامی غیرمنتظره سم آلتمن، مدیرعامل شرکت، را اخراج کرد و پس بازگشت دوباره آلتمن به جایگاه مدیریت، هیات مدیره این شرکت در ماه مارس به طور کامل متحول شد و مایکروسافت از یک جایگاه بدون حق رای در این هیات مدیره برخوردار شد.

در پی این تحولات یک هیات نظارتی وظیفه تفحص در اتفاقات منتهی به اخراج سم آلتمن را برعهده گرفت و در گزارش نهایی خود اعلام کرد که هیچ مدرکی مبنی بر گمراه کردن سرمایه‌گذاران یا تلاش آلتمن برای عرضه یک محصول غیر ایمن پیدا نکرده است.

هیات مدیره جدید اوپن‌ای‌آی سه عضو جدید از جمله فیدجی سیمو، مدیر ارشد اجرایی شرکت Instacart، دسمون هلمن، رئیس سابق بنیاد خیریه بیل و ملانیا گیتس و نیکول سلیگمن، رئیس سابق شرکت سونی، را نیز در خود جای داده است.

گزارش‌های دیگری نشان می‌دهد که اپل علاوه بر اوپن‌ای‌آی، گزینه همکاری با شرکت متا در حوزه هوش مصنوعی را نیز بررسی کرده است و احتمال ورود هوش مصنوعی شرکت گوگل (جمنای) به اکوسیستم اپل نیز وجود دارد. سازنده آیفون در عصر جدید هوش مصنوعی با رقبای دیرینه خود از جمله الفابت، مایکروسافت، آمازون و متا رقابت می‌کند.

همکاری غول‌های فناوری با استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی از جمله اوپن‌ای‌آی باعث انتقاداتی از لحاظ رقابتی شده و رگولاتور‌های ضد انحصار ایالات متحده خواستار اطلاعاتی درمورد روند همکاری این شرکت‌ها با استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی هستند.

با وجود ادغام قابلیت‌های هوش مصنوعی اوپن‌ای‌آی در اکوسیستم اپل، سازنده آیفون هزینه‌ای برای استفاده از این فناوری پرداخت نمی‌کند بلکه اوپن‌ای‌آی در ازای ارائه خدمات خود به میلیون‌ها کاربر اپل دسترسی خواهد داشت. شرکت اپل می‌گوید قابلیت‌های هوش مصنوعی خود که «Apple Intelligence» نام دارند را اواخر سال جاری در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

https://pvst.ir/ibz

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو